Reklama

Reklama

Ptáčátko

Ukázka z filmu 2
Animovaný / Krátkometrážní
USA, 2016, 6 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Ptáčátko, nový krátký film společnosti Pixar Animation Studios, který režíroval Alan Barillaro a produkoval ho Marc Sondheimer, vypráví příběh hladového mláděte sluky, které se poprvé vydává z hnízda, aby u břehu hledalo potravu. Jediný problém spočívá v tom, že se potrava ukrývá v písku v místech, na kterých je břeh omýván strašidelně vyhlížejícími vlnami. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu 2

Recenze (117)

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Roztomilá Pixarovka a pozdější vítěz oscarového souboje. Po technické stránce je film skvělý, i po těch pěti letech vypadá úžasně. A to i přesto, že se animují obvykle hodně náročné věci — voda, písek, peří (viz článek o natáčení). Mám silný pocit, že jsem ho viděl už v době vydání (film běžel před filmem Hledá se Dory). Je o mláděti sluky — ptáka, který se živí mušlemi zahrabanými v písku. Přes první nezdary a následný strach z vody se mu nakonec podaří i s pomocí malého raka poustevníčka najít sebevědomí. Příběhem ani tématem nic převratného, je to několikátá variace (zvlášť v animácích) na téma strachu z neznáma a nabytí sebevědomí, ale roztomilý je film hodně. Oscara bych filmu nedal, na to se ve výběru objevily mnohem lepší snímky. [Oscary 2016] ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený roztomilý, vtipný a svěží kraťas, který naprosto dokonale navodil atmosféru na podmořské dobrodružství o rybce Dory, ale který zároveň i obstál jako samostatný kousek. Animace je prostě nádherná, příběh je velmi povedený, i když je to tak trošičku klišé na téma "překonávání strachu", ale díky zvolené délce to rozhodně nenudí. V momentě, kdy ptáčátko sleduje, jak vlna smete ostatní a pak přirozeně nechce na pláž jsem se i od srdce zasmál. Takže za mě velmi dobré. 9/10 ()

Reklama

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace, která doprovázela celý tento kraťásek se skloubila s roztomilým příběhem o Ptáčátku, který překonává svůj strach z vln a objevování neznámého prostředí. Ikdyž člověk v kině znervózní, zda sedí ve správném sále a zda nezasedl sedadlo nějakému upocenému břichounovi, Ptáčátko stojí za to a v některých ohledech dokonce i překonává hlavní film, který uvádělo (Hledá se Dory). ()

venison 

všechny recenze uživatele

První část krátkometrážního animovaného snímku "Piper" se tváří jako reálný dokument ze života vodního ptactva.. PIXAR ovšem opět ukázal k čemu všemu je dobré umět správně používat vizuální efekty.. Je to poetické, je to vtipné, pohladí duši.. Za mě kraťas, kde je je asi nejvíce cítit vliv starší animátorské dílny DISNEY.. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Formálně samozřejmě dokonalé, ale obsahově pro mě nudné stejně jaké většina pixarovské produkce. Aneb nevím, proč bych se měl rozplývat nad nějakým kresleným ptákem, když si místo toho můžu pustit nějaký dokument o přírodě, nebo rovnou vyrazit někam do lesa koukat na přírodu naživo. Tohle jde prostě mimo mě, a přijde mi to tak roboticky sterilní a bezchybné, až je to skoro strašidelné. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o druh jespáka (anglicky sandpiper). Vizuální podobnost je například možná s jespákem písečným (Calidris alba), který hnízdí v Arktidě. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama