Reklama

Reklama

Vlny

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Ania a Kasia jsou kadeřnické učnice a čas tráví mezi školou, brigádou v salonu na osiřelém krakovském sídlišti a příbytky, kde na ně však harmonický vztah s rodiči nečeká. Příběh dvou sympaticky svéhlavých dívek na cestě k dospělosti je zachycen s důrazem na autenticitu, která nemůže nepřipomenout vrcholná díla československé nové vlny. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Ceda 

všechny recenze uživatele

Problémem většiny dobrých filmů je, že jsou to jenom filmy a ne život. Postavy zde perlí jeden vytříbený dialog za druhým a všechno má svůj spád. Ohromeni a nabytí emocemi pak vypnete telku, jdete mezi lidi, ale zjistíte, že to tak není. Mnohdy to je prostě o dost nudnější než ve filmu. Nevím, jestli to byl záměr, ale líbily se mi ty dlouhé, "zbytečné", fádní dialogy, kde se nic nedělo. Protože mnohdy tak to je v životě a tohle je film ze života. Jenom... kus toho filmu by tam být měl a tady mi pořád něco chybělo. Takže za tři. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Film jehož problémem je scénář a počet vykouřených cigaret. Ten film prostě neví o čem chce být, 2 hvězdy. ()

Reklama

pekl 

všechny recenze uživatele

Syrový autentický film o dvou učenkách kadeřnicích z nefunkčních rodin. Všichni kouří a mladá děvčata mluví vulgárně. Další depresivní setkání s životem současné většinové populace kdekoli na světě a zároveň důkaz toho, že budoucnost už není to, co bývala... 10 % nahoru za silný závěrečný moment. 70 % ()

leopoldina 

všechny recenze uživatele

Zajimavy snimek, ktery dava nahlednout pod poklicku rozvracenych rodin a souziti mladych lidi na krakovskem sidlisti. I kdyz je snimek natoceny v nynejsi dobe, mistem, kde se natacel, se vratite o nekolik let dozadu. Hlavni protagonistky jsou velmi sympaticke a budete po celou dobu tapat, ktera z tech dvou to ma doma horsi. Ac se pak shodnete, ze Ania to bude mit asi lepsi, zaver vas presvedci o opaku. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Grzegorz Zariczny přivezl na MFF KV 2016 svůj debut a jeho uvedení si on i celá sympatická polská delegace nesmírně užívali. Já si zase přes neveselý námět užil celý film. Velmi autentický obraz dospívání dvou kadeřnických učnic z nefunkčních rodin je podán s důrazem na jejich vnitřní vývoj a vzájemný vztah, který je páteří snímku. Skvělý výkon podaly hlavně obě představitelky hlavních rolí, Anna Kęsek a Katarzyna Kopeć, které se hlavní měrou podílejí na zážitku z filmu. Doufejme, že Grzegorze Zariczneho ještě ve Varech uvidíme. Na pomezí tří a čtyř hvězdiček. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Obě protagonistky se pokouší projít zkouškou na pokládané vlny. Je to důležitý test, po jehož zvládnutí se může do druhého ročníku. Zkoušející je opravdová učitelka na kadeřnické škole. (leopoldina)
  • Na konci zazní na balkóně saxofon. Ten hrál z horního bytu, ale režisér se jej rozhodl nechat ve filmu. (leopoldina)
  • Režisér nechal hlavní protagonistky, které jsou opravdové kadeřnice, ve filmu i improvizovat. (leopoldina)

Reklama

Reklama