Reklama

Reklama

Prvotní štěstí

(festivalový název)
  • Německo Gleißendes Glück (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bezdětné manželství Helene Brindelové (Martina Gedeck) nejeví známky štěstí, zádumčivá žena navíc ztratila víru v Boha. Vysvobození z pasti chmurných myšlenek a nespavosti, které se jednoho dne nabídne v osobě charismatického psychologa Eduarda E. Glucka (Ulrich Tukur), má však svou cenu. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

51. KVIFF - Na filmy z hlavní soutěže filmového festivalu nějak nemám štěstí. Opět jsem se totiž setkal s hodně nevyrovnaným příběhem, který začíná jako solidní psychologické drama a končí jako milostný příběh dvou lidí. Přitom ta psychologická část filmu se rozjížděla hodně zajímavě. A i když postava Martiny Gedeck ze začátku neuměla vyjádřit řadu pocitů a emocí, postupně se do toho začala solidně dostávat. Jenže v tu chvíli už nešlo o filozofično, jako spíš o romantický trojúhelník, ze kterého nevede cesta ven. Druhá půle filmu mě kvůli tomu hodně roznudila a lehce to zvedl až samotný závěr, který ale celkový dojem z filmu už nezachránil. Každopádně ona doktorova metoda nastudování konkrétní fílie na svém těle a následný detox, byla hodně zábavná. Jen je otázka, jestli se do takového příběhu humor vůbec hodí. Závěr tomu totiž vůbec nepomohl. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Hodně velké překvapení karlovarského festivalu. Film pojednává o klasickém milostném trojúhelníku, jenže tentokrát přidává něco navíc, něco opravdu originálního. Kostra děje zase až tak zajímavá není: Helen do poslední kapky vyprázdněná z dlouholetého utlačování od svého agresivního muže, náhle díky tragické události prozře a začne hledat lék na svou zlomenou duši. Ukáže se, že tento lék by jí mohl poskytnout uznávaný psycholog Edward Gluck, jenže nic není tak jednoduché a jejich setkání vede ke skutečně propracované psychologické hře nejen mezi nimi dvěma, ale také mezi nimi a Heleniným manželem. Všem milovníkům tak trochu zastřených psychologických hrátek mohu vřele doporučit. Přerod Helen z přežívající bytosti na ženu manipulující se svým mužem je opravdu silný a jen tak se mi z paměti nevymaže. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

51. KVIFF - Řekl bych důstojný účastník hlavní soutěže. Sympatické herecké výkony a dialogy občas vzbudí úsměv. 6/10 ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný počin, zejména vývoj situace ke konci. Nahá žena rozmlouvá s psychologem radícím ji, jak na manžela, pak se svlékne před svým mužem, který se rozběsní a ženu vytluče do nemocnice, aby nakonec poddajně našel cestu k milování s ní. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama