Reklama

Reklama

Obsahy(1)

11. září 2001 ráno pracovali bratři Jules a Gedeon Naudetovi na dokumentu o nováčkovi mezi newyorskými hasiči. Najednou nad sebou uslyšeli hřmot a Jules obrátil svou kameru k obloze - právě včas, aby nafilmoval jediný existující záběr okamžiku, kdy první letadlo narazilo do budovy World Trade Center. V osudovém momentu se stali Jules a Gedeon očitými svědky nejvíce šokující události naší doby. Se zapnutou kamerou se Naudetovi vydali s newyorskými hasiči do místa známého jako Ground Zero. To, co vzniklo, je nezapomenutelný a silný dokument a zároveň hold skutečným hrdinům, kteří v nejtemnější hodině města jednali mimořádně odvážně a s účastí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NOVÁČCI SE JIŽ NIKDY NEDOZVÍ, JAKÉ TO BYLO BÝT HASIČEM V N.Y. PŘED 11/9. A TAKÉ NIKDY NEPOCHOPÍ, CO JSME TOHO DNE ZTRATILI. MŮŽEME JIM VYPRÁVĚT ZÁŽITKY A UKÁZAT TENTO FILM“..... /// Tak tohle jsem nečekal – vlastně čekal jsem něco jinýho. Jasně, tohle není výmysl, tohle se opravdu stalo, ale POKUD TAM ČLOVĚK NEBYL OSOBNĚ – emoce mužů (hasičů), bezprostřední dojmy, radost, že přežili.......koukáme jim do tváře, ale ty emoce prostě nejdou ven (z toho dokumentu). TO CO VIDÍTE JE JEDINÝ ZÁZNAM POŘÍZENÝ U VĚŽE Č.1...... těch záběrů (co za něco stojí) je hodně málo. Spíš spousta keců o tom, jak a proč vznikl tenhle dokument ...ble, ble ble....záběry z týlu a nic neříkající keci. Až když jdou prohledávat trosky – těch 20 minut – mělo jakousi dokumentární výpověď. Asi jsem čekal něco jinýho.... (3*, protože kdybych dal 2*, připadal bych si jako diletant!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím co se stalo 11.9. 2001. 2.) Konspirace - to není nic pro mě! 3.) Neustále něco hasím. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Určite mnohý z vás videli dokumenty venujúce sa 11. septembru, v ktorých vzhliadli autentické zábery hasičov, pohybujúcich v útrobách budov Svetového obchodného centra. Tento snímok prezentuje kompletný záznam zo zásahu hasičov od prvotného nárazu lietadla do WTC, poskytovania prvej pomoci, až po evakuáciu. Hlboké myšlienky samotných hrdinov v uniformách sú však len slabou náplasťou tohto ohavného činu ... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších a najpútavejších dokumentov aké uzreli svetlo sveta. Ak máte nad 20 rokov, asi každý z vás si pamätá deň, keď si Američania zhodli vlastné dvojičky. Tento dokument líči udalosti hlavne po náraze lietadiel. Veľmi zaujímavý dokument o páde dvojičiek World Trade Center v New Yorku 11.septembra 2001, tentoraz však z pohľadu ľudí, ktorí boli vo vnútri a od hasičov a policajtov. Ten deň totiž prebiehalo natáčanie dokumentu o hasičoch a tak bol kameraman stále s nimi. A podarilo sa mu natočiť neuveriteľné zábery. Výborný dokument, plný šokujúcich záberov a v ten deň bolo v New Yorku skutočne peklo. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Památný dokument, kde jsou i zachycené výpovědi záchranářů o výbuchu ve vestibulu a explozích při pádu věže. Což jen dokazuje, jak nespolehlivé lidské výpovědi bývají. A přidaly na podpoře řady konspiračních teorií. Ale i díky nim vznikl velký tlak na zveřejnění řady materiálů z vyšetřování. V roce 2006 něco zveřejnil prokurátor jakožto důkazy u soudu USA vs. Moussaoui (většina stále online). A k velkému uvolnění dat došlo v roce 2008 díky tzv. FOIA. Máme tak nyní možnost vidět řadu neskutečných záběrů z tohoto dne. Já bych upozornil hlavně na videa Barbagalla a LaGangy . Další nepříliš známá videa: Hlava - Čech omylem natočil první letadlo , Pentagon z hotelu - vedle tolik rozebíraných záběrů z parkoviště snad jediné další video zachycující přílet letadla , pohled z vrtulníku NYPD, který kroužil v těsné blízkosti věží před kolapsem první věže , Doktor Heath po pádu věží a ještě jedno bez zvuku, ale ukazující pády z jiného úhlu . Jedno podobné video vydá za 20 hraných filmů. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Keď bratia Naudetovci začínali nakrúcať svoj dokument, mal byť o prvých mesiacoch služby hasiča - nováčika. 11. septembra 2001 o 8:46 newyorského času však na video zachytili náraz uneseného lietadla do severnej veže Svetového obchodného centra. V tej chvíli sa zmenilo nielen zameranie ich dokumentu, ale razom sa zmenil aj svet. Hoci v ten deň bol dolný Manhattan miestom, o ktorom možno hovoriť, že sa na ňom mnoho ľudí ocitlo v nesprávny čas na nesprávnom mieste, o bratoch Naudetovcoch sa to povedať nedá. To, čo sa im totiž podarilo zachytiť predstavuje možno najsurovejšie a najautentickejšie dokumentárne zábery, aké boli vôbec kedy zaznamenané. Zachytiť takúto udalosť svetových dejín v podstate úplnou náhodou je takmer neuveriteľné. Dokument, zobrazujúci všetky dôležité momenty útokov z 11. septembra tak povediac z prvej ruky (minimálne tých, ktoré sa odohrali priamo v New Yorku), zároveň predstavuje poctu padlým hasičom a členom záchranných zložiek, ktorí prišli o život. 9/11 je dôležitým dokumentom už len z toho dôvodu, že obsahuje vôbec jediný existujúci pohyblivý záber, zachytávajúci náraz prvého uneseného lietadla. Celkovo však vďaka svojej autenticite ponúka divákovi niečo, čo len máloktorý iný dokument. Ak ho vôbec možno s nejakým iným porovnávať. ()

Mocoft 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který oslavuje hrdinství hasičů, z nichž někteří šli na smrt. Přehnanému patriotismu a sentimentu se tentokrát dílo vyhne. Z materiálu, který autoři měli, nevystříhali ani přirozené impulsivní reakce. Například odezva na první Bushův proslov (když ho konečně přemluvili, že už by vážně něco měl říct a vytáhli ho ze školy kde předčítal dětem) byla opravdu sprostá. Ale samozřejmě nečekejte nějaký kritický rozbor toho, jestli hasiči udělali vše správně. Každopádně uvidíte záběry, které jste nikde jinde v médiích neviděli. ()

Reklama

Reklama