Reklama

Reklama

Mimózy

(festivalový název)
  • Maroko Mimosas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Za religiózní western označuje v Maroku usazený španělský tvůrce hypnotickou odyseu podivně nesourodé skupinky poutníků, převážejících přes pohoří Atlas tělo zesnulého šejka do jeho rodného kraje, jíž porota canneského Týdne kritiky přiřkla hlavní cenu. Mysteriózní příběh o tom, že vedle Boha se dá věřit i v leccos jiného. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (9)

angloumene 

všechny recenze uživatele

Jasně, Mimózy jsou trochu mimo, kdo je ale mimo úplně, je divák při jejich sledování. Já jsem to brala tak, že sledujeme příběhy, které si hlavní postava vysnila během převážení cestujících přes poušť. Jestli to tak je nebo není, je otázka :) Nejpodstatnější na tomhle dílku ale je religiózní symbolika s ukrytým podobenstvím, které tam někde určitě je, ale mně teda náležitě uteklo. I tak oceňuji zajímavě vykreslenou cestu skrz horskou přírodu. ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Kamera zapíchnutá v horách,v dálce karavana poutníků několik minut přechází z levého okraje obrazu na druhý, další záběr, tentokrát přechází zprava doleva.... Nevím, co mne přimělo mít dojem, že v závěru filmu se stane něco, co jejich i mé utrpení nějak osmyslní. Opak byl pravdou. V závěru se nejspíš všichni zbláznili a téměř nic už mi nedávalo smysl. Jediné poučení, které jsem si z toho vzala - je-li to zlé už na počátku, nejspíš se to zásadně nevylepší. Schopnost odejít z kina se teprve musím naučit. Jedna hvězdička je za hezké záběry krajiny. ()

Reklama

luciebenadova 

všechny recenze uživatele

Styděla jsem se za to že se v kině chovám jako malé dítě. Ale ta hodiny a půl mi mohla posloužit jako čas k diskusi o rozdilnem zbarveni ruznych druhu brouku, delani chlebovych kulicek, nebo extazovemu tripu. Ten film nemel vubec nic, a ne ze bych to v tom jen nenasla. Nebylo co. ()

pekl 

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si, že bych kdy viděl něco tak příšerného. Když už jsem si v závěru chtěl nudou ukousat nehty, dostavil se v závěrečných cca 15 minutách pocit, že jde o nějakou parodii a někdo nás v kině točí skrytou kamerou jak nad tím všichni dumáme. Totální mimoňovina a jenom slušnost mi nedovolí dát tomuto veledílu z Cannes "odpad". Po tomhle už může být na KVIFF 2016 jenom lépe... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Buď je to hluboce mystický zaříkávání, nebo jenom bezbřehý blábolení obalený fejkovou religiózní symbolikou. Nevim, dál. Ale vlastně mě to zvrhle bavilo poslouchat a ztrácet se v tom. #kviff2016 ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama