Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (289)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Jediná výtka: to vysvetlovanie. Aj keď iba raz v závere, pôsobí to rušivo. Pochopím to v akčňáku, ale keď už si niekto dobrovoľne pustí film o politike, keď niekto rozumie frázam ako "outsourcing sociálnych interakcií," myslím, že si dokáže domyslieť to, čo je zrejmé. Toľko k negatívam. Scenár by som (i tak) videl na nomináciu, Chastainovú bez debaty tiež. Pri scéne televíznej debaty zimomriavky ako už dlho nie. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Poněkud drsné vhození do lobbistického žargonu v záplavě zdánlivě překombinovaných rozhovorů pomáhá mírnit výborná Chastain v jedné ze svých nejvěrohodnějších rolí. Škoda jen, že podobně vyšperkovanou pointu už mnohý - právnických filmů znalý - člověk tak nějak předem očekává... ale i tak fungovala! ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Když se deset minut před koncem ocitnete metr před obrazovkou v tureckym sedu, začnete tleskat a řvát, víte, že je všechno v pořádku! Nejlepší slovní přestřelka mojí filmový historie a jedno z nejintenzivnějších a nejzajímavějších soudních dramat posledních dvou dekád, silně podpořeno soundtrackem Maxe Richtera a démonickým výkonem Jessicky Chastain! ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Dokonalá syntéza obsahu a formy. V podstatě nulová výtka k řemeslnému zpracování. Skvělý střih, rytmus, kamera, vše podléhající funkčnosti celku. Děj, který pokaždé v tom správném momentu vytáhne z rukávu ty správné nové karty a ohromně zajímavá hlavní postava v nekompromisním podání Jessicy Chastain (která je mimochodem ohromně hot, ale dramaturgický rámec jí zcela správně nikdy nenechá spadnout do polohy levné sexy dominy, jak by se to občas nabízelo). Opravdu výborné politické drama (za poslední roky bezpochyby jedno z nejlepších) s jaksepatří drtivým finále. 9/10 ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Režisér John Madden a debutující scenárista Jonathan Perera na rozdíl od tvůrců filmů jako Podfukáři (2013) nepodlehli touze překvapovat diváka na úkor příběhové logiky a nepomáhají si neférovými úhybnými manévry, které by celou zápletku postavily na hlavu. Nelžou a nevymýšlejí si nemožné (dokonce i švábi s mikrokamerou na zádech jsou dnes realitou), jenom nám zkrátka neříkají všechno. Práce s informacemi je přitom alfou i omegou také pro Elizabeth, která si potrpí na přesných faktech a větu „I don’t know“ nebere za odpověď. Více zde. 90% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Značka piva, ktorú pije Elizabeth Sloane (Jessica Chastain) počas večere v čínskej reštaurácii, je Tsing Tao. (zajo91)

Reklama

Reklama