Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1976. Buenos Aires je znepokojeno přibývajícími únosy osob, které se odvážily postavit proti diktatuře vlády. Carlos Rueda, ředitel dětského divadla, se jednoho dne vrací domů a zjišťuje, že jeho žena, Cecilia, byla unesena - za psaní kontroverzních článků v místních novinách. Carlos se schází s lidmi, kterým zmizel někdo blízký. Najednou v sobě objeví psychické síly, které mu umožňují vidět osudy těchto unesených lidí. Dokáže pomoci všem, jen ne sobě. Přestože cítí Ceciliinu minulost, nedokáže vidět její budoucnost. Carlos zoufale pátrá po své ženě, ale stále je o krok pozadu. Mezitím Cecilie plánuje vlastní nebezpečný útěk z vězení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

MGRNV78 

všechny recenze uživatele

Možno herecké výkony v tomto diele nie sú na Oscara. Ale na druhej strane, v ktorom inom filme bol Banderas lepší, či presvedčivejší, ako tu, alebo v čom bol herecký výkon Thompson slabší ako pri iných filmoch? Ale mňa skôr totálne dostal ten samotný príbeh (neviem či je to len fikcia autora, alebo čerpal z nejakého skutočného príbehu, ale na tom vlastne nezáleží). Pre mňa to bola neskutočná sila - mix mystiky (Banderasove schopnosti) a brutálnej reality (scény z väzenia). A na mňa to neskutočne zapôsobilo. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Chrisi, mít takové herce a takhle to podpálit, považuji za obrovsky promarněnou šanci. Já se vážně snažila, ale taky jsem se vážně nudila. Tohle téma se přitom dalo zpracovat určitě tak, aby to diváka strhlo jak emotivně, tak atmosférou. Po dlouhé době mě to mrzí, ale i přes Antonia a Emmu, kteří by si to jinak nezasloužili, jdu na dvojzubec. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Škoda, škoda, škoda. Čakal som strhujúci príbeh plný napätia a falošných stôp, a nakoniec sa ukázalo, že záber na obale dvd kde je Banderas so samopalom, je jediný z celého filmu. Namiesto toho veštenie a plač. V závere, keď sa účtovalo s osudmi hlavných postáv mala prísť katarzia, neprišlo nič. A môže zato režisér. 50% hlavne za snažiaceho sa Banderasa. Nudné, televízne ()

Terminus 

všechny recenze uživatele

Leckterý tvůrce ze "svobodného světa" má nutkání upozorňovat na (minulá) bezpráví, k nimž dochází (docházelo) aniž by si toho kdokoliv, kdo by mohl pomoci, pořádně všiml. Třeba Ken Loach tak učinil ve své povídce v 11'09''01, měli jsme možnost zhlédnout Georgův film Hotel Rwanda. C. Hampton se v Prokleté Argentině (i když originální název zní "Imagining Argentina" - tedy "Vysněná Argentina" či "Argentina v představách") snaží upozornit na palčivý problém tzv. "zmizelých", jež je spojen s vládou vojenské junty v Agentině v letech 1976 - 1983, a jež souvisí s "Operací Kondor", v níž bylo zainteresováno osm latinskoamerických zemí. Mnoho recenzentů i diváků odmítlo východisko filmu spočívající v nadpřirozeném motivu vskutku konkrétních vidin hlavního hrdiny - proč by ale do kontrastu nemohly být stavěny hrůzy vězení a hejno volných plameňáků? Symbolika je, pravda, poněkud začátečnická, přenést myšlenku k divákovi se nicméně daří. Vždyť čeho jiného je v tak nejisté době potřeba více než snů a zázraků! Kdyby nic jiného, Hamptonův film jednoznačně poukazuje na nutnost uvědomění si vlastní minulosti a nikoliv útěku k ignoraci, k němuž nabádali noví vládcové Argentiny. Téma "zmizelých" se promítlo i do oscarového filmu Oficiální verze, snímku Nezvěstný Costy-Gavrase či Polanského komorního dramatu Smrt a dívka. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Otřesné události v Argentině kolem roku 1980 podle mě hodně špatně převedené do filmové podoby. Film mi přišel velmi nezajímavě natočen. Navíc jsem ho měl možnost vidět pouze s českým dabingem, který nikdy nepřidá. Tentokrát rozhodně ubral. Lacinosti typu "maketohelikoptéra" opravdu nemusím. Ztráta času.... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

Reklama

Reklama