Reklama

Reklama

Pod tlakem

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Georgovi zdánlivě nic nechybí. Má milující přítelkyni, jeho kariéra architekta je na vzestupu a v okolí je vždy dost přátel, se kterými se dá propít noc. Všechno má však jedno velké „ale". George by se vlastně rád podíval i po jiných dívkách, jednu zajímavou a krásnou koneckonců potkal na poslední party. Práce by byla bezchybná, pokud by se hrozivou rychlostí neblížily termíny a uzávěrky, a celkově vzato už ani večírky nejsou to, co bývaly. Kocovina je čím dál tím horší, následky ničivější a pracovní den po noci strávené v klubu nebývá nejproduktivnější. Nástrahy všední existence na George útočí ze všech možných stran a jejich přehlížení přestává být vhodným řešením. Mladý muž musí najít cestu ze sebezničující spirály sám. Rumunská režisérka Catrinel Dănăiață zachycuje ve svém celovečerním debutu generaci současných třicátníků bojujících se zdánlivě banálními a povrchními problémy, které je sice neohrožují na životě, ale dokážou jim ho pořádně zkomplikovat. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

sahe 

všechny recenze uživatele

Něco jako krize středního věku jinak. Žádné dodržování termínů, slibů svým kamarádům, spolupracovníkům, přítelkyni... Žití života jako kdyby byl stále "studentem", žádné povinnosti a závazky vůči sobě a okolí. Takový je možná opravdu svět dnešních 30-40tníků. Lze ho ale žít takto stále? ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Psychospirituální krize úspěšného třicátníka. Do mnohokrát vytěženého námětu sáhla i debutující rumunská režisérka Catrinel Danaiata. Zvolila si metodu pomalého vyprávění, které dává prostor k přemýšlení o tom, co se na plátně děje. Návod na řešení nedostaneme, ale stejně jako hlavní hrdina Georg poznáme, že sám před sebou není kam utéct. Mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama