Reklama

Reklama

Ama-San

(festivalový název)
  • Portugalsko Ama-San
Trailer
Portugalsko / Japonsko, 2016, 103 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Jemně lyrický dokument nás přenáší do odlehlého kouta Japonska, kde se komunita tradičních lovkyň perel každodenně vydává do mořských vln, aby z několikametrové hloubky vynášely mušle, chobotnice, mořské ježky či humry. Pokud s poklidným tempem plynutí scén sladíme svůj dech, otevře se před námi fascinující svět, do nějž potřebnou harmonii vnáší stejnou měrou tradiční rituály i hřejivá přátelskost. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Asi není úplně správné hodnotit film, pokud jsem ho neviděl celý. Ale i kdybych nemusel odejít na jiný film, pravděpodobně bych o moc víc než tu hodinu nevydržel. Moje výčitky asi směřují hlavně k anotaci a očekáváním. Čekal jsem dokument o lovkyních perel, něco z historie, srovnání s moderní dobou, nějaké výpovědi a podmořské záběry lovení. Tyto záběry, ač působivé, zabírají max čtvrtinu stopáže. Zbytek se zaměřuje na onu babičku lovkyni a její rodinu. Stylem: 10 minut budeme zabírat jejich večeři, 5 minut snídani, 5 minut ji necháme koukat na reklamy v televizi... a nic z toho. Nebýt toho, že mám rád Japonsko, unudil bych se. A nebyl bych asi sám, ze své řady jsem odcházel jako jeden z posledních. Další věc, co mě překvapila, byla filmová kamera, filmový look s rozmazaným pozadím. Dokument mám spojený s ostrostí celé scény, protože kdoví co se kde přihodí, Takhle to sice vypadalo hezky, ale zároven to celé působilo předpřipraveně. Nemluvě o tom, že holt když vidím něco co vypadá jako film, očekával bych i dialogy nebo příběh, co někam vedou a dávají smysl. Za tu první hodinu: 50 % ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Taková antropologicko-sociologická sonda do života japonské venkovské rodiny s dvěma ukázkama profese hlavní hrdinky lovení perel. Jezerní lesnatá krajina připomíná Finsko, jen je to úplná placka a zřejmě je tam tepleji. Na dokument je to docela dlouhé. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama