Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Statečný Balto si vychutnává rodinný život s milovanou Jeanny a jejich krásnými štěňaty, které jsou povedenými kopiemi matky, kromě fenky Aleu, která je kříženec huskyho a vlka. Jednoho krásného dne si lidé štěňata rozeberou, o Aleu ale nemá nikdo zájem. Ta brzy pochopí, že není jako ostatní sourozenci, všichni si totiž myslí, že je vlk. Rozhodne se proto odejít z rodinného hnízda, aby našla vlastní smysl života. Když Balto zjistí, že Aleu zmizela, rozhodne se ji najít. Než se opět střetnou, zažijí mnoho dobrodružství. Společně pak musí čelit nebezpečí, když jsou napadeni vlky, kteří je nechtějí nechat odejít a snaží se je zatlačit do moře. Zdá se, že souboj je nevyhnutelný. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (15)

uprchlice 

všechny recenze uživatele

Co přesně mě na tomto filmu zaujalo? No tak hlavně moc pěkná animace a příběh o tom, jak pes domácí a vlk zplodí štěňátka. Ty si pak vezmou lidi. Jen jednoho nechtějí, protože je jediný vlk. Když vyroste vydává se hlídat smečku jako jeho táta. Film nepostrádá originalitu a svým nápadem připoutá k obrazovce děti i dospělý. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

U jedničky jsem myslela, že to bude blbost, ale byla jsem mile překvapena. Dvojka začala slibně, Balto a Jenna měli nečekaně štěňátka. Ovšem slibně se to nevyvíjelo. Druhý díl je opravdu už blbost, neskutečně předvídatelná a přeslazená, místy jsem se i nudila a proboha, poslouchat ty písničky bylo opravdu utrpení. Jediné dobré na tomto filmu byla animace a ty krásné modré očka Aleu. Takže velmi slabé 2*. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Druhý film o Baltovi je jiný než první. Jednak nejde o příběh dle skutečnosti, ale vymýšleli jej čistě scénáristi, po druhé jde pouze o animovaný film a hlavně zde tvůrci nenápadně zakomponovali následky globálního oteplování. Tající led a změna migračních tras vlčí potravy jsou problémy s kterými se musí vlčí smečka vypořádat. Faktem je, že hlavní dějová linka je vesměs lépe vymyšlená než ve filmu Balto. Na druhé straně zase tolik rozdílů mezi oběma díly nevidím. Vyměnil se tvůrčí tým a pro Phila Weinsteina jde o první snímek. A mě třeba přijde zvláštní, že Balto a Jeanny se sice milují, ale žijí odděleně. To je na pohádkový příběh velmi nezvyklé stejně jako fakt, že všechny děti rozdají lidem. To se bude líbit především rodičům zlobivých dětí. ()

Krnac 

všechny recenze uživatele

7,5/10 Asi je so mnou niečo zle ale jednotka bola možno dobrá (ako staršiemu mi vadia niektoré scény ale nie som cieľovka) ale toto bolo vyššie, dej sa tentokrát točí okolo Baltovej dcéry ktorá zdedila otcove problémy ale v inom štýle, zdedila totiž viac vlčej krvi ako jej ostatný súrodenci, kým on chcel byť medzi ľuďmi ona chce byť divoký vlk. Dodnes jeden s mojich najobľúbenejších animákov. ()

avril4234 

všechny recenze uživatele

No ak sa na to pozriem tak, že jednička bola tak trochu podľa skutočných udalostí, tak aj ja ju považujem za lepší film. Ale neviem prečo, príbehovo a zážitkovo ma viac očarila dvojka. Mne sa tie piesne naopak strašne páčia -aj v češtine, pretože presladené veci sú naopak mojou najväčšou srdcovkou a z piesní mám rovnaké zimomriavky, ako napr. u piesní z Levieho kráľa (ktorému sa inak tento film v určitých veciach dosť podobá z môjho pohľadu), či z Medvedích bratov (od Disneyho). Ibaže tieto v Baltovi 2 sa mi zdajú epickejšie a temnejšie -hlavne "Who you really are" (moja najobľúbenejšia) -tá je naozaj vydarená a nádherná a počujeme ju počas nádhernej "epickej" scény... Proste nádhera. Nechápem, prečo ľudia nenávidia presladené filmy a myslím si, že tento film rozhodne nepatrí medzi tie horšie diela, práve naopak. No a záver filmu -v istom zmysle je možno predvídateľný (i keď ja osobne som teda bola aj dosť prekvapená), ale zasa možno až príliš smutný a dojímavý, čo ja považujem za obrovský klad filmu. Takže ja som z filmu očarená a je pre mňa najlepší z celej trilógie o Baltovi. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama