Reklama

Reklama

Co na tom, že Rose (Allison Williams) je bílá jako stěna a Chris (Daniel Kaluuya) černý jako noc? Žijeme přece v jednadvacátém století, kdy je boj proti rasové nesnášenlivosti přece už dávno dobojovaný a na smíšené páry se skrz prsty nedíváme. Minimálně Roseini rodiče Missy a Dean jsou na Chrise od prvního momentu nesmírně milí. Vadí jim snad jen to, že si přítel jejich dcery tu a tam zapálí, ale to s barvou kůže přece nesouvisí. Psycholožka Missy dokonce Chrisovi nabídne, že ho jeho zlozvyku zbaví pomocí hypnózy. Byl by to ráj na Zemi, kdyby se dva zdejší černošští zaměstnanci nechovali tak podivně. A kdyby se zvláštně neprojevoval i další muž černé pleti, který během víkendu dorazí na návštěvu. Náznaků, že všechno není v úplném pořádku, postupně přibývá, a Chris se rozhodne vzít nohy na ramena. To, co následuje, překoná jeho nejčernější noční můry a všem divákům v kinosále připraví naprosto nečekaný a nezapomenutelný zážitek. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (926)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Srandovně napínací thriller, ve kterým přituhuje v podstatě po celou dobu před finále. Nekompromisním finále, který je pak ale na můj vkus až příliš drasticky a tak trochu uspěchaně spláchnutý do katarzního hajzlíku. Za to rasistický špičkování v nervydrásajících dialozích tomu ale nejde dát míň. Spokojenost. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdyby tady nešlo o život, balancovalo by to po celou dobu na hraně hodně slušné komedie. Ty rasistické dialogy zkrátka nemají chybu. Od poloviny filmy, kdy divák už pomalu začíná tušit, která bije mě bylo hlavního hrdiny i trošku líto. Protože mezi takové psychouše spadnout prostě nemůže dopadnout dobře. Budování atmosféry parádní. PS: Druhá projekce dopadla ještě lépe. 75% ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Já myslel že ...- a ono dokonce!!! Více k ději bez hrubého spoilerování napsat jaksi nedokáži. Slušně natočená záležitost s hezkým vyústěním. Zbývá tedy zmínit, co mě donutilo snížit hodnocení. Směrem dolů. No, to asi nemusím zdůrazňovat, co? Že se snižulje dolů, říkáte. A přesto tu podobných expertů na logiku prezentují své názory celá stáda. Konec odbočky, oni se v tom stejně nenajdou. Tedy co se mi neráčilo líbit. Negr. A tím nemyslím onoho slušného a sympatického afroameričana v hlavní roli, ani somnambulické černochy, které potkává u své milé v hnízdě. Mám na zřeteli naprosto zbytečnou a pokurvenou figuru buddyho, kémy a bra, vyžranou obsluhu letištních reflektorů kovu, archetypálního ebenového dicka s humory lobotomizovaného hrocha a i jinak rapperský materiál. Nevím, proč musel být do děje propašován. Asi by byl film bez něj příliš bílý, tedy snesitelný a bez nadměrného kokotění nějakého imbecilního obskura. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jordan Peele je afroamerický komik který se pokusil napsat scénář a zrežírovat film s tématem rasismu s prvky horroru. A podařilo se mu natočit něco originálního a dokonale nevšedního. Celé téma filmu je neuvěřitelně lidské a překvapivé. V pár ohledech se zajede do béčkovějších strun ale jinak jde o film který je neuvěřitelně chytrý a využívá svůj potenciál. Jedná se o horror ve výrazu horror. Horror má totiž nahnat podivné pocity a dát divákovi nepříjemný pocit a to se tomuhle filmu daří. Po Rozpolceném další horrorový důvod si zapamatovat rok 2017. Tenhle rok je totiž už druhý kvalitní horror což je nadstandard. Tak ať to vyjde ještě aspoň s tím TO. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na úvod zde máme rychlé uvedení do děje a seznámení se sympatickými postavami, které si ihned zamilujete. Herecké výkony jsou totiž fantastické a komediální vložky nenarušují hladký průběh filmu. Nejedná se tak úplně o strašidelný druh hororu, ale pokud takový preferujete, stejně nebudete zklamáni.  Nelze totiž neocenit pečlivě budovanou temnou atmosféru, která diváka sebevědomě dílem provede až k dokonale promyšlené pointě celého filmu. A pokud ani to nestačí, je zde i několik strašidelných scén za zvuku klasické hudby a mnoho znepokojivých černošských úsměvů. Dle mého jde zcela určitě o jedenu z nejlepších žánrovek všech dob, což mohu ostatně konstatovat i po opětovném shlédnutí. 93% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (72)

  • Pôvodne sa malo natáčať v Los Angeles, ale kvôli daniam sa mesiac pred začiatkom presunulo do Alabamy. (Marceloo)
  • Na premietaní filmu pre Vanity Fair Jordan Peele vysvetlil, že scenár napísal počas prvého funkčného obdobia bývalého prezidenta Baracka Obamu, keď sa verilo, že rasizmus je takmer minulosťou. Myslel si, že v takej optimistickej klíme nebude o jeho film veľký záujem, a tak ho napísal hlavne pre seba. S rastúcou diskusiou o násilí voči Afroameričanom a príchodom hnutia Black Lives Matter v neskorších rokoch vedel, že je ten správny čas film natočiť. (Pat.Ko)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

03.07.2018

Jordan Peele má po svém debutovém hitu Uteč najednou plné ruce práce. Na jedné straně tu jsou projekty pro Amazon, dále jeho vlastní filmy pro studio Universal, a teď se čerstvě upsal epizodní sci-fi… (více)

Tvůrce Uteč míří do televize

Tvůrce Uteč míří do televize

07.06.2018

Amazon Studios obchodního magnáta Jeffa Bezose pokračuje ve své cestě k televizní nadvládě a po koupi práv na televizního Pána prstenů teď čerstvě podepsalo exkluzivní smlouvu s režisérem a… (více)

Reklama

Reklama