Reklama

Reklama

Odhalený doping ruských atletů

(TV film)
  • Německo Geheimsache Doping (více)
Dokumentární / Krátkometrážní
Německo, 2014, 35 min

Režie:

Hajo Seppelt

Obsahy(1)

Světová antidopingová agentura WADA dospěla k bezprecedentnímu vyloučení atletické reprezentace z účasti na OH v Riu. Některé z důkazních materiálů a výpovědí jsou zachyceny v německém dokumentu... Světem sportu hýbe od roku 2014 aféra státem řízeného dopingu v Rusku a pochopitelně vrcholí před OH v Brazílii, protože v listopadu 2015 vyřadila IAAF Rusky atletický svaz ze všech mezinárodních soutěží a v červnu toto rozhodnutí potvrdila. MOV rovněž potvrdil neúčast ruských atletů a vzpěračů v Riu de Janeiro. Zúčastnit se nesmějí za doping dříve trestaní sportovci. Další rozhodnutí nechal na národních sportovních svazech. Dokument Hajo Seppelta přináší některá svědectví. Třaskavé informace poskytl bývalý ředitel moskevské antidopingové laboratoře Grigorij Rodčenkov. Co je však nejhorší – je zřejmé, že to vše by nebylo možné bez aktivní podpory ministra sportu V. L. Mutka a dalších vysoce postavených vládních činitelů a tajných služeb Ruska. Náhlá smrt bývalého ředitele ruské antidopingové agentury Nikity Kamajeva, který se chystal vydat svědectví knižně, je dokreslující... naštěstí s ním na publikaci spolupracovali další lidé a některá fakta ještě vyjdou a už pomalu vycházejí na povrch. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Marze 

všechny recenze uživatele

Zarazilo me jak to ze si Rusove mysleli,ze se to v takto velkem meritku neprovali. Je jasne,ze vzdy nekdo ze systemu utece a emigruje. Uzavrit sportovce do zakazaneho mesta je volovina. ()

Reklama

Castrator 

všechny recenze uživatele

Jedou v tom možná všichni, ale zatím jen v Rusku v tom jedou i vládní činitelé. /// Dokument, který je spíš delší reportáží, problém jen naťukává, ukazuje polodůkazy, kterých bylo v době natáčení už poměrně dost a bylo jasné, že se něco děje. Události příštích měsíců daly autorům za pravdu a nazývat tento dokument propagandou nebo masáží a obhajobou vyloučení některých ruských atletů z LOH, se kterým ale tento dokument vůbec nesouvisí, je zavírání očí před realitou. Čím dřív vyjde celá pravda najevo, tím líp pro sport a čisté sportovce. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Nedělejme si iluze, stejný problém má každá alespoň trochu sportovně významnější země. Tady mi vadila ta masáž a to, co nebylo řečeno. Masáž jede už dlouho, viz. politický bojkot her v Soči, nebo ,,problém,, s pořádáním mistrovství ve fotbale. Docela je hloupé, že tu politiku cpou i do sportu. Co nebylo řečeno je, že hlavní svědci byli sami usvědčeni a dlouho to vypadalo, že sice nebudou moct reprezentovat Rusko, ale USA ano. Což nejspíš podnítilo i jejich vypravěčské aktivity. Naštěstí se nestalo. Hezká je i zmínka, že za rok 2015 bylo usvědčeno 250 sportovců...Tento fakt vyznívá bohužel tak, že se jedná pouze o Rusy. No a tak se trochu zasmějeme, že: https://vlkovobloguje.wordpress.com/2016/08/05/vtip-na-tento-den-184/ ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama