Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (897)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nádherná animovaná rozprávočka, ktorá zaujme síce jednoduchým, ale o to viac napínavejším dejom. Veľmi sa mi páčila aj animácia, toľko farieb, radosť pozerať. Hotová pastva pre oči. Rozprávku som pozeral spolu s dcérou, a keď som videl, ako napäto sleduje dej, ako zviera pastičky a drží palce len aby tatko rybka konečne našiel svojho syna... No poviem vám, viac mi netreba. Plný zásah ako lusk! ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Ja si jednoducho nemôžem pomôcť, no už od dôb prvého dielu Toy Story som si Pixarov skutočne zamiloval - páči sa mi, že až na jednu výnimku nerobia len ďalšie a ďalšie pokračovania osvedčených filmových trhákov, aj napriek tomu, že je to nepomerne jednoduchšie, rýchlejšie a hlavne lacnejšie, a stále sa púšťajú do niečoho nového - to je v dnešnej dobe vlastnosť hodná obdivu. A nielen to! Ono im to aj vždy vychádza - a Hľadá sa Nemo nie je výnimkou. Jednoduchý príbeh, ktorý sa dá opísať jednou vetou a ktorý pochopí aj to najzadubenejšie detsko na svete, poprepletaný vtipmi a narážkami, nad ktorými ohrnie nos len ten najsuchárskejší prďola na svete. To všetko v prekrásnom digitálnom háve s pôsobivým hudobným podmazom - čo iné ako päť hviez-... ááááálebo predsa len nie - zostaňme jednoducho pri skutočne výbornom animáku. Nič viac, nič menej. Nestačí? ()

Reklama

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Dívať sa poldruha hodiny na to, ako sa dobrovoľne ruinuje kreslený film, je smutné a skľučujúce. V 19.storočí sa maliarstvo chcelo podobať na fotografiu - výsledok bol katastrofálny. Niektoré hrané filmy sú natoľko presýtené digitálnymi zásahmi, že pripomínajú počítačom generovaný animovaný film, čo je rovnako idiotské ako animovaný film snažiaci sa pôsobiť hyperrealisticky. Pôvab kresleného filmu spočíva v jeho kreslenosti, pretože zjavná redukcia istého aspektu reality pôsobí paradoxne oslobodzujúco. Nemo pôsobí naopak prízemne a neopísateľnej kráse takej "Cesty do fantázie" nesiaha ani po členky. Jedna (diskutabilná) hviezdička za obdivuhodne úpornú snahu extrémne prácne evokovať čosi úplne zbytočné, druhá (ešte diskutabilnejšia, keďže tá replika je bezostyšnou vykrádačkou záverečnej repliky Sommersovej Chobotnice) za záverečné "A teraz čo?", ktoré sa dá chápať i vo vzťahu k budúcnosti počítačovej animácie. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Bože, to byla krása! Už čtyřminutový předfilm Knick Knack o sněhulákovi ve skleněné kouli je geniální. A ta smršť nápadů, která přijde poté – to je něco neuvěřitelného. Technicky dokonalý film nabízí kromě úžasného estetického zážitku i velké množství propracovaných akčních či dojemných či zábavných epizod. Mile překvapí pečlivost s jakou se tvůrci věnují každému detailu a spousta narážek na dospělé filmy. A co mě dostalo nejvíce? To bych asi mohl vyjmenovávat po minutě celý obsah filmu. Ale především to byla úžasná modrá rybka Dory (bodlok pestrý – paracanthurus hepatus), vražední racci, free želvy, závěrečný chaos v ordinaci atd. A moc dobrý je dabing – hodně se klaním panu Trojanovi, ale i Marku Páleníčkovi, který je v postavě Nemá až překvapivě přesný (na dítě). A Jiří Macháček se k želvě Bourákovi hodí také naprosto dokonale. Jediný problém – seděl jsem v kině plném hodně malých dětí a co chvíli se ozývalo: Kam to pluje? Kde to jsou? Co se stalo? Chudínek Nemo! atd. Na druhou stranu ještě jsem nezažil, aby na konci filmu kino zatleskalo. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Musím najít svého syna! Musím mu říct, jak staré jsou mořské želvy!" Bezodpadková dramaturgie radost pohledět, tuto brilantnost nikdo nezpochybní, ale nabízí se jiná zásadní otázka: Jaký by asi byl můj vztah k tomuto filmu, kdybych ho neznala v brilantní české dabované verzi? Protože při vší úctě k Ellen DeGeneres a zbytku ansáblu se mi zdá, že by se počet míst, u kterých brečím (ať už smíchy, nebo pohnutím) značně snížil. A kde nejsou slzy, není láska. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Meno žraloka Bruce je narážkou na slávny Spielbergov film Čeľuste. Jeho rekvizitári tak pomenovali maketu obrovského ľudožravého žraloka, okolo ktorého sa točil celý dej. (Theatis)
  • Nemo byl pojmenován po kapitánu Nemovi, fiktivní postavě indického knížete Dakkara z románů Julese Verna – „20 000 mil pod mořem“ a „Tajuplný ostrov“. Nemo pochází z latiny a znamená "nikdo". (Trajektt)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama