Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Coleman je bázlivý čtrnáctiletý kluk, kterého o prázdninách roku 1962 odveze chamtivá matka Mae na zchátralou farmu podivínských strýců Huba a Gartha McCanna, o nichž se šeptá, že ukrývají velké bohatství. Ani on ani svérázní muži nejsou příliš nadšení. Když však Walter zjistí, že ho matka oklamala a není k zastižení, nezbývá mu než zůstat a zvyknout si na manýry Huba a Gartha, mezi než patří například střelba po podomních obchodnících. Walter je sice bázlivý, ale není hloupý, a tak mu neunikne, že minulost strýčků skrývá nějaké tajemství. A protože na farmě není telefon ani televize, snaží se muži chlapce pobavit historkami ze svého dobrodružného života. Jak se za první světové války omylem dostali do francouzské cizinecké legie, jak se ocitli v Africe, kde se Hub zamiloval do krásné princezny Jasmine, která byla zaslíbena mocnému šejkovi. Jak ji Hub zachránil před nechtěným manželstvím, zuřící šejk vypsal na jeho hlavu odměnu a Garth ho zachránil, přestrojen za nájemného vraha. Jak Hub bojoval se šejkem, vyhrál a získal si jeho respekt. Jsou to tak fantastické historky, že si Walter není jist jejich pravdivostí. Během prázdnin prožije díky strýcům řadu dobrodružství. A pak jednoho dne Walter objeví úkryt, plný peněz. Rozhodne se správně? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Matty 

všechny recenze uživatele

Dva zapšklí dědci se postupně mění v přátelské staříky, kteří svého synovce naučí mnohé o životě. Klišé jak kráva, ale tentokrát obdařené dávkou milého humoru, kvalitního herectví a pohádkové připitomělosti. V podstatě jde o to, že každý může mít bohatý život, jinými slovy „jaké si to uděláš, takové to máš“. Čas strávený se lvy ze sekáče nelze označit za kdovíjak přínosný, vlastně neříkají nic nového a ani to staré nedokáží zaobalit, vyvolávajíc pocit deža neví. Deža totiž moc dobře ví, ale vem to lev. Herci jsou sympatičtí, vtipní, nesená myšlenka v sobě má i přes značnou ojetost špetku povzbuzujícího kouzla a sto minut se nakonec nejeví jako tak dlouhá doba. Kukuřičné děti nechť si jednu hvězdičku přidají. 80% Zajímavé komentáře: Angerr, genetique, sidzej ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Příjemně a stravitelně dojemný snímek, který by se i dal zařadil do škatulky rodinných komedií, nebýt ovšem té jakési hospodské hantýrky našich milých stárnoucích stejdů Gartha a Huba. Snímek má přes všechny své klady (humor, dojemnost + bonus navíc: moudrá myšlenka linoucí se celým filmem) i ledasjaké mouchy. Především mě během filmu znervózňovalo přehrávání H. J. Osmenta (viz ŠESTÝ SMYSL etc.). Ale jde skutečně jen o mouchy... Shrnuto a podtrženo: jděte do toho, pokud máte chuť na příjemnou a zábavnou pohádku pro dospělé, která zároveň předává i něco víc. ()

Reklama

Jaňo 

všechny recenze uživatele

Pravdu povediac, nečakane dobrý film. Naozaj. Také to, pekné klišé - áno, tak to môžem nazvať. Ale, v jednoduchosti je krása a to je na tom zábavné, že aj keď je to trápne, smutné, vždy sa na tom pobavíte a zamyslíte. Najlepšie na tom je, že na tento film si nebudete asi dlho pamätať, lebo život vám nezmení, ale preto si ho môžte pozrieť aj päť - šesť krát :-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Patrick Doyle: 1. Main Titles [1:36] ,2. The Trunk [1:38] ,3. The Plunger [1:06] ,4. Water Runs Away [1:27] ,5. Fireside Chat [2:51] ,6. Foreign Legion [0:45] ,7. Secondhand Arrival [1:07] ,8. I Must Meet This Man [0:27] ,9. Hub Meets Jasmine [1:59] ,10. Hub Rescues Jasmine [0:50] ,11. Lion Hunt [1:13] ,12. Cornfield Jungle [1:04] ,13. The Assassins [2:40] ,14. Sheik Swordfight [2:40] ,15. Goodnight Kid [1:03] ,16. Waking Hub [0:57] ,17. Died in Childbirth [1:09] ,18. Be My Uncle [1:11] ,19. Finding the Money [2:41] ,20. Stan Lies to Walter [2:51] ,21. She Was a Real Lion [3:22] ,22. Walter Leaves [1:58] ,23. Maybe You Don't [1:03] ,24. Walter Comes Home [3:42] ,25. Nice to Meet You [1:26] ,26. Piano Suite [2:56], ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jak to popsat, vzhledem z úcty k oboum starším hercům, co možná nejjemněji. Vysloužilí lvi jsou pro mě jedno veliké, řekl bych až skoro obrovské zklamání. Nechápal jsem naprosto nic, hloupý scénař, děj, natož pak nějaký humor, vlastně abych byl přesný, asi jednou jsem se zasmál. Na dvě hvězdy to nakonec vytáhle aspoň konec, jinak zůstala jen hodně nepovedená pachuť, po zhruba 100 minutách sledování této " dobrodružné komedie". ()

Galerie (149)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení bitky v baru Robert Duvall kvůli nedorozumění jednoho z teenagerů třikrát trefil do obličeje. Kvůli následovnému krvácení z nosu pak musela být poslední část scény vystřihnuta. (D3VIL)
  • Hlavní děj je zasazen do šedesátých let, kdy byli v USA podomní prodejci velmi populární. (PATTXA)
  • Ve filmu "starou" lvici ve skutečnosti hraje pouze dvouroční Taureg. (D3VIL)

Reklama

Reklama