Reklama

Reklama

Exorcista

(seriál)
Trailer
USA, (2016–2017), 14 h 30 min (Minutáž: 41–47 min)

Tvůrci:

Jeremy Slater

Hrají:

Ben Daniels, Alfonso Herrera, Geena Davis, Hannah Kasulka, Brianne Howey, Alan Ruck, Camille Guaty, Francis Guinan, Kurt Egyiawan, William Peter Blatty (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Tam, kde je dobro, tam je aj zlo. Tam, kde je Boh, tam je aj diabol. Tomas je prototypom moderného kňaza, ktorý vedie svoje kázne skôr v priateľskom duchu, než v prísnej atmosfére striktného dodržiavania božích prikázaní. Keď sa jedného dňa v jeho farnosti objaví Angela, ktorá ho tvrdohlavo presviedča o tom, že jej príbytku sa snažia zmocniť temné sily, pričom toto zlo začína ovládať najmä staršiu dcéru Kat, neostáva mu nič iné, ako Angelin rodinný dom navštíviť. Následná skúsenosť ho privedie k jedinému možnému riešeniu: spojiť svoje odhodlanie v boji s temnotou so skúseným "exorcistom", ktorého neustále vidí vo svojich donekonečna opakujúcich sa nočných morách. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (79)

Strike 

všechny recenze uživatele

První díly jsou trochu takové volnější a skoro jsem toho chtěl nechat. Naštěstí od cca 4 dílu se to celkem rozjede a druhá půlka serie už je dosti zábavná. Pomáhá tomu i propojení s kultovním filmem z roku 1973. Ač tedy nejsem nějakej hororovej fanda, a možná i proto, tak jsem byl nakonec celekm spokojený. 7/10 ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Téma je to možná ohrané, ale od seriálového formátu si toho slibuji hodně. Tvůrci mají totiž možnost důkladnějšího a uvěřitelnějšího rozvedení celého příběhu a tím i lepší podmínky pro rozpracovaní psychologie postav. The Exorcist tohle plnohodnotně splňuje, ba co víc, na některých místech jde dokonce dál a přináší zcela nová uchopení. Například samotné posednutí je tu snad vůbec poprvé ukázáno z jakési hlubší (řekněme vnitřní) perspektivy, tedy ne z pohledu pouhého pozorovatele, a to dodává seriálu na zajímavosti a originalitě. První polovina je tak téměř dokonalá, o druhé už se bohužel to samé říct nedá. Finále totiž zbytečně sklouzávalo do stereotypu a původní nápady byly až trestuhodně nevyužity. Škoda! Pokud bude každopádně druhá série, budu fandit dál. ()

