Reklama

Reklama

Ptáčátko

Ukázka z filmu 2
Animovaný / Krátkometrážní
USA, 2016, 6 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Ptáčátko, nový krátký film společnosti Pixar Animation Studios, který režíroval Alan Barillaro a produkoval ho Marc Sondheimer, vypráví příběh hladového mláděte sluky, které se poprvé vydává z hnízda, aby u břehu hledalo potravu. Jediný problém spočívá v tom, že se potrava ukrývá v písku v místech, na kterých je břeh omýván strašidelně vyhlížejícími vlnami. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu 2

Recenze (117)

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* v poslední době vycházeli od Pixarů samé komerční ptákoviny. Ale pro změnu s touto ptáčkovinou si u mě spravily trošku reputaci. Je to milý kraťas pro celou rodinu, který je zároveň i trošku poučný - hlavně pro rodiče, ať konečně vykopnou děti z hnízda, aby se začali živit sami ;-). Našel jsem ho už i na internetu - třeba tady. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Krátky príbeh milého, hravého vtáčaťa, ktoré práve začína objavovať svet okolo seba, o jeho prvých životných kotrmelcoch a prvých strachoch, ktorým sa musí postaviť (hrôzostrašné vlny). Okrem tej roztomilosti to má v sebe aj vtip a tá animácia je jednoducho nádherná, všetko vyzerá ako živé (hranice medzi realitou a animáciou začínajú byť čertovsky úzke). Tento krátky film od Pixaru bol nominovaný na Oscara a vyšiel ako bonus na DVD Hľadá sa Dory (2016). ()

Reklama

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Roztomilá Pixarovka a pozdější vítěz oscarového souboje. Po technické stránce je film skvělý, i po těch pěti letech vypadá úžasně. A to i přesto, že se animují obvykle hodně náročné věci — voda, písek, peří (viz článek o natáčení). Mám silný pocit, že jsem ho viděl už v době vydání (film běžel před filmem Hledá se Dory). Je o mláděti sluky — ptáka, který se živí mušlemi zahrabanými v písku. Přes první nezdary a následný strach z vody se mu nakonec podaří i s pomocí malého raka poustevníčka najít sebevědomí. Příběhem ani tématem nic převratného, je to několikátá variace (zvlášť v animácích) na téma strachu z neznáma a nabytí sebevědomí, ale roztomilý je film hodně. Oscara bych filmu nedal, na to se ve výběru objevily mnohem lepší snímky. [Oscary 2016] ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Na to, o jak banální snímek jde, je natočen s takovým množstvím emocí, že to v divákovi musí zůstat... Animačně tak precizní, že bych pro porovnání chtěl vidět úplně to samé, ale natočené s opravdovým mládětem sluky. Protože vidět, jak by si byly oba kraťasy podobné, by byl šok podobný, jako kdyby nevěřící viděl boha ;)! 80% ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Ptáčátko je naprosto boží pixarovská optimistická nakopávačka, která najde nepochybně velké zalíbení u všech milovníků zvířátek. Piper je čerstvě narozený ptáček z čeledi Slukovitých, kterého maminka vede od narození k plné samostatnosti. A nesleví ani po „traumatické“ zkušenosti svého potomka s mořskou vlnou. Nádherný motivační film o tom, že když před nás život postaví nějakou překážku, se kterou si nejsme schopni na poprvé poradit, je nutné se ji snažit zdolat opakovaně a z nasazení neslevit. Právě za oněmi překážkami se totiž mohou schovávat ty největší životní radosti. Mezi mými TOP třemi nejoblíbenějšími pixarovskými kraťasy. 💯 (26.04.2021) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o druh jespáka (anglicky sandpiper). Vizuální podobnost je například možná s jespákem písečným (Calidris alba), který hnízdí v Arktidě. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama