Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý frajírek, jenž se ani v životě nedokáže zodpovědně rozhodovat, si s partou zkušených dělníků, kde začal pracovat, dlouho nerozumí. Vadí mu výsměch kvůli ne zcela povedenému tetování, které on vydává za orla, ale okolí je považuje za slepici... Tvůrci ovšem zdůrazňují, že každý musí jednou dozrát a přijmout odpovědnost za své chování. Nabádavý a realizačně neobratný příběh s pracovní tematikou se však opírá o předem schválená schémata, není schopen uplatnit vlastní svébytný pohled. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

fantoci 

všechny recenze uživatele

Mladý Svatopluk Skopal ve snímku ze současnosti. Pravda, ta současnost je dnes už třicet let stará. Tak jako psychologicky laděný film. Nepovažuji jej za dobrý, nicméně je pro fajnšmekry české kinematografie zajímavý. Je to nevýratné dílo u kterého není divem, že se mu naše hlavní televizní společnosti vyhýbají. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

To bylo ale pásmo příšerně nudných keců a přiznávám se, že jsem to v půlce vzdal. Už od první minuty mi dialogy přišly jako prázdné blábolení, film, pokud budu mít tolik odvahy to tak pojmenovat, se plácal odnikud nikam a drama s bojlerem, přihlouplou ženou a asi retardovaným parchantem nebo tím, kam bude hlavní hrdina jezdit, mě zaujalo asi jako vnitřní monology postavy Svatopluka Skopala. Ani kamera, střih nebo nehezký hudební motiv to neoživily a tahle dělnická telenovela dokonce nebyla zdaleka tak vtipná jako Ordinace v žůžový ohradě. Každopádně ale rozhodně nejhorší byly ty slovní výměny, pitomé a navíc nevěrohodné. Fuj, jedna hvězdička a to mám zavřený obě oči a jsem vykakanej, protože jinak... !!! ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Občas jakoby zavanula svěží westernová atmosféra potulné bandy desperádů, ve které se vyděděnci společnosti protloukají a konají nedobroty, protože jim nic jiného nezbývá. Rozbitá televize a podobné "záseky" však diváky usměrňují, protože jde přece o partu dělníků - jakkoliv je jejich minulost pohnutá. Výborná je role Josefa Bláhy, naopak odporná je postava Radka Brzobohatého. Herci jsou však celkově nevýrazní, stejně, jako celkový dojem. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude horší. Ano, čekal jsem tu nejhorší slátaninu. Film je doslova napěchován hereckými osobnostmi a jen těžko hledat důvody, proč se skoro nehrál v kinech. Že by orel-slepice příliš připomínala některý státní znak znepřáteleného státu? Třeba Mexiko? Inu možná. Každopádně po rozpačitém začátku se na film dalo koukat. Skopalovi byla snad role ušita na míru. Byl velmi uvěřitelný. Takový si myslím skutečně byl nebo to tak dobře zahrál. Zato Brzbohatému toho hodného-náhodného zabijáka moc nevěřím. Ta role mu nesedla. Dobře byla obsazena Jana Brejchová. Její stárnoucí přelétavá-radodajná prodavačka je věrohodná. Střídá partnery podle v obci probíhajících prací. Místy je film příliš ukecaný. To když se Skopal pouští do nadbytečných komentářů. Jinak Bláha, Skamene, Lábus - jedna velká paráda. Takže na tehdejší dobu průměr 50%. Tehdy mě tenhle film bohužel minul. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Bohužel mám tu spol.povinnost přiznat, že tento snímek byl vytvořen na základě literárního podkladu mého prastrýce.. snímek nevybočující z tehdejších norem společnosti. ()

Zajímavosti (1)

  • Poslední film Josefa Beyvla. (M.B)

Reklama

Reklama