Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (288)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jsou povolání, které bych nikdy nemohla dělat. A lobbing je jedno z nich. Všichni lobbisté by měli při svých aktivitách dodržovat určité etické zásady, pokud se to děje, nemám s tím problém, ale… Miss Sloane je přesně ten prototyp lobbisty, který jde přes mrtvoly a své zakázky si vybírá podle přesvědčení, jestli ho zvládne vyhrát, ne podle morálních zásad. Jessica hrála skvělou mrchu, s kterou bych nechtěla být v jedné místnosti, na tož ji mít za šéfovou. Celkové téma lobbingu za ne/zpřísnění držení zbraní v USA je téma, na který má každý svůj názor, všech se nás dotýká a mě docela zajímá. Miss Sloane je svižné drama, které Vás nestihne nudit, vyvolá plno rozporuplných pocitů, pravděpodobně i šokuje. „Příjemná“ záležitost. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Nečekaná lahůdka. Výborně napsaný film. Docela se divím, jak tohle prošlo oscarovou sezónou bez jediného povšimnutí, minimálně Jessica Chastain podala naprosto strhující výkon a místy mě vážně mrazilo v zádech. Přiznám se, že jsem o lobbování nikdy takto nepřemýšlela a film mi přinesl zcela nový pohled. Opravdu doporučuji, film, který vás může velice překvapit. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Neuhranulo. Celou dobu sledujeme jednu káču, příliš ambiciózní, zahleděnou, cílevědomou a přes mrtvoly kráčející, kterak pro dobro obětuje sama sebe? Ne, nepřesvědčila mě v tom. Scénáristická klička sice dobrá, ale celou dobu k ní nic nesměřovalo, takže jako když měli námět hlavní dějové linky, ale nevěděli, jak by k ní mělo dojít, tak se něco rychle splácalo. O půl hodiny méně počátečního politikaření a nic by se nestalo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je teda pravda, že Miss Sloane po odborné stránce není úplně nejjednodušší film a dokonce se kolikrát i stane, že divák neví, co se ve filmu zrovna děje. Jessica Chastain se totiž do své role vpravila tak dokonale, že svojí eurovizi o americkém dolaru uplatňuje naprosto dokonale a jako lobbista funguje na dvě plno obrátky. Výsledek je takový, že na ní koukáte s otevřenou držkou, půlce nerozumíte a u druhé půlky si říkáte, jak moc je hustá, že to všechno z psychologického hlediska dává, jak kdyby se nechumelilo. Přitom je také jenom člověk. Na závěr, co předvede, tak to je pro silné povahy. Nejenom, že předvede skvostný monolog na "teď", ale ona zároveň ukáže, jak obrovská herečka je a jak moc se do své role vpravila. Tak moc, že takový filmový zážitek jsem hodně dlouho neviděl. Je super, mám jí rád a tady ukázala, jak moc velkou herečkou ona je. Miss Sloane není jednoduchý film, ale když se do něj zažerete, dostanete úžasné zakončení ze světa snových zážitků. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lobbistický romantismus. Kvůli soustředěnému výkonu J.Chastain v roli Sloana ve washingtonském porcelánu a břitkým dialogům na úrovni kadence Big Short se dá skousnout i ta trochu násilně vpravená dávka idealismu do byznysu, jenž často funguje na principech korupce, své aktéry honoruje za amorální jednání a zájmy společenských skupin nadřazuje nad zájmy společnosti bez ohledu na meritum věci. Vzniknout u nás třeba Mister Dalík, zmůžu se jen na „Budu blinkat, podat misku..“ ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, celé natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii Ontario, predovšetkým v hlavnom meste Toronto. (MikaelSVK)
  • Značka piva, ktorú pije Elizabeth Sloane (Jessica Chastain) počas večere v čínskej reštaurácii, je Tsing Tao. (zajo91)

Reklama

Reklama