Reklama

Reklama

Gilmorova děvčata: Rok v životě

(seriál)
  • USA Gilmore Girls: A Year in the Life
Trailer 1
USA, 2016, 6 h (Minutáž: 90 min)

Hrají:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Kelly Bishop, Scott Patterson, Keiko Agena, Matt Czuchry, Sean Gunn, Yanic Truesdale, Sally Struthers, Liz Torres (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nová řada přichází skoro deset let po skončení původní série a sleduje Lorelai, Rory a Emily Gilmore v průběhu čtyř období bohatých na změny. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (113)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Návrat Gilmorek měl být jednou z největších událostí seriálového podzimu, jenže obrovská očekávání tomu tak trochu zlomila vaz a výsledkem je rozpačité zklamání. Ač bylo pěkné po letech se vrátit do oblíbeného maloměsta a podívat se, kam se posunuli životy hlavních hrdinů, tak to prostě nedostálo očekávání. Našlo se spoustu zbytečných a dlouhých scén (příklad za všechny je letní muzikál) a celkově to nezanechalo ten dojem, který si fanoušci po letech přáli a ani poslední čtyři slova to nijak nezachránili... ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Optimistický scénář: Píše se rok 2016, Rory dělá šéfredaktorku New York Gazette (bývalé New York Times, přejmenováno poté, co Stars Hollow bylo zvoleno jako hlavní město USA), stíhá vztah s Loganem, Jessem i Deanem zároveň (musíme přeci nějako uspokojit shipperky, že ano?), Lorelai nyní šéfuje Hiltonu a její manžel Luke stále vlastní bistro, to má nyní ale více poboček než McDonald's. A Edward Herrmann stále žije. Pesimistický scénář: Píše se rok 2016, ruiny civilizace po 3. světové válce matně značí, že tu kdysi vůbec nějaká civilizace byla. Rory, kterou za pár minut nevyhnutelně potká stejný osud, zakopává posledního člena své rodiny, matku Lorelai. Radiace ji zabila stejně jako už zabila 99% lidí. Včetně Paris. A včetně všech kávových zrn. Rory zmoženě upadá na zem, připravena naposledy vydechnout, ale osud s ní má jiné plány. "Rory!" K jejím uším dolehne známý hlas. "Stráže - odveďte ji do bezpečí." "Jak si přejete, vaše Výsosti." Kdo to byl? Blyštivá koruna na jeho hlavě Rory oslepila, nedokázala ho rozpoznat. "Konečně svět docenil moje schopnosti. Prostřídal jsem desítky zaměstnání, takže vím, jak co funguje. Bylo jen logické, abych v tomto nově nastoleném režimu byl něco nového, něco víc, něco jako-" "Král Kirk.", dokončila jeho větu Rory s lehce šokovaným výrazem na tváři. Realita: Píše se rok 2016, někomu se daří, někomu ne, někdo má rodinu, někdo ne. Stejně jako v normálním životě. Vzhledem k tomu, že vyšla z Revivalu nejlépe, to beru hlavně jako hezkou tečku pro Kelly Bishop, dokud je ještě živá. Obešel bych se bez natahovaných pasáží muzikálu a Life and Death Brigade, jinak jsem si tento nostalgický výlet užil. Rozhodně doufám, že ještě nějaký ten rok ze života GG uvidíme a dozvíme se odpovědi na to, jak dopadla Paris nebo jaký dopad měla ona "slavná" poslední 4 slova na Gilmorova děvčata. Samostatně by to ještě šlo, ale kdykoliv se vrátím ke klasickým GG, tak zjistím, že A Year in the Life je kvalitou tak poloviční. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tvůrci oživili jednu z největších seriálových legend a nad kromě Sukie se do toho vrátili všichni za což je palec nahoru. Škoda jen, že nevymysleli něco originálního a věnují se pořád tomu samému. Stejnému problému, kterému čelila Lorelai teď má čelit Rori, to je mi ale náhoda. Bylo hezké si zavzpomínat na staré časy, ale byla by škoda to znovu oživit. ()

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Přijde mi smutný, když mě baví se koukat na seriál nikoliv díky hlavním hrdinkám, ale díky vedlejším postavám. Asi chápu, že Melissa McCarthy věnuje svůj čas zajímavějším projektům, a její Sookie tak měla jen jednu scénu, nicméně stejně jako Lane tam třeskutě chyběla. Bavili Michel, Paris, Jess a Kirk, a celkem příjemná mi přišla dějová linka Emily, která se někam posunula. Ale celkově tam na mě bylo málo vtipu, a přespříliš často podivně vykonstruovaného drama. Umanutá a sobecká Lorelai a ztracená a neúspěšná Rory byly pro mě dost nesympatické, nelogické, pitvořivé a neuvěřitelné. Těch šest hodin za to fakt nestálo. ()

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

Jak tady čtu ty komentáře, tak mi přijde, že mi na Netflixu asi nechali jen ty nepovedené vystřižené scény. Já bych nemohla být více zklamaná, než jsem. První dva díly, které si ani nepamatujete, že jste viděli a kde se řeší jen a pouze Richard, jsou vyloženě o ničem. Potom se přesunete do léta, kde celou hodinu a půl řeší muzikál a zpívá vám tam herečka, kterou někteří z nás znají z jiných seriálů, takže si nejste jistí, na co se to vůbec díváte a proč sakra, když je to taková nehorázná příšernost. Co se mi líbilo, tak ten poslední, čtvrtý, díl. Ten byl dobrým zakončením. Nechat jen ten, tak je to upřímně mnohem lepší. Akorát se k němu musíte překousat příšernou nudou a hororovými scénami z Across the Universe wannabe. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (7)

  • Tvůrkyně seriálu Amy Sherman-Palladino se po šesté sérii nedohodla s televizí CW a spolu se svým manželem se nepodíleli na tvorbě sedmé série seriálu Gilmorova děvčata (od r. 2000) a ani ji neviděli. Část děje v Gilmore Girls: A Year in the Life se tak původně měla odehrát už v sedmé sezóně (tedy o 9 let dřív) a to je i důvod toho, proč se spousta postav prakticky nijak neposunula. (Céčko)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Reklama

Reklama