Reklama

Reklama

Prezident v pořadí

(seriál)
  • USA Designated Survivor
Trailer
USA, (2016–2019), 38 h 38 min (Minutáž: 41–53 min)

Tvůrci:

David Guggenheim

Hrají:

Kiefer Sutherland, Natascha McElhone, Adan Canto, Italia Ricci, Jake Epstein, LaMonica Garrett, Tanner Buchanan, Kal Penn, Maggie Q, Malik Yoba, Mckenna Grace (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(53)

Obsahy(1)

Kiefer Sutherland - v dlouho očekávaném seriálu Prezident v pořadí - hraje Toma Kirkmana, člena nižšího kabinetu, který je náhle jmenován prezidentem Spojených států po katastrofickém útoku na Kapitol Spojených států amerických. V tomto dramatickém thrilleru bude Kirkman bojovat o to, aby se země, ale ani jeho rodina nerozpadly, zatímco se bude pohybovat v nebezpečně vysokých kruzích státní politiky a zároveň povede vyšetřování, aby zjistil, kdo je zodpovědný za útok. (AXN)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (80)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Je to ještě lepší, než jsem čekala. A to jsem čekala opravdu hodně. Tohle bude pořádná závislost. Kiefer Sutherland si to jako obvykle neskutečně dává, navíc tentokrát má dost velký prostor pro vývoj postavy, takže se jistě máme na co těšit. Doufejme, že zbytek řady bude stejně povedený jako úvodní díl. Pilot - 100% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kýfr se na stará kolena transformoval z podrážděného pitbula Jendy Bauera do páprdovitě naivního prasidenta Spojených sráčů amerických, ovšem ukrutně správňáckého, morálně neposqrněného, pyjonýrsky čestného a zásadového, který si libuje v pateticko patriotistických projevech a po nocích samou láskou k vlasti vášnivě prcá srolovanou hvězdopruhatou vlajku. No charakterizace xblití a jako vystřižená z nějaké kýčovité ufonské Emerichárny. Ovšem na straně druhé je tahle naivní konspirační bajka O poctivém chujopletovi, jenž pravdou a návistí sveřepě potře každou lež a nelásku ohrožující integritu nejzdegenerovanější demokracie světa, tak nějak vinně potěšující a svižně odsejpající, až jsem se těšil na každý další díl. A navíc je Mařenka Kvéčko snad jediná ťamanka, které bych dobrovolně zabrnkal na Géčko, aniž by musela přinést vlastní kytaru, platit nebo úpěnlivě škemrat. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku ma seriál zaujal tou myšlienkou, že sa obyčajný úradník stane prezidentom a postupne mu to ide zjavne lepšie než akémukoľvek americkému prezidentovi za posledných 30 rokov. Ale v druhej polovici série sa začína všetko orientovať na dva faktory – prezidentská administratíva a zaujímavé i menej zaujímavé prekáračky v Kongrese, a potom je tu druhá linka – špionáž, konšpirácia proti prezidentovi, tajní agenti, čo by mi nevadilo, keby to nebolo riešené ako absolútne najpodstatnejšia vec z príbehu. Hlavne Maggie Q ako 50-kilová agentka tam bije dvojmetrových chlapov a je najmúdrejšia na zemeguli. Celkovo to potom vlastne už ku koncu série postráda napätie a čo mne chýbalo najviac, bola väčšia rodinná a osobná linka. Žiadna z postáv, vrátane prezidenta, takmer nemá osobný život, čo ukážu je úplne okrajové, bezvýznamné. Preto a aj kvôli stále zvyšujúcemu sa americkému patriotizmu po prvej sérii končím. Za všetko ma v 20. časti zaujala veta: „Poľsko ani Slovensko nemajú nukleárne bomby.“ No jasné, že nemáme. Keby sme aj mali, dávno by sme ich predali. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Clancyho série o Jacku Ryanovi patří mezi mých TOP5 knih. Vzniklo pár filmů, z nichž některé jsou fajn, jiné horší, kvalit knížek ale nedosahují. Amazon sice chystá seriál, ale ten bude pouze "na motivy" knih. V Designated Survivor pracuje s premisou jedné z nej knih série, Z rozkazu prezidenta. V ní je celá vláda zlikvidována a dočasný viceprezident, absolutní antipolitik, čestný člověk se zdravým selským rozumem musí sestavit celou novou vládu. Tohle je v podstatě to samé, navíc i v tom směru, že postava Kiefera Sutherlanda je Jackovi Ryanovi podobná tak, až z toho mrazí (I v dalších postavách si najdu podobu s knihami). Pilot mě dovedl do stavu "WTF, já se musim probudit, tohle nemůže být pravda, bože ano!" a já se nemůžu dočkat dalších dílů. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se tady radši tvůrci neuchýlili k nějaké uzavřené minisérii. První série je totiž výborný, originální děj, všechno odsejpá, a zase je to trochu jiná politika, než Dům z karet nebo Ve jménu vlasti. No jenže pak přišli další série, nejprve dosti nudná druhá série, a pak třetí, už na Netflixu, který seriál úplně celý překopal, kompletně změnil charaktery u třetiny postav, a další třetinu vyhodil, aby je nahradil jinými, mnohem lépe korektními, a mohl začít všemožná sociální témata, kterými seriál definitivně poslal do kopru. Škoda... ()

Galerie (1 214)

Zajímavosti (13)

  • Kiefer Sutherland tu hrá rolu tajomníka pre rozvoj bývania a miest. Vo filme Zrkadlá (2008) si zahral postavu menom Ben Carson. V roku 2016, keď vyšiel tento seriál, sa Ben Carson stal tajomníkom pre rozvoj bývania a miest. (Real Tom Hardy)
  • Prezidentova (Kiefer Sutherland) hláška "Damn it!" je odkazom na seriál 24 (od r. 2001), v ktorom Jack Bauer (Sutherland) túto používal frekventovane a v každej sérii. (Real Tom Hardy)
  • V chodbách Bieleho domu je možné počuť niekoľkokrát to isté zvonenie zo seriálu 24 (od r. 2001), v ktorom taktiež v hl. úlohe hral Kiefer Sutherland. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama