Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Léta randění, blbnutí na seznamkách a je to pořád stejný. Kretén střídá kreténa," povzdychne si hrdinka filmu a její další rande na inzerát s tváří Lukáše Pavláska se rychle zařadí do jejího oddílu katastrof a kreténů. Podobný seznam příšerných schůzek postupně rozšiřují i další postavy. Sezn@mka je totiž komedie o mužích, ženách a zajímavém fenoménu doby - internetové seznamce. A samozřejmě o tom, co všechno se na takovém rande naslepo může stát. Ale pozor, v rybníku hledajících se může objevit i dravá štika. Jiří Langmajer jako šéf seznamky čelí stížnostem nespokojených dam. Ve jménu firmy a ve jménu příležitosti, která dělá zloděje, musí ukázat, že chlapi nejsou pouze idioti. S šarmem a roztomilostí slavného filmového Kristiána vyráží jako nové rande na schůzky s klientkami. Vyzbrojen informacemi z jejich dotazníků vystupuje jako muž jejich snů. Po několika naplněných schůzkách ovšem beze stopy mizí. On totiž manželku nehledá, on už doma jednu má. A ta má zase kamarádku a ta hledá na seznamce a tu Jiří Langmajer taky svede. Smyčka kolem záletníka se začíná utahovat a ve vzduchu visí společný ženský slib, že pomsta bude sladká . . . (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (274)

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Slaboduchá amatérská slátanina, naprostý filmařský paskvil, kapitální tvůrčí fiasko. Tohle se vážně promítalo v kinech a diváci za to platili vstupné? Občas mi až bylo líto těch herců, protože někteří se snažili; třeba ten chlápek, co balancoval s cedulí v rukou na kolečkové židli. I v době normalizace se točily lepší filmy, a to se toho tehdy hodně nesmělo. Dnes se smí skoro všechno, ale zase se to neumí. Řekl bych, že režisérka postrádá jak talent, tak soudnost. Pro výkon každé profese je zapotřebí mít určité nadání a příslušné odborné vzdělání. Pokud někdo nemá jedno ani druhé, může jít leda tak dělat ministra, tam to tolik nevadí. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Ke zhlédnutí tohoto filmu mne dohnal pouze fakt, že se již nějakou dobu (jakou přesně neuvedu, jelikož si chci zachovat poslední špetky své důstojnosti) v seznamkových vodách pohybuji, a i když bych spíše své snažení přirovnal ke snaze udržet se na hladině, nežli ukázkovému kraulu, tak i tak není má situace natolik špatná, jako tento film. Holt, samotář ve mne se zkrátka nezapře. Není to ani vtipné, ani přirozené, ale zase ani natolik přehnané, aby to bylo alespoň trochu vtipné. Příběh o chorobném lháři a sukničkáři, jakožto zástupci nejpočetnější skupiny seznamkových predátorů. Jedno ale filmu upřít nemohu, vím jak mám příště začít. "Ahoj, nevím jak to tady chodí. Věř nebo nevěř, ještě jsem si žádné rande přes seznamku nesjednal..."> ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

A další výpotek, který rozšířil stáj českých nanicovatých filmů, na které zapomenete než řeknete Langmajer. Opravdu nestačí do titulních rolí obsadit herecký pár, Jiří Langmajer & Adéla Gondíková, který to spolu táhne i v soukromí, aby film působil autenticky. A ohánět se fenoménem internetových seznamek, na to už je pozdě. Svůj boom už mají za sebou. Vtip má spočívat v tom, že majitel jedné takové internetové seznamky v podstatě zneužívá citlivé informace svých klientek, lže o sobě a balí je pod různými smyšlenými identitami, aby tak dal vyniknout svému egu a pyji. Až mu na jeho zálety přijde jeho manželka, to když jednoho dne sbalí, jak jinak než přes internet, její nejlepší kamarádku. Druhý a daleko zásadnější vtip má fungovat na tom nesmyslu, že ta ho v životě neviděla, ačkoliv to je značně nepravděpodobné. Údajně neexistuje ani společná fotografie manželů. Ale nejenom dva hlavní aktéři filmu se seznamují přes internet. Je zde dalších x osob, které ideálního partnera hledají ve virtuálním světě. Parta kolem hlavní hvězdy filmu Jiřího Langmajera je kupodivu snesitelná, z normálu vybočuje hlavně nevtipně podaný Vondráčkův homosexuální bratr hlavní zoufalky filmu, i když mu samozřejmě nechybí přemíra "růžovoučkých" gest a gay vyjadřování, což už do kolen dnes nikoho nedostane. A osnova dění kolem všech důležitých i zcela nedůležitých postav je nedobře připláclá na celek, až je (relativně) neotřelý nápad s internetovým "donchuanem" poněkud zakrnělý ve vývoji. Dění se nesoustředí jen na Langmajera a jeho podvádění, nahlédneme také do zákulisí jeho seznamky, v němž se kupí stížnosti rozhořčených dam, přičemž nechybí také pohled na to, jak si v seznamování vedou klienti a klientky seznamky, jejichž počínání je jen sledem málo zajímavých scén uměle zakotvených v prostoduchém ději, občas zavadíme i o vnitřní monolog postav. Oldřich Nový, jehož Kristiánem se film volně inspiroval, to měl ve své éře nesrovnatelně odlišné a jeho postava se opírala o dobrý scénář i režii. Debutující režisérka Zita Marinovová se musela spolehnout jen na vlastní scénář a režii, přičemž ani v jednom nijak extra nevyniká. Solidní herecké obsazení a porce scének, fungujících na primitivním základu, to jen stěží může vytáhnout na důstojné vyznění filmu. 4/10 ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno, chvíli po revoluci dělala máma mého kamaráda v seznamce, Nikdy nezapomenu, jak jsme se bavili na účet všech těch nešťastníků, co se tam navzájem oblbovali pohádkami. Pochopitelně, že jsem využila situace a tu a tam si přivlastnila nějaký slibný "profil" pro sebe. a co se z něj vyklubalo - debil na ntou. Tudíž můžu s klidným svědomím říci, že film je s jistou nadsázkou jako ze života. Jistě, místy to trochu skřípalo, na stranu druhou vtipných poznámek a momentů bylo dost, dialogy ušly a celkově ve mně film vzbudil pozitivní pocity. Nečekám od zábavné komedie nic víc, než se dobře pobavit, zasmát. Až budu chtít drama, půjdu na Othela. Nejde také nepochválit hudební stránku filmu, která se k němu skvěle hodila. A Vondráček překonal mé očekávání, slušelo mu to až běda.Tudíž trhněte si všichni zde erudovaní kritici a konzumenti artových blábolů o ničem nohou, já dávam čtyři vysmáté hvězdičky a možná v budoucnu dám pět, neb tento film si tak nízká čísla nezaslouží. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Když David (Martin Kraus) věší ceduli s nápisem „Kristian Online“, zpívá si u toho úryvek z písně od Lucie Bílé „Láska je láska“. (SONY_)
  • Volf (Jiří Langmajer), balící letušku Hedviku (Zuzana Kajnarová), s ní pluje na loďce, ovšem jen ve velkém celku. Při detailním záběru na veslujícího Volfa je vidět, že se Volf nepohybuje, ale stojí na místě. Totéž platí pro Hedviku. (pjotri)
  • Když si Standa (Jaromír Nosek) objednává u číšníka kávu, tak vůbec neřekne, který druh kávy chce a přesto mu je přinesena. (SONY_)

Reklama

Reklama