Reklama

Reklama

Fender Bender

Trailer

Jennifer je mladé 17 ročné dievča, ktoré po prvýkrát vo svojom živote pocítilo, ako chutí sklamanie v láske. Aby toho nebolo málo, v deň rozchodu so svojím partnerom sa nečakane stáva účastníčkou dopravnej nehody. Následná výmena údajov s neznámym mužom, ktorý zrážku zapríčinil, jej však prinesie omnoho väčšie starosti, ako len priznanie sa rodičom, že ich rodinné auto už zďaleka nie je v takom stave, v akom jej ho pôvodne zverili. Jennifer a jej najbližších priateľov, ktorí ju následného večera poctia návštevou, čaká nerovný súboj so šialeným sériovým vrahom, ktorý svoje obete vyhľadáva pomerne podivným spôsobom: zdanlivo nevinnou zrážkou vozidiel. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dívčí víkend se sado maso Zjebem a se zřetelnou ozvěnou "osmdesátkových horáčů", jejichž přílišná jednoduchost nebyla vždy absolutním plusem. Retro vyznění se odráží ve vícero aspektech - absence internetu, žádný Falusbuk a Nasratgram, ne úplně moderní interiér domu, zastaralý telefon se šnůrou, auto starší výroby, v němž jezdí úchyl, málo moderní chování postav. Ten retro pocit narušuje jen mobilní komunikace, k níž dochází mezi Zjebem a jeho vyhlédnutými oběťmi, od nichž vyfasuje po drobné autonehodě (odtud zvláštní název filmu) jejich číslo s kompletní adresou. Jestli to ještě nevíte, Zjeb v tomhle filmu využívá trik, kdy do hezké slečny, jedoucí autem, narazí svým vozem, aby pak po ní lstí vylákal důležité osobní informace. Následně ještě téhož večera, až když třeba rodiče odjedou na víkend, ne ti jeho, ale její, ji navštíví v jejím domě za účelem seznámení se s jeho "žabikuchem", kterým provede vykuchání. Zůstane sice jen u ubodání, ale to máte jedno. Ovšem pozor, zabíjení obětí zde nehraje prim, film působí celkem krotce, s provedením vražd ale nebyl problém, i když jich bylo oproti očekávání jen limitované množství. Horší už to bylo s chováním a s hraním slečny v hlavní roli, na kterou si prostě nešlo zvyknout. Pominu fakt, že můj pyj troubil na poplach jen velmi sporadicky, ovšem slečna Hillary byla klasicky napřesdržku. Makenzie Vega sice není žádná začátečnice, v dětském věku byla k vidění i v úvodním dílu Saw série, ale to, co předváděla zde, bylo na vyhození castingovými dveřmi. Je ale docela možné, že režisér ji k naivnímu hraní nutil, aby zachoval tradiční blbost hlavních hrdinek z hororů, které kdysi brázdily véháeskové vody. Ani ostatní postavy nedostaly do vínku chytrost. Současný divák to jen stěží přehlédne a nebude k tomu nijak tolerantní. Režisér Mark Pavia se k filmu vrátil po dvaceti letech. Je znát, že mu stylové postupy ze starších hororů vůbec nejsou cizí. I když si ke svému filmu neopomněl napsat scénář a podílel se na produkci, už tolik neměl pod kontrolou jeho vyznění. Mix psychologických prvků, fetiš okrajového undergroundu a neprůrazného slasheru nezanechá v divákovi výraznější prožitek. A chlápek v S/M kukle mohl řádit víc odvázaně. Nudný večer to ale zaplácne spolehlivě. 6/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Fender Bender" je americký film, ktorý v roku 2016 natočil podľa vlastného scenára režisér Mark Pavia. Nie je to skúsený filmár. Toto bol len jeho druhý režisérsky zárez. Svojim debutom z roku 1997 ma však zaujal. Jednalo sa o celovečernú adaptáciu vamp horrorovej poviedky "Nočný letec", ktorú napísal spisovateľ Stephen King. To sa mu celkom kvalitne podarilo sfilmovať, a tak hlavne preto som si urobil čas na to, aby som si pozrel aj jeho druhý snímok "Fender Bender". Na režisérsku stoličku usadol takmer až po dvadsať ročnej odmlke. A ani tentokrát to nebolo špatné. Pán Pavia mi naservíroval svižný atmosferický komorný slasher horror. Brutálny maniak v sadomaso maske, pôsobivá syntetická hudba, dobrá kamera, obstojní herci, sympatická hlavná hrdinka, napínavá finálna konfrontácia, netradičný koniec, päť krvavých vrážd, silné štyri hviezdičky. **** ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert už jsem si připravoval ruce k potlesku, jelikož Fender Bender až do poloviny stopáže působí dojmem nápaditého home invasion slasheru, který umným způsobem buduje napětí, k čemuž přispívá zejména Night Runnerův úchvatný osmdesátkový synth. A rovněž díky přítomnosti scén, které nabízejí prostor pro klasický hororový úlek, tak divák nemá příliš času na výdech. Jenže ve druhé polovině už si divák vydechne přímo z plna hrdla, jelikož Fender Bender sklouzne do podoby drtivé většiny produkovaných slasherů a pozvolna se tak promění v jednoduchou a atmosféry zbavenou vyvražďovačku, která trpí výskytem nejrůznějších subžánrových klišé. Snímek doporučuji ke zhlédnutí, avšak o více jak třech hvězdách nelze v žádném případě ani uvažovat.. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době docela originální pointa obyčejného amerického vykosováku, s fajn záporákem, ale s tak debilním scénářem a režiserskýma chybama, že jsem občas chtěl pana režiséra chytit za hlavu a narvat mu ji do prdele.Když už vymyslíte dobrý příběh, zručně natočíte hodně dobré vraždy a máte tam prasáka v dobrý masce, tak jaký asi musíte být kokot, abyste posledníma 15 minutama všechno degradovali do pekel.Když mohla hlavní hrdinka vraha už asi pošesté zabít a ani na pošesté ho nedorazila, naopak ho nechala v klidu oklepat, nepochopitelně se vrátila do baráku a nechala se zabít, hodil sem nefalšovanou blitku.Chtěl bych žít v USA, takových filmů bych ročně natočil 5 a kažý lepší než tohle.Jak může bejt někdo takový režisérský diletant a nevidět ve střižně ty stupidity.40%. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době velmi povedený slasher o jezdci, který způsobuje dopravní nehody, aby se dostal k řidičkám a trošku si večer pohrál. Ač horor působí velmi lacině svou kamerou, vše vynahrazuje slušným napětím, bez nějakých výkyvů a nudných pasáží. Zabiják je povedený, celá myšlenka kolem šílence se mi líbila. Na konci se objevují některá dementní rozhodnutí, ale čert to vem, chtěl jsem vidět pořádnou řezničinu a dostal jsem navíc atmosferický slasher. Mít větší rozpočet, chytit se toho prestižnější studio a řadil by se k nejlepším letošním hororům......7/10 ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama