Reklama

Reklama

Státy států

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2016, 26 min

Obsahy(1)

Martin Dejdar je velkým milovníkem USA, proto se vydává na výpravu, která objevuje zajímavosti Spojených států amerických. Neláká ho však suchý přednes obecně známých informací, chce zjistit, jaké jsou Státy ve skutečnosti. Fakta bere jako výchozí bod, ale následně k nim přidává vlastní zkoumání tamějšího života, přírody a historie. Ve všem se snaží jít do hloubky, objevuje věci netradiční, nebo v souvislostech, které bychom nečekali. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

laepus 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus dost uhoněné (i když pokud to byl záměr, že New York vlastně nikdy nespí, tak tomu odpovídá i tempo dokumentu, tak ten záměr splnili), rozhodně by neškodilo občas zvolnit a jen se kochat scenériemi, ať už města, vodopádů či národního parku. Zajímavých informací i navštívených míst je více než dost (zvlášť kvituji informace o vinařství!) a Dejdar má (i přes "dospělejší" figuru) pořád ten rošťácký výraz, na jaký jsme od něj zvyklí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Také mám rád menší tempo cestování, ale režisér Procházka s Martinem Dejdarem to natočili příjemně koukatelně s kořením humoru. Zajímal by mě ten obří národní park, ale Spojené státy rozmanité nemám rád a New York už vůbec, takže se tam nevypravím. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama