Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Nelítostný bandita terorizuje Divoký západ při pátrání po bývalém členovi svého gangu, který začal nový život v tichém městě, kde žijí jen ženy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Společně s Punisherem jasná seriálová událost roku a pro žánr Western Hit století. Tohle má opravdu vše, co by daný žánr mít měl od sympatického hlavního hrdiny, skvělého záporáka s jeho 30 člennou bandu hrdlořezů, skvělou muziku, překrásné scénerie, našlapané přestřelky, úžasné herecké výkony, skvělou režii i scénař, si říkám kdyby seriály dostávaly oscary, tak Godless vysbírá sošky za každou kategorii. Finální napínavá a nervy drásající třicetiminutová přestřelka, kde 40 vdov brání salón s winchestrovkama a koltama proti záporákovi a jeho kumpánům patří dost možná k nejlepší řachandě, co jsem kdy viděl. Úžasné dílo, skvost, pocta mrtvému žánru a jasný kultovní potenciál. 100% ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Tak si takhle 2 dny po Oskarech dokoukávám Godless a říkám si jaká je to hrozná škoda, že se do nominací nemohou dostat výkony ze seriálů. Jeff Daniels by totiž Garyho Oldmana ( nic proti němu, Oskara si zaslouží ) smetl ze stolu. Tak charismatického záporáka, z kterého mi skutečně běhal mráz po zádech jsem neviděl už několik let. Přičtěte si k tomu ještě výborně napsaný scénář, který si bere to nejlepší z westernového žánru a zároveň se nedrží žádných ohraných klišé. Godless je prostě poctivě řemeslně odvedená práce. Jediné co seriál zbytečně sráží od plného hodnocení je uspěchaný závěr poslední epizody, který by se klidně dal rozpustit do dalších 3 dílů, aby se všem dějovým linkám dostalo pořádného zadostiučinění. ()

Reklama

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Parádní oprášení westernového žánru s velmi dobře napsanými postavami a neskutečně povedeným castem kterému bez debat vévodí jak perfektně propracovaný záporák v podání Jeffa Griffina, tak Jack O'Connell který je mu tady protipólem - O'Connel byl pro mě po dlouhé době někdo kdo dovedl své postavě vdechnout to správné charisma westernového hrdiny, jako třeba starý dobrý Clint. Po filmařské stránce velmi kvalitní (vévodí zejména velmi dobrá kamera), kdy na jednu stranu dokázalo využít typické moderní trendy které dovedou seriál udělat atraktivní i pro dnešního diváka, aniž by ale ubralo klasické westernovosti a nechalo zvítězit formu nad obsahem, jak je v dnešní době velmi často stává. Vše podtržené nádhernou hudbou. Děj diváka bez debat vtáhne - některé věci jsou předvídatelné, některé překvapivé, nicméně vše neomylně míří k velkému závěrečnému finále. Samozřejmě to má svoje chybky, největší pro mě byla občasná roztahanost, která je zjevně důsledkem skutečnosti, že bylo celé původně zamýšleno jako film. Závěr ale vše vynahradil. Moc ráda bych se dočkala nějakého pokračování. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Westerny fakt nemám rád. Godless mě ale zaujal (nejen produkcí Netflixu a obsazením, ale také samými slovy chvály) a já musím uznat, že ten seriál vypadá skutečně přeluxusně. Hudba, prostředí, herci (v tomto pořadí), tam není co vytknout. Nádherně se na to kouká a skvostně poslouchá a je to prostě nádherné - prostě opravdu prvotřídní western se vším, co k němu patří a navíc ve špičkové kvalitě. Jenomže s tím seriálem mám nemalý problém. Právě proto, že je to western, se musel snažit víc, aby mě zaujal úplně na maximum, což se bohužel nestalo. Každý díl je šíleně dlouhý a s neskutečně pomalým tempem, což mi fakt vadilo, v případě Godless byl tohle skutečně extrém (ale to je fakt tím, že prostě nemám rád tenhle žánr). Ovšem první díl byl výborný, poslední měl fantastickou přestřelku a některé dialogy v průběhu celého seriálu jsou fakt lahůdka. A ty překrásné, dlouhé záběry, fenomenální Jeff Bridges a kouzelná Michelle Dockery ten nezapomenutelný zážitek přeci jen naservírovali. Jen z toho prostě nejsem tak na větvi a do žádné mé letošní topky se to nedostne. 75%. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Godless je poklona. Ať už starým dobrým westernům a nebo i novější tvorbě. Je zde vhozená epičnost, která dokáže chytnout a skvěle propracovaný děj, který svůj příběh má. Je mi jasné, že atmosféra westernu a celkově pojatý příběh jako tento nemusí chytnout každého. Nicméně i když jsem mohl být skeptický, na té vlně pozitivity jsem se svezl. A velmi rád, jelikož na to mohu pomýšlet jako super jednorázový kousek. Tady by mi ani nevadilo pokračování, ale pokud se to obejde bez něj, nezlobil bych se. Nakonec bych to i spíše uvítal. Postavy nebyly nudné. Každá měla jistý úděl příběhu k čemu ho nabídnout a to, že to bylo výborně natočené je už jen krásný dovětek na konec. ()

Galerie (259)

Zajímavosti (3)

  • Hlavní motiv minisérie není smyšlený. Scenárista a režisér filmu Scott Frank při pátrání v historii Nového Mexika našel několik případů, kdy se podobná tragédie ve zdejších důlních městečkách skutečně stala. Ta myšlenka města bez mužů ho nadchla natolik, že se rozhodl ji použít jako hlavní motiv pro svůj chystaný western. (Sidarius)
  • Mnoho jmen odkazuje na slavné westernové nebo westernově laděné filmy a zároveň souvisí se scenáristou a režisérem snímku Scottem Frankem. Hlavní záporná postava se jmenuje Frank, tedy stejně, jako hlavní záporák v Tenkrát na Západě (1968), a je to také příjmení scenáristy a režiséra filmu. Hlavní kladná postava (ne bez poskvrnky) má příjmení Goode (což odkazuje na film Hodný, zlý a ošklivý, 1966) a hlavní námezdní pistolník těžařské společnosti má příjmení Logan, což je odkaz na westernově laděný komiksový film Logan (2017) (na jehož scénáři se Scott Frank podílel). (Sidarius)
  • Námezdní pistolník Ed Logan vypadá (a to nejen obličejem, ale i oblečením a hlavně charakteristickým kloboukem s úzkou zaoblenou krempou) jako o cca 14 let starší verze námezdního pistolníka Butlera z westernového filmu Krajina Střelců (2003). Obě role ztvárnil herec Kim Coates, takže jde o zcela zjevný záměr tvůrců Godless a pocta staršímu westernu. (Sidarius)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Idris Elba míří na Divoký západ

Idris Elba míří na Divoký západ

21.11.2019

Netflix zaznamenal na poli drsných westernů poměrně solidní úspěch se svojí minisérií Godless od Scotta Franka a nyní se tak chystá na druhé kolo. Tentokrát vsadí na film The Harder They Fall, v němž… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Mindhunter a Stranger Things pokračují

Mindhunter a Stranger Things pokračují

03.12.2017

I letos Netflix vytasil řadu povedených seriálů. GLOW, Godless nebo Punisher sesbírali spoustu chvály, a to samé potkalo i Fincherova Mindhuntera, jenž má definitivně potvrzenou druhou sérii. Tým… (více)

Reklama

Reklama