Reklama

Reklama

Titanik: odhalená tajemství

(TV film)
  • Kanada Titanic: Secrets Revealed
Kanada / Velká Británie / USA, 1998, 90 min

Obsahy(1)

Na základě nálezu vraku a předmětů z něj se v tomto pořadu snaží autoři odhalit nebo rozkrýt nové překvapivé skutečnosti provázející legendu. Tajemství, která byla téměř sto let ukryta na dně Atlantiku. Záhady, které byly dlouho považovány za nevysvětlitelné. Teď konečně mohlo uvést lži a manipulace na pravou míru. Předměty z pohřbeného záoceánského parníku vyprávějí příběhy bohatých i chudých pasažérů a vlastní zachování některých je opravdu překvapivé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší a pravděpodobně nejvěrohodnější dokument, který jsem viděl. Jednak jsou zde výpovědi lidí, kteří katastrofu přežili a jednak je vrak Titanicu podrobně prozkoumáván, čímž vznikají další informace a teorie, které dopomáhají k zjištění, co vše se té osudné noci odehrálo. Pokus s modelem Titanicu byl sice zajímavý, ale dle mého názoru možná zbytečný, protože napodobit přesně podmínky tak jak tomu bylo ve skutečnosti je podle mě nemožné, takže i přesto, že jsem spokojeně nakrmen novými informacemi, spoustu otázek mi zůstalo nezodpovězeno. ()

Nikon 

všechny recenze uživatele

Průvodcem tohohle vynikajícího dokumentu je symbolicky Bernard Hill. Ten by o tom - z pozice kapitána Cameronova "Titanicu" - měl něco vědět ! :) ... Je tu poodhalena spousta pro mě nových skutečností a souvislostí, a řeší se i případná "co kdyby". To vše velmi srozumitelným i napínavým stylem. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Zajímavej dokument, kde mě však rozčilovalo, že moderátor mluvil o těch výzkumných cestách do hlubiny k Titanicu v budoucím čase, i když i z jeho pohledu to bylo minimálně deset let zpátky. Měli tam několik zajímavých postřehů, ale vlastně veskrze nic, co by už nebylo řečeno jinde a co člověk jen trochu se o Titanik zajímající už dávno nevěděl. Ale ten test s modelem Titanicu mě vůbec nepřesvědčil, že by otevření přepážek zapříčinilo dřívější potopení, protože byl za prvý dutej (bez palub a skladů, takže se to mohlo přelívat, jak chtělo), za druhý byl Titanic naložen i zbožím a vybavením, s čímž nepočítali a za třetí do něj pouštěli vodu skrz čtyři hadičky na přídi místo spoustou trhlin po celém boku. Uvedli pár zajímavostí (třeba nález peněženky jednoho z cestujících, který ji ztratil, když rozmotával lano záchranného člunu), pár dobrých fakt (ale o tom románu o ztroskotání lodi Titan z roku 1898 jsem četl už dávno předtím) a hezké obrázky. ale celkovej můj dojem je, že sice něco řekli, ale nechtěli toho říct moc, aby mohli točit i další dokumenty. ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejlepších dokumentů o Titanicu, které jsem zatím shlédla. S přehledem zmínil veškeré apekty: stavba, vyplutí, potopení, lidi z Titanicu, posádka... ale také vrak, cesta k němu, dojmy z tohohle děsivého podmořského hrobu... Well done. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Pro seznámení s historií skutečného Titanicu, skvělé. Ale pro ty, kteří již o něm něco ví, prakticky nic nového. Navíc s několika faktickými chybami, kdy kupříkladu dobové záběry z Olympicu vydávají za opravdový Titanic. 70% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama