Reklama

Reklama

Gilmorova děvčata: Rok v životě

(seriál)
  • USA Gilmore Girls: A Year in the Life
Trailer 2
USA, 2016, 6 h (Minutáž: 90 min)

Hrají:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Kelly Bishop, Scott Patterson, Keiko Agena, Matt Czuchry, Sean Gunn, Yanic Truesdale, Sally Struthers, Liz Torres (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nová řada přichází skoro deset let po skončení původní série a sleduje Lorelai, Rory a Emily Gilmore v průběhu čtyř období bohatých na změny. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (113)

Katie88 

všechny recenze uživatele

Varování: Nepopulární názor. Nelíbilo se mi to a z děvčat jsem byla zklamaná. Taková ta pohoda při sledování původního seriálu tam prostě nebyla. Z obou děvčat se staly silně nesympatický dámy (trapné fórky na účet ostatních, "body shaming" byly asi nejhorší). Lorelai řešící svoji přechodovou krizi bych ještě zvládla, ale Rory, ta Rory do které celá rodina tolik investovala, aby měla otevřené dveře do celého světa dokořán, ta byla domršená solidně. Po 10 letech je z ní vyhořelá údajně reportérka a já nechápu, jak taková osoba mohla mít úspěchy ve škole a pak i v zaměstnání - "Neměl on ten Mitchum Huntzberger vlastně o ní pravdu?" Řekla bych že měl. Do puntíku! Na práci a nakonec i osobní život naprosto nepoužitelná. I ty morální kodexy, ve kterých byla díky Lorelai vychovávaná, se minuly účinkem, protože to celé dopadlo, jak to dopadlo. Za mě skončila ještě hůř než její máma, ta aspoň nespala se zadaným chlapem a i přestože chápu záměr tvůrců celý ten koloběh opakovat, v tomto případě to dodalo ještě větší rozčarování. Pevně doufám, že už žádný pokračování nikdy nebude. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Na tyto 4 díly jsem se podívala jen z toho důvodu, že jsem si přečetla knihu Lauren Graham - Rychleji již mluvit nedokážu. Byla jsem tedy na to zvědavá a šla jsem do toho. Ten seriál je prostě tak umělý :D To je strašné :D :D Jsem ale ráda, že se tam objevilo obrovské množství - snad všech těch postav a ano - byla to sranda, ale už to nebylo ono. Navazuje to na předešlé díly, je to dlouhé, je to tak neskutečně umělé a ten konec? Stane se :D Jen doufám, že už další díly nebudou... ()

Reklama

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

No, vlastně vůbec nevím, o co v nových dílech šlo. Jen vyšly víc najevo věci, co mě na postavách štvaly, Lorelei s Lukem spolu pořád neumí komunikovat, Rory je mnohem větší rozmazlenej spratek, co se snaží manipulovat se světem kolem sebe a je nešťastná, když jí to nevychází, a Michel ještě otravnější. Tvůrci se snaží do příběhů dostat nějaký děj, ale jednotlivé zápletky spolu dohromady moc nehrají, jsou levné, bez významu, bez hloubky a nakonec se tam vlastně nic neděje. Jen Christopher je pořád sexy, Dean normální a proměna Emily okouzlující, dvě hvězdy za ně! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jsou zpět. Seriálová událost roku. Jeden z mých nejmilejších seriálů se vrátil na televizní obrazovky a ačkoli jsem neměl raději přehnaná očekávání, na návrat do Stars Hollow jsem se těšil. Po zhlédnutí však přetrvává jakási pachuť. Působí to totiž naprosto zbytečně. Je to jen jeden obrovský fan servis, který děj posouvá dopředu jen minimálně. Což by ještě tolik nevadilo, ale tahle série je jiná. Více existencionální, poměrně depresivní a věci, které se dříve řešily s humorem a nadhledem a vlastně tak nějak už byly vyřešené se tady zrestartují. Gilmorky (Lorelai, Rory i Emily) byly vždycky své a často i sobecké, ale Rory se tady často chová jako kráva (Paul... wtf?...). Full Circle koncept je jasný záměr tvůrců a naznačila to i slova Lorelai v první epizodě. Bylo fajn vidět, že ani ve Stars Hollow není vždycky všechno sluníčkové. Ovšem samotné provedení mi úplně nesedlo. Naštěstí se vrací Stars Hollow a to i s tou hromadou detailů okolo. To městečko a jeho roztodivné postavičky prostě nelze nemilovat, byť přítomnost některých charakterů působí dost násilně. Divák tak často sleduje ne úplně šťastně slepené scény a některé momenty jako by do konceptu ani nezapadaly nebo jsou přespříliš dlouhé (muzikál, sekvence s Loganovo partou apod.) Nejvíc mě ovšem zamrzel závěr, který je naopak přespříliš uspěchaný a slavná magická čtyři slůvka jsou jen halda klišé. Osobně jsem čekal něco chytřejšího, něco, co vystihne celý seriál. Upřímně řečeno: bylo fajn se do Stars Hollow na chvíli vrátit, ale asi ne nezbytně nutně. Závěr 7. série byl jako zakončení seriálu daleko, daleko lepší. ()

Frederika 

všechny recenze uživatele

Jen málo pokračování dokáže dostát kvalitě původních sérií, u Gilmorek se to ale docela podařilo. A Year in the Life má dobře napsané dialogy, téměř všechny původní herce, atmosféru, humor i dojemné chvilky... pro fanoušky je to opravdu návrat do Stars Hollow. První a poslední díl, režírované Amy, jsou lepší než prostřední dva. Zejména scény s muzikálem ve třetím díle patří k slabším místům série a proklikáním o nic nepřijdete. Přála bych si trochu více prostoru pro Jesse a Deana, ale well... nothing´s perfect. Konec, i když s cliffhangerem, je podle mě důstojný a nepotřebuje pokračování, takhle se "circle of life" skutečně uzavírá. Obecně - spokojenost. :) ()

Galerie (232)

Zajímavosti (7)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Reklama

Reklama