Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Coleman je bázlivý čtrnáctiletý kluk, kterého o prázdninách roku 1962 odveze chamtivá matka Mae na zchátralou farmu podivínských strýců Huba a Gartha McCanna, o nichž se šeptá, že ukrývají velké bohatství. Ani on ani svérázní muži nejsou příliš nadšení. Když však Walter zjistí, že ho matka oklamala a není k zastižení, nezbývá mu než zůstat a zvyknout si na manýry Huba a Gartha, mezi než patří například střelba po podomních obchodnících. Walter je sice bázlivý, ale není hloupý, a tak mu neunikne, že minulost strýčků skrývá nějaké tajemství. A protože na farmě není telefon ani televize, snaží se muži chlapce pobavit historkami ze svého dobrodružného života. Jak se za první světové války omylem dostali do francouzské cizinecké legie, jak se ocitli v Africe, kde se Hub zamiloval do krásné princezny Jasmine, která byla zaslíbena mocnému šejkovi. Jak ji Hub zachránil před nechtěným manželstvím, zuřící šejk vypsal na jeho hlavu odměnu a Garth ho zachránil, přestrojen za nájemného vraha. Jak Hub bojoval se šejkem, vyhrál a získal si jeho respekt. Jsou to tak fantastické historky, že si Walter není jist jejich pravdivostí. Během prázdnin prožije díky strýcům řadu dobrodružství. A pak jednoho dne Walter objeví úkryt, plný peněz. Rozhodne se správně? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tim McCanlies .. Kýčovité, idealizované, nasládlé a příjemně veselé. Scénář v úplném základu (dva starci osamocení na farmě, opuštěná matka a dítě) lehce připomíná nedávný snímek Žít po svém, ale vyklube se z něj něco jiného než komorní rodinné drama. Vysloužilí lvi jsou totiž skvěle obsazenou (a na mysli mám zejména dvojici pánů herců Duvall / Caine - můj oblíbenec a hlavní důvod, proč jsem do toho filmu šel) rodinnou podívanou, kdy orientální pohádky tisíce a jedné noci nevypráví překrásná žena před popravou, ale světaznalý strýček někde v Texasu. I tak to má své kouzlo, to mi věřte. ()

bobby_jean 

všechny recenze uživatele

"Iba pretože niečo nie je pravda, nie je žiaden dovod, aby si tomu neveril." Cynickí a trochu zatrpknutí páni v rokoch, Caine a Duvall, s charizmou iba im vlastnou, žijú mimo civilizácie, strieľajú do obchodníkov, kupujú levy, no život sa im trochu prifarbí vplyvom mladého chlapca, ktorého im nechala na krku jeho matka. Veľmi príjemné sledovanie, vtipné, zábavné a možno trošku aj nostalgické, ale nie je v tom žiaden gýč. Pre mňa osobne veľké prekvapenie a skutočne rozmýšľam aj nad piatou hviezdou. Som potešená ()

Reklama

Jaňo 

všechny recenze uživatele

Pravdu povediac, nečakane dobrý film. Naozaj. Také to, pekné klišé - áno, tak to môžem nazvať. Ale, v jednoduchosti je krása a to je na tom zábavné, že aj keď je to trápne, smutné, vždy sa na tom pobavíte a zamyslíte. Najlepšie na tom je, že na tento film si nebudete asi dlho pamätať, lebo život vám nezmení, ale preto si ho môžte pozrieť aj päť - šesť krát :-) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Prostý námět, který se ale v rukou nezkušeného režiséra (teprve druhý film) proměnil ve velmi příjemnou rodinnou podívanou. Důležitý tmelícím prvkem celého příběhu je samozřejmě duo starých pánů (jejich vzpomínky jsou předkládány v brakově dobrodružné stylizaci), které si s gustem dali Duvall s Cainem; kupodivu kdysi nadějná dětská hvězda H.J. Osmenta v hlavní nedospělé roli nezáří ani zdaleka tak, jak bych čekal - celou dobu mi připadalo, že mladý herec všechno své hraní jen předstírá. I přesto mne však film jako celek bavil. Úplný závěr leckomu možná přijde zbytečně doslovný a natažený, pokud ale chcete zažít pravý americký pompézák, pusťte si alternativní konec, který je v bonusové výbavě na dvd. 80% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak z tohohle mám rozporuplné pocity. Michaela Caine i Roberta Duvala mám rád kdekoliv a kdykoliv. Patří zkrátka mezi mé oblíbence. Proto jsem se zaradoval, když jsem se o Vysložilých lvech dozvěděl. S Osmentem je to už horší. Zatímco jeho dětská tvářička byla v některých filmech, kdy byl ještě hošík úžasná, zjišťuji, že s tím jak stárne už na mne tak nepůsobí... Celkově byl námět fajn. Dva staří mazáci si žijí na opuštěné farmě prakticky v poklidu a nerušeně. Podomní prodejce čas od času k nim zavítající s noži či jiným šmukem zahání střelbou z brokáren... Stejným způsobem chodí lovit ryby do nedaleké tůně. Větu, - podej mi prosím náboje - u rybaření hned tak nezaslechnete :-) ! Z jejich zaběhlého režimu je vytrhne synovec, který je k nim umístěn na prázdniny. Potud by to bylo ok. Jenže pak se děj začně rozmělňovat do několika žánrů. Máme zde vyprávěný příběh ve stylu Velké ryby či Pádu, máme zde komediální vložky, romantiku i drama. Některé dobré fóry či myšlenky většinou jen začnou a hned zapadnou. Jiné někdy až trapnem zavánějící rádoby humorné situace mi přišly neskutečně laciné. Ano, film umí i dojmout - večerní rozmluva Osmenta s Duvalem , který mu radil do života byla opravdu krásná. Ale vše je zase převálcováno hned další zápletkou či podivným závěrem... Film je opravdu rodinný, ale když tak nad tím přemýšlím, nejde na něj koukat v celku. Dospělého nutně musí nudit všechna ta prasátka a pejsci, děti pak nepochopí to ostatní . Škoda. Ingredience to mělo velmi slušné a dalo se to dle mého upéct mnohem lépe. Tři kukuřičné klasy. * * * ()

Galerie (149)

Zajímavosti (7)

  • Originálny koniec sa kvôli nie veľmi pozitívnej odozve u testovacieho publika do finálnej verzie filmu nedostal, a tak sa musel natočiť druhý koniec, ktorý nakoniec vidíme vo filme. Obe verzie sa dajú pozrieť na DVD. (jedenzdvoch)
  • Hlavní děj je zasazen do šedesátých let, kdy byli v USA podomní prodejci velmi populární. (PATTXA)
  • Během natáčení bitky v baru Robert Duvall kvůli nedorozumění jednoho z teenagerů třikrát trefil do obličeje. Kvůli následovnému krvácení z nosu pak musela být poslední část scény vystřihnuta. (D3VIL)

Reklama

Reklama