Reklama

Reklama

Lucie: Příběh jedný kapely

  • angličtina Lucie: The Story of a Rock Band (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

30 let spolu, 30 let bez sebe. Fenomenální skupina Lucie se poprvé představí i na plátnech kin v celovečerním filmu Lucie: Příběh jedný kapely. Strhující cesta časem, čtyři životy plné hudby v jednom z největších českých dokumentárních projektů tohoto roku. Jak vznikaly jejich nejznámější hity? Co se dělo v zákulisí? Strhující příběh 30ti let kapely Lucie vypráví dosud nezveřejněné záběry pořízené samotnými členy kapely a záznamy, o kterých si všichni mysleli, že už ani neexistují. Otevřené zpovědi členů kapely nakreslí portrét čtyř výrazných osobností, které spolu leckdy nedokázaly sedět v jedné místnosti, přesto se potkávají na jednom jevišti. Příběh jedný kapely ukáže Lucii ve všech jejích náladách. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tady to bylo. Tady jsme se rozpadli." A proč jsme se rozpadli Vám neřekneme, ale naznačíme, že jsme měli ponorkovou nemoc. Tak fajn. Mně je vlastně jedno, proč se rozpadli a i to, že znovu spolu hrají. Svou nesmazatelnou stopu do české hudební historie totiž již udělali a teď už to asi bude spíš o penězích. V tomto dokumentu mě nejvíc bavily staré archívní i soukromé nahrávky, koncert pro gastarbeitery v Londýně a dost se mi líbila ta atmosféra před koncertem Stounů. A taky jsem dostal chuť oprášit jejich stará alba, takže svůj účel tohle setkání se čtyřmi ambiciózními "kluky" určitě splnilo. ()

evuline 

všechny recenze uživatele

Tak bylo naznačeno, že kapela "pravděpodobně" užívala návykové látky, "pravděpodobně" udržovala více než přátelské vztahy s fanynkami a "pravděpodobně" se mezi sebou hádala a měla konflikty, které vedly k rozpadu kapely. Pardon, ale to jsem opravdu nečekala a bylo to zcela šokantní. Pozn.: jedná se o ironický komentář, u kterého kroutím nevěřícně hlavou, proč se někdo rozhodne točit dokument, kde nechce nic konkrétního říct... ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že skupina Lucie je fenomén české hudební scény. Jejich medailón nebyl špatný, jen mohl postihnout trochu více a hlouběji "černou" stránku historie. Věřím, že byla a nejednou. Náznaků bylo v dokumentu dost, ale nic konkrétního. Tuším, že pak vznikaly písně jako Medvídek, že ano. Ale s pravdou ven nešel ani jeden z nich, škoda. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

V duši zbylo světlo z jedný holky - LUCIE. Pro mě kapela dětství, kdy jsem na přelomu 80./90. do zblbnutí poslouchal kazetu s prvníma hitama... :-) Pokud jde o dokument, tak je to příjemnej průlet historií se spoustou kvalitní hudby. Trochu může vadit, že dost skáče v čase tam a zpátky - dneska pro pamětníky to není problém, ale za pár desetiletí... A škoda, že to šlo dost po povrchu. Kdyby se porýpali v těch bolavějších věcech, jistě by to mělo větší výpovědní hodnotu. Ale řekl bych, že do toho se nikomu z pánů nechtělo. A vlastně: Nebudem se nikdy vracet tam, kde nám bylo mizerně! ;-) ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo o jakýkoli jiný kapele, tak bych tomu nedal 5 hvězd. Tady nemůžu jinak, ačkoli tady ouřadujou jen hvězdy 4. Co se týče informací, který by člověk chtěl vědět (proč se skutečně rozpadli, proč se dali do kupy) tak se toho moc nedozvíš. Ale za vším hledej prachy, to je smutnej fakt. Co sem pochopil z tohodle dokumentu, tak jeden z důvodů byly autorský práva, takže prachy :o). Dycky mi byl nejsympatičtější Kodym, páč Wanastovky sem poslouchal ještě před Lucií a poslouchám dodnes, páč ty sou perfektně kytarový a přímočarý. Na rozdíl od Kollerovy sólový dráhy, která není vůbec špatná, ale není to pro mě tolik poslouchavý. PBCH, o tom nevím zhola nic, snad jen to, že oholenej vypadá jako tykev no a Dvořák mi bohužel nikdy pořádně nesednul, bez něj by to sice nešlo, ale já bych si bez něj Lucii rozhodně představit dokázal. Tak jako tak tihle borci udělali pro českou hudbu obrovskej kus práce a já se těším, až o nich vyjde jednou dokument, kde bude obsaženo i to, co fanoušky zajímá nejvíc - děvky, chlast, drogy a koneckonců i třeba rodiny :o) ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama