Reklama

Reklama

S Madonnou v posteli

  • Česko Madonna: Hra na pravdu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Celovečerní stylizovaný dokument zachytává Madonnu, zpěváčku, která s neomylností ví, jaké hudební trendy si žádá publikum, v době jejího celosvětového koncertního turné Blond Ambition v roce 1990. Dokument se však neodehrává jen na jevišti, ale i v zákulisí, kde vystoupí mnohé celebrity šoubyznysu. Místy provokativní erotika je přítomná v podtextu filmu, i když celek se zaměřil na neobyčejně obyčejné úkony v životě této kontroverzní hvězdy. Zkrátka - Madonna, jaká ve skutečnosti je, na jevišti i za ním, matka rodiny svých tanečníků, bohyně sexu pro milióny obdivovatelů, podnikatelka, zpěvačka, tanečnice... Největší superstar světa hudby. Samozřejmě, pro její věrné fanoušky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tak předně - tohle vůbec není dokument. Někdejší královna popmusic si postavila vlastní pomník a zahrála si v něm Johanku z Arku. Obdivuhodnou osobnost, kterou kdekdo vzývá a hledí na ni do výšin jako věrný mopslík, ale ona stále zůstává tou obyčejnou, pokornou a zbožnou ženou. Okázale se modlí se svými bližními a když jí zlá showbussinesová inkvizice diktuje, kolikrát si během výstupu smí sáhnout mezi nohy, zůstane silná a... a přece se točí, chtělo by se říct. Takovou porci samožerství a bezostyšné manipulace s realitou najdete už jen v projevech George Bushe a ve slovenské reality show Mojsejovci. 20 % ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Pro me opet kultovni zalezitost, kterou jsem videla nekolikrat. Mozna protoze dokument vznikal na asi nejlepsim a nejslavnejsim Madonnine turne. A ano, jsem jeji fanousek :) A par zajimavosti, v dokumentu se objevi tehdy pro vetsinu absolutne neznamy Banderas, kteryho si preje Madonna videt jen proto, ze ho zna z Almodovarovych filmu, prizna se tam, ze tehdy jeji nejvetsi zivotni laska byl Sean Penn a totalne tam setre Kevina Costnera, ktery o jejim koncerte rekne, ze to bylo "mile" :) No a tehdy taky chvili randila z Warrenem Beatty :) Boze, ja si z toho filmu pamatuji tolik a to jsme ho minimalne nekolik let nevidela :) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Silene nudnej dokument, kterej si hraje, ze je kdovico extra, ale vlastne nic novyho se o Madonne nedozvite. Fanouskum Maddony se to bude asi hodne libit, ale me na tom zaujaly jen nektery sceny z koncertu kde to Madonna slusne rozjela. Zbytek jsou jen ruzne zabery z saten, nudne rozhovory a Madonniny kecy kde vysvetluje jakej ma ke komu vztah, kdo s kym co delal atd. Vsechno na me pusobilo jako by hrali podle scenare. Madonna vsechno vysvetluje a podobny kraviny takze to vubec nevypada jako zaznam koncertu a priprav, ale jako spatnej a zkreslenej dokument. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dnes už len chemicky upravená mátoha, ktorej ani Studenková nemôže konkurovať. Kedysi tiež mátoha a riadna teda, ale so skvelými pesničkami, hoci obsahovo nie najplnšie a jej tézy, ktoré prezentovala a celý život prezentuje zmagorili plno ľudí až generácie a má niekoľko zdatných následovníčok - vlastne showbiznis je dnes plný takýchto Madon a nikomu to už ani nepríde škandalózne. A týmto štýlom to chcela viesť aj v tomto dokumente, kde okrem pár vydarených záberov z koncertov vidíme len výpovede, nudné dialógy a oplzlosť, Madonne tak vlastnú. Ale ak chcela, aby si ju ľudia zapamätali hlavne ako osobu, ktorá v kruhu deviantov na fľaške nacvičuje deep throat, tak potom sa jej to podarilo. Ako by Radim Uzel povedal: Evidentně, dobrý výkon! ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Na Bilanci s tajemstvím to sice svojí hloubkou a vyzněním nemá ale o to je to větší kult. Co se týče hudební stránky tak turné Blond Ambition řadím na čtvrté nejlepší místo všech Madonnin turné. Za zmíňku stojí hlavně píseň Live To Tell. Pro fanoušky kult a povinnost pro ostatní absolutně nedoporučuji, protože by si mohli Madonnu pěkně pohoršit a kdo jí je už pohoršen a nemá jí v lásce ať se tomu absolutně vyhne. Jestli se chcete o královně popu něco dozvědět sáhněte radši po Bilanci s tajemstvím. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Film měl všeobecně pozitivní recenze a mnoho kritiků oceňovalo právě náhled do zákulisí. Do roku 2002, kdy ho překonal Bowling for Columbine (2002), byl komerčně nejúspěšnějším dokumentem se ziskem 29 milionů amerických dolarů. Zároveň je považován za průkopnický počin v zobrazení homosexuality jako běžné věci a přirovnáván k dokumentu Paris Is Burning (1990). Přesto byla Madonna nominována na cenu Razzies jako nejhorší herečka. (kenny.h)
  • Kvůli rozhodnutí rozdělit film na barevnou a černobílou část odstoupil od smlouvy původní producent New Line Cinema a distribuce se ujal Miramax. Bylo natočeno přes 200 hodin záznamu a první sestřih dokumentu trval přes 3 hodiny. Producent Harvey Weinstein přinutil Aleka Keshishiana film zkrátit na necelé dvě. (kenny.h)
  • Film vznikl tak, že Madonna viděla na videu Keshishianovu divadelní inscenaci „Wuthering Heights“ od Emily Brontë na Harvardu a začala se zajímat o jeho práci. Později Aleka požádala, aby natočil pro HBO film o koncertním turné „Blond Ambition“. Původně mělo jít o klasický záznam koncertu, ale záběry ze zákulisí Keshishian popsal jako „Felliniho dysfunkční rodinu“ a přesvědčil Madonnu změnit koncept a natočit dokumentární film. Mnoho lidí před změnou varovalo a jako příklad dávali dokument Rattle and Hum (1988) skupiny U2, v té době považovaný za komerčně i divácky neúspěšný. Madonna nakonec projekt sama financovala i produkovala. (kenny.h)

Reklama

Reklama