Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (606)

Foox 

všechny recenze uživatele

Těžko hledat průměrnější film, vše přesně podle instantního návodu ani na chvíli nevybočí do zajímavějších končin. Jen díky dobrému a sympatickému obsazení se dá více než přežít, ale víc než oddychovku k domácím pracem nečekejte. S ohledem na ostatní české romantické komedie, můžeme být vlastně rádi. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Psal pro Cinemu, produkoval všechny ty lidičky v pokušení a v naději a nyní Tomáš Hoffman sám usedl už coby úspěšný byznysmen na režisérské křeslo. Logicky zůstal u osvědčené party, takže je cítit Jiří Vejdělek a hlavně žánr oddechové romance v řemeslně jistém podání se divácky vyplácí. Zakyslý hrobník, novopečená učitelka v jednotřídce, pár pitomých vedlejších postav a idealizovaný venkov. Jakýs takýs vztahový propletenec (které má Vejdělek rád) cítíme, ale tentokrát jdeme vyloženě vstříc romanticko-komediálnímu modelu. Tvůrci ovšem svůj příběh zbavují reality (sorry, jako), snaží se nám vnutit zaoceánskou šablonu, kterak někdo dělá tlustou čáru za minulostí a kterak se dvě odlišné duše (velmi uměle) nakonec sblíží. Stokrát použitý námět prostě nepřekvapí, navíc domácí ani neumějí moc dobře opisovat. A cokoliv přidali nového, tak dopadlo neslavně. Třeba boj o zachování základního vzdělávání (aktuální nedostatek žáků) na vesnici nebo moderní motiv jiné sexuální orientace. Obměkčování bručouna (jinak samozřejmě dobráka) je předvídatelné, ale fajn. Na americké sluníčkové žánrovky to ovšem nemá ani náhodou. Oceňuji nicméně ústřední herecké duo i tempo, které nemá moc hluchých míst. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Žádné velké překvapení. Zklamáním je hlavně příliš čitelný děj a alespoň náznak vedlejších linek na nule. K tomu docela průměrné výkony (což zamrzí hlavně u Ondřeje Vetchého) a některé vtípky na hranici Kameňáku. Ale ve výsledku docela příjemná nenáročná podívaná s mimořádně krásnou Petrou Hřebíčkovou. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení ve formě komedie s plně sympatickým hereckým osazením. Vtipy byly krátké, inteligentní, hlavní hrdinka zábavná, příběhově jednodušší, ale s milými zvraty a postupně se rozvíjející. Taková krátká hezká vesnická komedie. Nejsem moc na české filmy poslední dobou, tento mile překvapil. 70 % ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, svojí neotravností na tuzemské poměry doslova výjimečná. V hlavních rolích krásná Petra Hřebíčková a supersympatický Ondřej Vetchý, v dalších třeba Miroslav Táborský, jehož historku o podobě s pradědečkem se povedlo vypointovat tak, že jsem smíchy prskal. Děj sice překvapivý není ani trochu, ale dívá se na to dobře a mám radost, že je pořád ještě možné natočit film o lidech z vesnice a lidech z města, aniž by bylo nutno z jedněch nebo druhých dělat naprosté idioty. Za jsem dal čtvrtou hvězdičku. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (26)

  • Jedním z pozůstalých, kteří se dohadují, kdo vykope hrob místo zraněného hrobníka, je scenárista a producent filmu Jiří Vejdělek. (Martin_L)
  • „Je to film o lásce, která lidem může pomoci. Zejména těm, kteří už nemají nebo ztratili chuť, odvahu a sílu věřit, že by jim ještě někdy mohlo být hezky. Díky šťastnému setkání dokážou prožít nejhezčí kus svého života a to v situaci, kdy už tomu ani jeden z nich nevěřil. Láska není abstraktní pojem. Je strašně mocná,“ prozradil Ondřej Vetchý o filmu. [Zdroj: cervenykoberec.cz] (SONY_)
  • Podle UFD sa film v premiérovom víkende nasadili v 134 kinách s návštevnosťou 83 667 divákov a tržbami 11 378 821 Kč, čím sa radí na 17. miesto nejúspešnejších filmov v rámci historických premiérových víkendov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama