Reklama

Reklama

Se lvíčkem v srdci

(TV film)

Obsahy(1)

Národnímu týmu fotbalistů fandíme téměř 100 let. V předvečer zahájení evropského šampionátu ve Francii si připomeneme v dokumentu Jany Škopkové nejslavnější okamžiky a zapomenuté příběhy z historie fotbalových bojů se lvíčkem na dresu. Historický dokument mapuje hlavní události, které jsou spojeny s úspěchy našeho národního fotbalového týmu. V předvečer zahájení Mistrovství Evropy ve Francii vzpomínají na výjimečné fotbalové okamžiky Pavel Nedvěd, Vladimír Šmicer, Petr Čech, Ivo Viktor, Tomáš Rosický, Karol Dobiáš, Zdeněk Nehoda, Karel Poborský, Pavel Vrba a další. Dresu se lvíčkem na prsou fandíme už 100 let. Zažívali jsme s ním okamžiky štěstí ve finále mistrovství světa i Evropy. Přestože národní mužstvo odjíždělo někdy v roli outsidera, dokázalo nakonec získat medailové umístění. Fotbalové hvězdy, které patřily ve své době mezi nejlepší hráče světa, jako Košek, Pilát, Janda, Plánička, Bican, Masopust, Nedvěd, ale i ostatní hráči národního týmu, psaly příběh se lvíčkem v srdci. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Olík 

všechny recenze uživatele

Budu se opakovat, ale jestli něco Redakce sportu České Televize umí, tak to jsou podobné "retro medailonky". Historický dokument mapující hlavní úspěchy našeho národního týmu vznikl jako předzvěst letošního Mistrovství Evropy ve Francii a kdyby jsem mu snad chtěli něco vytknout, tak možná absenci nových informací nebo nových tváří. Panenkův dloubáček už jsem každý v životě viděli vícekrát než vlastní tetu a proč si taky jednou místo Vladimíra Šmicera neposlechnout jak to vidí například "Čáp" Novotný. Jinak jak už jsem řekl, veřejnoprávní sporťáci tyto pořady umí, ale možná by neškodila menší revoluce v jejich projevu. ()

adaben 

všechny recenze uživatele

Kvalitní. O něco víc se mi líbila první půle o starších fotbalistech a trenérech, kde to bylo zajímavě rozehrané na konkrétních individuálních osudech hráčů, ty konkrétnosti se z novější historie trochu vytrácejí. Dobří respondenti, včetně Pavla Nedvěda. Jen se žel nepovedl závěr s trenérem Vrbou, ale těžko mohli předvídat, že od reprezentace uteče a oproti slovům trenéra Ježka v dokumentu odpovědnost za špatné výkony hodí především na hráče. ()

Reklama

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Nic objevnýho, nic zásadního, takový nic proti ničemu - prostě omezená a povrchní rekapitulace českýho fotbalu minulejch sta let. Jen na mě trochu odflákle působí to, že z jednoho materiálu režisérka očividně vydojila dva dokumenty - předevšim nějaká první čtvrthodinka se stejnejma záběrama, stejnejma hostama a stejnym komentářem scén působí tak tochu jako ctrl+c, ctrl+v z Věčný Slavie. ()

adelina8 

všechny recenze uživatele

Pěkný dokument, který shrnuje nejdůležitější okamžiky českého (a samozřejmě československého) fotbalu. Připomíná úspěšná léta, ale i ta chudá. Oceňuji především staré záběry z válečných let. Btw. když člověk vidí, kde česká reprezentace byla a kde je teď, je to až k pláči. A tím nemyslím jen kvalitu hráčů. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama