Reklama

Reklama

The Punisher

(seriál)
  • USA Marvel's The Punisher
Trailer 3
USA, (2017–2019), 23 h 2 min (Minutáž: 47–58 min)

Tvůrci:

Steve Lightfoot

Předloha:

Gerry Conway (komiks), Ross Andru (komiks)

Hudba:

Tyler Bates

Hrají:

Jon Bernthal, Ebon Moss-Bachrach, Ben Barnes, Amber Rose Revah, Jaime Ray Newman, Kelli Barrett, Paul Schulze, Jason R. Moore, Deborah Ann Woll (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Bývalý mariňák, který jde po zločincích odpovědných za vraždu svojí rodiny, se ocitne v pasti armádního spiknutí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (357)

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesmrtelný Frank Punisher Castle k dokonalosti něco chybí. Třeba těch 100 litrů krve, které ztratil během několika dní. První série přinesla něco nového, co tu ještě nebylo. Hrdinu od Marvelu, který nemá žádné "super schopnosti" a to bylo hodně cool, plus perfektní zápletku a zdatného záporáka. Druhá série navázala na skvěle tempo z jedničky, ale to z ničeho nic upadlo po třetím dílu a zbylých 10 dílu už jen vzpomínalo na nálož prvních 3. Celkově je velká škoda, že práva na tuto postavu Netflix ztratil, protože Jon Bernthal se pro roli Punishera narodil. 2 série jsou sakra málo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní masakr, který hlavně v posledních dvou dílech i na Netflixovské poměry překvapuje svou brutalitou a vyloženě zarazí člověka do sedačky. Všichni víme, že Punisher byl skvělým zpestřením druhé série Daredevila a hlavně on vyšvihl zmíněný seriál do top 3 toho nejlepšího, co Netflix kdy zaplatil a vyprodukoval. Racionálně uvažující člověk ovšem musel tušit, že vlastní seriál nemůže být přesně o antihrdnovi-samotářovi, jak jej známe z komiksů, ale ve třinácti dílech musí existovat nějaká dramaturgie a katarze děje, jež správně působí jedině tehdy, pokud nám děj seriálu podrobně představí a sblíží nás s vedlejšími postavami (veterán Curtis a agentka Madani jsou vyloženě boží!), které zprvu prožívají své miniosudy, aby posléze zkřížili cestu obávanému Franku Castleovi. Dle mého se to povedlo na výbornou, ale stejně mě překvapuje, že si tenhle kousek drží až tak vysoké hodnocení a až na výjimky se spousta fanoušků dokázala prokousat přes občasný patos, kterým je citlivě protkán celý seriál. Hlavní cíl samozřejmě bylo napsat hutný příběh, který neomrzí po osmi notně přízemnějších dílech a my diváci jim to odpustíme, jakmile spatříme to závěrečné zúčtování. Alfou a omegou celé téhle věci je samozřejmě fantastický Jon Bernthal, u jehož jsem se nikdy netajil tím, že v době prvních sérií Walking Dead jsem ho vyloženě nesnášel, ale postupně se mu povedlo mě díky výběru dobrých a početných rolí přesvědčit o svých sympatiích, což důrazně vyvrcholilo právě před dvěma lety u Ďábla z Hell´s Kitchen. Neuvěřitelně mě baví jeho herectví, jeho neustálé točení hlavy, jeho styl chůze (převážně s brokovnicí) a samozřejmě jeho typický řev, jež stále zní v hlavách miliónů fanoušků na redditu a v neposlední řadě také emoce, čímž mě naprosto odzbrojil hlavně na konci desátého dílu, kdy z něj byla cítit ta brutální nasranost a nemohoucnost v tom okamžiku konat v jednom. Zkrátka povinnost pro předplatitele Netflixu, fanoušky seriálů, fanoušky komiksu, fanoušky akčních filmů a zkrátka fanoušky povedené kinematografie...takže vlastně pro všechny, no ne? Jen je škoda, že té třetí sezóny už se nedočkáme.. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálová událost roku a pro Johna Bernthala životní role, do role Punishera se narodil. Sice mě trošku mrzí, že hlavní revenge proběhl už v Daredevilovi a chybí zde pořádný záporák, ale i tahle verze má něco do sebe. Seriál je překvapivě hodně komorně natočen a je to spíše Drama/Thriller k akci dochází až v závěrečných minutách každého dílu a je to samozřejmě velmi brutální až realisticky podané, Punisher na konci každého dílu je na půl mrtvý, sotva chodí dostává solidně naloženo a divák s ním soucití. Seriál samozřejmě především těží ze skvělých hereckých výkonů, hutných napínavých scén, velmi emotivního nádechu, výborných dialogů a brutální akce, které mohlo být však více. Velké plus za krásnou vládní detektivku Amber Rose Revah, která se ukáže i nahá a je velmi férová. Nejlepší akce zřejmě v bunkru se speciálníma jednotkama a v Talibanu. Skvělá podívaná. 90% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To je těžký hodnotit, poslední tři díly jsem nestíhala, protože jsem nestačila vytírat ty kýble krve a uklízet mrtvoly, kterých bylo neurkom. On se totiž ten brouček Punisher s hláskem skřivánka rozhodl trochu vygruntovat v armádních a ještě v jiných řadách. Je to mezi trojkou a čtyřkou. Na mě tam bylo opravdu docela dost násilí, možná by se ho dalo ubrat a hned bych to zvedla nahoru. Jinak spokojenost. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 100% - Ještě pořád jsem zaskočený z toho, jak perfektně do sebe všechno zapadlo. Dostatečně bohatý scénář, který dokáže ospravedlnit, proč má Frankova cesta za pomstou víceméně repete, se kombinuje s parádním herectvím všech vedlejších postav, z nichž nejvíce vyčuhuje čím dál lepší Ben Barnes i neokoukaná Amber Rose Revah. Samostatnou kapitolou je potom Jon Bernthal, který se Punisherem asi narodil. Jeho ochota jít za ryzí fyzičnost a doslova se na obrazovce vyřvávat v emocionálně pravdivých scénách snad nemá obdoby. Tenhle chlapík zkrátka součástí Defenders být nemohl, protože by šel všechny nepřátele během první epizody roztrhat, i kdyby ho to mělo stát život. 2. série - 90% - Ne snad přímo slabší, ale v mnoha ohledech stejná sezóna, chudší o moment překvapení ze všech Frankových nekompromisních řešení, ale zase bohatší o novou, až otcovskou dynamiku vztahu s novou příchozí. Každá akční scéna, každý příchod nečitelného nového antagonisty, každý krizový moment v podání znovuzrozeného Billyho, to všechno dělá z Punishera moji nejoblíbenější Marvelovku od Netflixu. Jestli můžu mít jediné přání, tak ať se Jon Bernthal ještě jednou, jedinkrát, na libovolně dlouhou dobu v této roli objeví. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (34)

  • V závěrečných titulcích série se objeví věnování Stanu Leemu, který zemřel v roce 2018. (Punisher)
  • Brokovnice, kterou používá agentka Dinah Madani (Amber Rose Revah), byla vyrobena přímo pro ni na základě její váhy a výšky. (NiWi)
  • Písnička, která hraje v 9. minutě, je „Drunkard's Prayer“ od Chrise Stapletona. Ve 42. minutě pak hraje „Fortunate Son“ od Cat Power. (Duoscop)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno