Reklama

Reklama

Příšerný host

  • Velká Británie The Lodger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodina podezřívá svého podnájemníka z toho, že je obávaným vrahem, který si každé úterý vybírá svoji novou oběť mezi blondýnkami. Podnájemník se chová vskutku podezřele, a navíc přesně odpovídá vrahovu popisu...

Filmem PŘÍŠERNÝ HOST na sebe Alfred Hitchcock poprvé upoutal pozornost diváků. Již v tomto raném díle se režisérovi podařilo vytvořit věrohodnou atmosféru ohrožení a dokonale vystihnout prostředí mlhavých londýnských zákoutí. Napětí filmu je založeno především na přesně vyváženém a rychlém rytmu vyprávění. (Quentin T.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ano, tohle už má rysy typického Hitche, i když zde najdeme spoustu chyb a berliček. Atmosféra Londýna je však přítomná skvěle, i samotný příběh je konzistentní a na dobu svého vzniku je skutečně správně temný a napínavý. Klidně však mohl být kratší, některé scény mi přišly zbytečné, i když je fakt, že jsem viděl 89minutovou verzi, nikoliv 75minutovou. A i mne to přehnaně expresivní herectví a střihy přes osu hodně štvaly. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Paradny thriller z nemej ery. Aj po vyse 90tich rokoch viac nez slusne napinavy, vizualne namakany (inspiracie nemeckym expresionizmom sa neokukaju nikdy), nabity napadmi (napr. kamera zastupujuca podlahu) a velmi svizny. Prvy Hitchcockov masterpiece a dalsi z mnohych dovodov, preco milujem doplnat tieto stariny. 10/10 ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

První film v němž se Hitchcock projevil ve své vyzrálejší thrillerové formě! Jedná se v podstatě o souboj dvou silných osobností – detektiva a podezřelého z vražd mladých dívek. Děj mi tak trochu připomněl Langova Mabusse, nedosahuje však jeho prokreslenosti postav (je to jistě i výrazně kratší stopáží), a vůbec celý děj v porovnání s oním německým veledílem působí trochu ploše, důraz klade na romantickou linii. To však nemění nic na tom, že si tu budoucí mistr filmové hrůzy a známý technický hračička Hitchcock vyzkoušel několik zajímavých nápadů. (např. nechal hlavního hrdinu chodit v prvním patře po skle a snímal ho z dolního podlaží, čímž se mu daří vizuálně navodit pocit hluku) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hitchcockov nemí film som ešte nevidel, tak to bolo pre mňa veľké neznámo. Je tu veľmi hustá atmosféra, ale film hrá hlavne na dramatickosť a tá je tu neskutočne pôsobivá. Aj napätie tu má svoj priestor. Hitchcock aj v začiatkoch, kde bola ešte éra nemého filmu dokázal z jednoduchého príbehu spraviť príbeh zmysluplne zaujímavý. Finálne lynčovanie bolo napínavé a bola to už len táka čerešnička na torte. Film by u mňa mal 5*, keby tu bolo o niečo viacej dialógov, herci stále niečo mleli, ale titulky nikde a preto si myslím, že film by bol prehľadnejší a pomohlo by mu to.Videné v rámci Season Chalenge Tour 2015. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Hitchcock razil heslo, že film je především zábava. "Příšerný host" se tohoto prohlášení zuby nehty drží. Prostinká historka o sériovém vrahovy disponuje perfektně budovanou atmosférou strachu, vymazlenou prací kamery i několika úsměvnými momenty. Troufám si tvrdit, že zvuk by v tomto případě byl na obtíž, proto je dobře, že Hitch vlastně ani jinou možnost neměl. Rozuzlení filmu se mi zdálo příliš nucené a některé věci zůstaly nedořečeny, ale je to přeci jen Mistrův (skoro)debut, takže nemůžeme chtít maximum (to přišlo až o nějakých 30 let později). 8/10 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Hitchcock řekl Trufautovi, že ačkoli předtím natočil již dva filmy, považuje za svůj skutečně první právě tento. (Kulmon)
  • První film, ve kterém si Hitchcock zahrál cameo - objeví se jako vydavatel novin a muž v davu. (Němi)
  • Hitchcock chtěl původně nejednoznačný konec, ale studio to nepovolilo. (Kulmon)

Reklama

Reklama