Reklama

Reklama

Zákon přitažlivosti

  • Irsko Laws of Attraction (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Audrey Woods (Julianne Moore) a Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) patří v newyorském právnickém světě mezi špičkové specialisty na rozvody. Jednoho dne stanou proti sobě: Daniel zastupuje rockovou hvězdu Thornea Jamisona, Audrey jeho nespokojenou manželku Serenu. Klienti proti sobě vedou otevřenou rozvodovou válku, v níž hraje důležitou roli i zámek v Irsku. Jejich právníci zachovávají profesionální dekorum maskující bouřlivou antipatii. Elegantní Audrey je chladně upjatá, neurotická a striktně se drží zákonů, Daniel je ironik a požitkář a kravatu může mít správně uvázanou jen omylem. Právník je ovšem brilantní. Co se stane, když se tihle dva profesionálové, kteří neumějí prohrávat, do sebe proti své vůli zamilují? A co udělají, když se jednoho rána probudí po divoké noci v nefalšovaném irském stylu a zjistí, že mají na rukou snubní prstýnky? (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (135)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná, na kterou se dobře kouká. Slovní přestřelky dvou rozvodových právníků, kteří k sobě pocítili jisté sympatie, měly úrověň, nebyly moc přeslazené a celé to mělo slušný švih. Ústřední dvojice doplněná o umělecký rovádějící se pár a konzervovanou matku mne bavila. Žádné velké veledílo, ale na odpolední pobavení dobré. Za mne 65%. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie z právnického prostředí. Milé výkony obou hlavních představitelů dávají zapomenout na nevýrazné dialogy. Je tu sice několik vtipných scén, ale od podobného filmu bych jich asi čekal více. Největším překvapením pro mě rozhodně byl Pierce Brosnan, který si konečně zahrál roli, která se alespoň trochu vymyká bondovské škatulce. Není to sice výkon oscarový, ale rozhodně se nejedná o těch pár naučených pohledů královnina agenta. Brosnan je tu postavou Julianne Moorové docela trápen a jeho výkon vzbuzuje soucit i baví. Do kina to asi není, ale domů, třeba k žehlení ()

Reklama

_Irbe_ 

všechny recenze uživatele

Mezi Brosnanem a Mooreovou to celkem hezky jiskří a oba podávají pro mě sympatický výkon. Ač jsou oba charaktery dost plitce napsané a obě stars nemají moc co hrát, vcelku se i na hloupých a jednoduchých dialozích vyřádili. Film má dobrý spád a rychle utíká. Ne, že bych se tedy něčemu zasmál, ale aspoň to nenudí. Krom hlavních představitelů je však všechno na dobré cestě k odpadu. Rádoby sexy babička je silně nesympatická, rockový páreček velmi trapný, zápletka originální asi jako autorská tvorba Heleny Vondráčkové a nějaké emoce třeba jako u Lásky Nebeské rozhodně vynecháte. Romantická "komedie" v podstatě o ničem se dvěma "esy" na kterých celý film kompletně stojí a padá. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Julianne Moore je moje kočka a múza, její krásnej pohled a neodolatelnej úsměv mě dycky dostane z křeče a je mi u filmu hned líp. Pravej opak je Pierce Brosnan. Z toho vzniká průměr. Za předvídatelnej a nezajímavej děj odečítám bod a za málo humoru taky. (Trapný bylo, že se vždy někde, resp. všude potkali úplnou náhodou). To bych se dostal na 1 hvězdu, ale to se mi zdá málo. Prostě: suchý megahovno u prdele z toho odporem nemám... ale kaštan by se tam našel... chch, hnus, co? chchch (pro nechápavé pointa: sice to nestojí úplně za hovno, ale za takovej malej boban jo...) ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že se tátovi tenhle film líbil. Romantická komedie, která není nijak přehnaně vtipná (ale nudná taky rozhodně ne) a kde hraje hlavní roli nebondovský Pierce Brosnan. Ano, a taky Julianne Moore, které spíš sednou její životem zničené ženy, ale i taky podává více než slušný herecký výkon. Scénář není nijak přelomový, nic nového nenabízí, ale dobře se na to dívá. Naopak soundtrack je doslova pastva pro uši pro každého, kdo má rád irskou hudbu, nicméně ten zase nikde neseženete (a věřte mi, že jsem se snažila :-) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Peter Howitt si střihl malou roličku na začátku filmu, kde se objevil jako klient Pierce Brosnana - manžel v rozvodovém řízení. (HappySmile)
  • Frances Fisher hraje ve filmu matku Julian Moore, přesto je ve skutečnosti jen o osm let starší. (HappySmile)
  • V kubánské restauraci poručí Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) pro sebe a Audrey Woods (Julianne Moore) podezřele vyhlížející hnědě kalný koktejl s koktejlovou třešní na dně. Je to  Huevo de Chivo, doslova „Kozlí vejce", ale překlad „Kozlí koule" je nepochybně správný.
    Nápoj  je tvořen stejnými díly mandlového likéru Creme de Almond (28 obj. % alk.), Tequila Blanco (40 obj. % alk.) a Rum Bacardi 151  (75,5 obj. % alk.).Nápoj má tedy slušných  48 obj. % alkoholu, a tak nelze se divit, že se po něm hlavní hrdinka zakuckala. (Tixo)

Reklama

Reklama