Reklama

javaznenevim 

všechny recenze uživatele

carry on my wayward son... pardon, těsně vedle. Exorcista nemá nic. Nic v něm nepřekvapí, nic nevyděsí, nic nenavede k dalšímu sledování. Žádná atmosféra, žádné jumpscary, nic. Jedno klišé za druhým, špatně podané, špatně napsané. Někdo tu chtěl hrát na jistotu a myslel si, že když zkopíruje tisíckrát ohraný koncept a nacpe ho do "církev vlastně vůbec nic nechce, jen nezištně pomáhat lidem" seriálu, tak to bude fungovat. Nebude. Nebude, protože nemá, co by divákovi nabídl nového. Všechno už jsme totiž někde viděli. A nejde o vkusně umístěné reference (jako třeba na Auto zabiják v Ashovi), ale o naprosto prvoplánovou vykrádačku všeho možného, navlečenou do korektního kabátku. Rozhodně nedoporučuji. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím po dvou sériích, takže stručně shrnu své komentáře k sériím samotným. Od začátku nás to chytlo a čekali jsme na další díl. Spíše než horor to je takové krimi/thriller, mohlo by to být hororové klidně více (a to nejsem nějaký vyznavač hororů). Sympatické hlavní postavy, zajímavý děj, zajímavé prostředí. Každá série je lepší v něčem jiném, ale obě jsou stejně kvalitní. Celkově prostě povedený seriál s netradičního prostředí. Ovšem, co tomu provedl FOX, to se mi moc nelíbilo. Na konci druhé série, která končí opravdu skvostně, jsem čekal, kdy bude třetí. A zjistil jsem, že žádná nebude... :-(. Pro nízkou sledovanost zrušeno. No, když si vezmu, kolik přihlouplých seriálů běží x sérií, a takový podařený jen dvě, vře ve mě krev. Takže, stojí za kouknutí, ale je to trošku k ******, že nevím, jak to celé dopadne a zůstanou nezodpovězené otázky. Připomíná mi to můj oblíbený seriál Spiknutí, který byl ukončen po první sérii, kdy prostě zůstalo tolik neobjasněného. Velká škoda, potenciál to mělo. :-/ Howgh! ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Tento seriál měl příjemnou schopnost docela zaujmout hned v závěru prvního dílu a myslím, že své publikem si jistě rychle našel. Jde spíš sice o cílovku, ale i tak považujii The Exorcist za průměrný hororový seriál, který stojí za zmínku a pozornost. Postavy jsou naštěstí velmi sympatické, občas se zde vyskytují trochu hlušší místa, například když přišlo na scénu zasedání příslušníků církve, tak moje pozornost kapku klesla, to je ale prostě součást minisérií, které potřebují vatu, než nám vyzradí celý konec. Dočkali jsme se i pár zvratů, které byly sice trochu předvídatelné, ale posloužily svému účelu. Víc než tři velmi slušné hvězdy tomu dát asi nemohu, protože si myslím, že z toho mohlo být vytřískáno ještě o něco víc. Chápu, že je to v tomto žánru jistě těžké a tak si ještě nějaké hvězdy schovám na druhou sérii a budu jí nedočkavě vyhlížet. 2. série je skvělá v tom, že na její rozjezd se jde zostra. Navíc tu máme novou, velmi osvěžující sestavu, protože postavy jsou různorodé a navíc mají zajímavé vztahy. Hned první díl je opravdu ukázkou jak navodit pozornost, dokonce se na jeho konci dočkáme i legendární exorcistické znělky. Za to palec nahoru. Poté se série rozjíždí docela slušně. Dočkáme se i pár nechutných výjevů. Druhá série je také zapamatovatelnější v tom, že má pár atraktivních vedlejších linií, které se poté snadno uzavřou a tím přispívají k dalšímu nerušenému sledování té hlavní. Jako plus musím také uznat, že se upouští od nudných pasáží, které se týkají církve a postupně vymizí úplně, což je podle mě super, protože u první série jsem tyhle scény viděla spíše jako negativní faktor. Mezery to stále mělo, mohlo to být o chlup zábavnější. Není to zkrátka ten typ seriálu, na jehož každý díl bych se klepala nedočkavostí, ale obecně považuji druhou sezonu za o půl stupínku lepší než tu první. ()

Galerie (280)

Zajímavosti (12)

  • Postava Henryho mala v pôvodnom scenári trpieť demenciou. Jej predstaviteľ Alan Ruck a producent Rolin Jones sa zhodli, že by bola v takomto stave pre rodinu zasiahnutú démonom iba príťažou, a preto sa rozhodli zameniť demenciu za dočasné poškodenie mozgu. Z neho sa Henry postupne lieči, aby časom mohol byť aktívnou súčasťou rodiny. (Marceloo)
  • Děj seriálu se odehrává 40 let po filmu Vymítač ďábla (1973). [Zdroj: coolmagazin.iprima.cz] (Varan)
  • Herečka Sharon Gless si po tom, čo získala úlohu Chris MacNeil, spomenula na svoju prvú skúsenosť s The Exorcist (1973). V sedemdesiatych rokoch sa vybrala do kina na premiéru tohto filmu a celá rada za ňou bola obsadená katolíckymi kňazmi. (Marceloo)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

28.08.2016

Režisér Zrození planety opic patřil v roce 2011 mezi nejobletovanější hollywoodské filmaře. Jeho úspěšný restart opičí ságy vydělal 481 milionů dolarů, Wyatt se ale kupodivu neujal pokračování. Místo… (více)

Reklama

Reklama