Reklama

Reklama

Tramontane

Trailer

Obsahy(1)

Nečekaně hustou sítí polopravd, dezinformací a lží se musí při hledání vlastních kořenů napříč rodným Libanonem prodrat nevidomý mladík Rabih, nadaný hudebník a zpěvák. S jemnocitem zkomponovaný a něhou prostoupený debut talentovaného filmaře vybízí nenásilným způsobem k úvaze o identitě jedince, ale i společnosti a krajiny, jejichž je součástí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (7)

angel74 

všechny recenze uživatele

Hudba, která v tomto filmu zní, je prodchnutá východním temperamentem a vyznačuje se notnou dávkou naléhavosti, stejně jako pohnůtky a jednání hlavního hrdiny pátrajícího po svém původu napříč věčnými bojůvkami rozervanou zemí. Pomalu plynoucí příběh v sobě má jisté napětí, díky kterému nenudí a udržuje diváka v bdělosti. Závěrečné koncertní vystoupení pak působí nesmírně emotivně. (75%) ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Z môjho blogu k MFF 2016: Rýdza festivalová záležitosť, z libanonsko-francúzskej koprodukcie. Nevidomý mladík Rabih plánuje ísť so svojou kapelou hrať do Fancúzska, avšak zisťuje, že jeho pas je falošný. Ten pravý bol síce zničený počas vojny v Libanone, ale Rabih sa dozvedá, že mu rodina nepovedala o jeho minulosti celkom pravdu a sám sa vydáva na cestu za svojimi koreňmi. Filmu je nutné vytknúť zopár klišé a zbytočne dlhé scény. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Libanonci natočili film, který jim slouží ke cti. Příběh slepého hudebníka, který nemůže prokázat svou identitu, a tak se pokouší najít své kořeny, musí vzít za srdce každého, kdo není zápecníkem a nejsou mu cizí osudy lidí za obzorem svého domova. Libanon byl těžce zkoušenou zemí, na jihu množství útoků izraelských agresorů proti údajným palestinským teroristům, z moře bombardování Bejrútu a dalších měst americkým námořním vojskem. Všichni si to dobře pamatujeme, pokud nejsme hluší k nepravostem tohoto světa. Nalezený drobeček měl velkou smůlu i štěstí. V bojích přišel o rodiče i o zrak, ale ujali se ho dobří lidé,, kteří mu umožnili uplatnění v hudebním souboru, který se připravuje na turné po Evropě. Jistě tu jde o jiný způsob filmařského vyprávění, než je obvyklý v Evropě i v Americe, ale právě proto si zaslouží pět hvězdiček i přes některé tehnické nedostatky. Je to film ze života, a to je podstatné. ()

matushiq 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina sa nenechá odradiť a po malých krokoch odhaľuje svoj skutočný pôvod. Citlivý príbeh, ktorý dávkuje informácie tak, že vás drží v záujme rovnako ako hlavného hrdinu. Doprevádzaný podmanivou hudbou, ktorá je originálnym jazykom prejavu slepého hlavného hrdinu. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Víťaz v sekcii hraných filmov na 18. ročníku IFF Bratislava. Vyhral aj Grand Golden Rail v Cannes 2016. Civilný pohľad na život v Libanone a zároveň snaha o sebauplatnenie napriek postihnutiu. Celovečerný debut Vatche Boulghourjiana je kľudne plynúci, no zároveň pod povrchom bublajúci. Napriek pomalému tempu nie je film nudný - divák jednak drží palce hlavnému hrdinovi, ktorému tak ako u nás kladú pod nohy rôzne administratívne prekážky, no zároveň sa túži dozvedieť viac o jeho minulosti. Nakoniec, všetci potrebujeme vedieť odkiaľ pochádzame, aby sme sa ľahšie rozhodli, ktorým smerom pôjdeme ďalej. 8/10 (IFF Bratislava 2016) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama