Reklama

Reklama

Raw

  • Francie Grave (více)
Trailer 1

Justine pochází z vegetariánské rodiny. V šestnácti letech odchází na veterinární školu, kterou studuje její starší sestra. Při jedné z epizod šikany je donucena poprvé v životě pozřít syrové maso. Tato zkušenost ji od základů změní a probudí v křehké dívce spící monstrum. (Film Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (189)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Raw treba vnímať skôr ako psychologický film, ktorý sa snaží a miestami aj pôsobí ako horor, avšak v konečnom ponímaní pôsobí ako kontroverzný film, ktorý však nešokuje ako povedzme Antichrist a zároveň nie je tak odpudivý ako Miluji té k sežrání. Celkom dobre zvládnuté herecké výkony dvoch sestier, ktoré sa "prejavili" až potom, ako opustili bezpečie domova a odišli študovať na vysokú školu. Celkovo je film zvládnutý pomerne dobre a stojí za pozretie, avšak určite však nezanechá dojem ako povedzme spomínaný Antichrist. ()

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Julia Dokourvila celej film a to Ti Garancuju jako, že je Marillier nade mnou, Ella Ella hop !! Takhle nebetyčnou pííííčovinu jsem už dlouho neviděla a Neon Demon spolu s The Bitch mají těžkou konkurenci v kategorii filmů, který dělali tvůrci po mnohanásobné lobotomii a ještě k tomu na fetu. Justýna je tak zapřísáhlá vegetariánka, že si do kundy místo libový klobásy strká vokurku a když vidí brokolici hned má nohy slizký od svýho poševního sekretu (zkráceně - kundí šlem) . Na nový škole, kde má starší ségru, ale spolkne v rámci kolektivní šukany syrovej kus králíka a BUM okamžitě jí začne okázale mrdat. Nejdřív se z toho doslova a do písmene vosype, pak začne čórovat maso v jídelně, přesune se ke žraní syrovýho v lednici a pak, když jí ségra depiluje chlupy na kundě, jí sežere prst, kterej jí nechtěně ušmikne. Ne nemrdá mi, tohle je děj. A pak se to do nás valí dál ty píčo přitvrdíme !! Ségra je úplně v cajku s tím, že jí Justýna sežrala prst, protože je kanibal Lejstr taky a svede to na chudáka psa. Obě dvě kanibalky pak rozjedou svojí ouchylku na max. Krom vokusování mrtvol z autonehody, kálej s mrtvolou v márnici, vykusujou se (doslova) a jako bonus jsou zkurvený ještěrky, jelikož co si odkousnou, to jim dorůstá. Dále tu máme buzíka, co vlastně není buzík protože začne šukat Justýnu, ale tvrdí že je teplej. Justýna je vegetariánka, ale žere člověčinu...Kurva jak mám v dnešní době pak někomu něco věřit když vegetarián je kanibal a buzík mrdá holky, kam ten svět spěje. Nekrofil začne mrdat živé a pedofil dospělé, humus !! Ségra začne žárlit a buzíka jí sežere načež Justýna se nasere a za trest ségru umeje ve sprše. Tomu říkám drsná pomsta za sežrání nabíječky. Na konci filmu tomu nasadí korunu její fotr, co si rozepne košili (vidíte tu podobnost s The Bitch? Sundej si košili !!! Kdo viděl ten ví ) a odhalí, že první kanibalka v rodině byla mamka, co se celou dobu tváří jak když má lilek v prdeli. Ponaučení z filmu - Kdo žere jen brokolici, toho bychom měli zastřelit, jelikož je světu nebezpečnej. Nechci se vegetariánů zastávat, přijdou mi lehce křápnutý, ale abych z každýho z nich dělala kaniblba to je přes čáru. Krom výše posraného dále uvidíte - Brutální líbačku se zrcadlem, olizování oční bulvy negra, holky co chčijou ve stoje, "stádo" kokotů v prostěradlech nebo vytahování hoven krávě z prdele. Buddho takhle to dopadá když se zas jednou nějaká píča cejtila být umělkyní, co dokáže svět šokovat. A ono to tady svítí v červených číslech, to šokuje pro změnu mě. Jo a abych nezapomněla - komentář obsahuje spoilery. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Chutnáš po kari." Psychologické drama s několika přesahy - podobenství, alegorie, artový film. Zpočátku jsem měl pocit, že se jedná o další přírůstek k filmům Thanatomorphose, Contracted nebo sérii Cabin Fever. Záhy se ukázalo, že tohle má mnohem blíže k Dravcům (1999) s lehkými reminiscencemi na trilogii Moje sestra vlkodla. Horor tohle opravdu není, poněkud bizarní snímek ano. Očekával jsem ohňostroj nechutností, tsunami hnusu...no, krev sice tekla, ale nijak šokujích záběrů se našinec nedočká. Znechutilo mě pouze dávení vlasů, jelikož zvracení obecně nemusím (pokud nejde o krev nebo červy, to mi nevadí). Přijímač na veterině vypadal chvílemi drsně, ale nakonec vždy jaksi vyměkl. Dekadence? Zrcadlo společnosti? Jinakost? V tomhle filmu najdete ledaccos, včetně homosexuality a oplzlého slovníku. Vulgarismy se plýtvá na každém kroku (nevím, jakou roli v tom sehrál překlad do češtiny), i když to nakonec příliš nevadí. Film je sám o sobě poněkud špinavý. Některé scény mají příjemnou atmosféru (úvod s havárií auta) a skvělá hudba připravuje diváka na to, kdy půjde do tuhého. 3,5* ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to bizár, ale zábavnej a daří se mu překvapovat po celou stopáž. Navíc umě balancuje mezi školním dramatem a kanibalským hororem. Je to francouzský, takže nahotou se nešetří a tvůrci občas servírují docela kenty, na druhou stranu mi nic z toho nepřišlo samoúčelné a první lidská ochutnávka byla velice hezky vypointovaná. Hlavní herečka je super. Věřil jsem jí ustrašenej ksicht šedý myši i hladovej pohled predátora. A překvapilo mě, že ve Francii jedou stejně debilní vysokoškolskou šikanu, jak v americkejch filmech. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Šílená záležitost, která nemá s hororem pranic společného. Dost jsem se těšil na krásný hororový večer pod otevřeným nebem. Nakonec se z toho vyklubal příjemný komediální večer. Nevím, do jaké míry se jednalo o autorský záměr, ale smálo se celé kino. Scénky, kdy třeba hlavní hrdinka pojídala prst své ošklivé sestry a do toho burácela epická hudba zkrátka neměly potenciál jakkoli děsit. Ve výsledku na mě tedy snímek udělal dojem. Jen trošku jiný dojem, než jsem očekával. Dost výstřední záležitost. K vidění je dokonce i pseudohomosexuál, či ženské čůrání ve stoje bez toho vychytaného nástavce. Z filmu je hrozně cítit obrovská snaha diváky šokovat, ba dokonce toto šokování stupňovat. Každou scénkou chtějí trumfnout tu předchozí, takže z toho vznikla opravdu výstřední podívaná. Takový nápad se může zrodit snad jen v ženské mozkovně. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2016 na Cannes FF ve Francii. (ČSFD)
  • Scéna, v ktorej starší žiaci vylejú zvieraciu krv na nováčikov, je odkazom na známu plesovú scénu z hororu Carrie (1976), ktorý sa taktiež zaoberá dospievaním mladého dievčaťa. (Marceloo)
  • V době, kdy byl tento film uveden ve Švédsku, opustilo kino více než 30 lidí, dva lidi omdleli a někteří utíkali na toalety. (ČSFD)

Reklama

Reklama