Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomhle království je opravdu něco v nepořádku. Paní královnu (I. Janžurová) sužuje hypochondrie, princezna Karolínka (D. Patrasová) je rozmazlená, rádce (J. Krampol) je proradný a vypočítavý. A všichni ráčkují, protože to princezna považuje za znamení urozeného původu. A pak je tu syn chůvy (J. Bohdalová), zahradník Kryštof (J. Čenský), který princeznu tajně miluje. A tak je jen na něm, aby jí napravil hlavu… "Já nemám zámek", "Kdekdo to ví" a hlavně "Královské reggae". To jsou jen některé z nezapomenutelných písniček dnešní veselé pohádky. Pojďme se společně znovu podívat, jak to dopadne s princeznou, která si zakládala na svém „urozeném er“… (Česká televize)

(více)

Recenze (171)

Flaxik 

všechny recenze uživatele

K této pohádce jsem již od dětství choval hlubokou nenávist. Jednak proto, že tam všichni ráčkovali jak idioti, i když jsem věděl, že v jiných pohádkách tihle herci neráčkují a jednak mi přišly ty písničky úplně dementní. O ději nemluvím, ten je úplně na palici. Nedávno jsem to viděl již v dospělém věku a moje vztahy s tímto výtvorem se jen upevnily. Jedna z nejhorších českých pohádek co znám. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Další z cyklu "hudebních pohádek", kde se neustále zpívá a jejíž děj se odehrává pouze v interiérech. Ano mladá Dáda Patrasová je krásná, Jan Čenský má obvyklou nálepku prince, Iva Janžurová je stejně dobrá jako vždy, "Bohdalka" je prostě "Bohdalka", ale ve spojitosti s touhle pohádkou si nejde nevybavit výborného Jiřího Krampola ve stupidním oblečku s ještě stupidnějším kloboučkem na hlavě a společně zpívanou píseň "Královské reggae". Verdikt: 3* a 60 %. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

I v tomto případě jde o mou oblíbenou pohádku, především pak díky Jiřímu Krampolovi a textům písní. Není to sice taková pecka, jako některé ostatní československé klenoty, ovšem divák se u ní dokáže pobavit a neomrzí ani po tolika letech ono pověstné: Umbaba ú, umbaba-umba-umba, umbaba ú, umbaba-umba-umba. ---- Někdo ráčí kráčet v brnění, má na něm rádoby erb. když není urozen, rychle je prozrazen, když neříká krásné,er. Tak ten si říká o malér. ---- Královské reggae, královské reggae, královské reggae, královské reggae. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Čenský v jedné z mála sympatických rolí, Bohdalová jako obvykle fenomenální v každém detailu, Dáda moc pěkná, byť nikoliv tak erektilně podnětná jako v případě Xénie či "Čertovské" princezny sviňky Dany Bartůňkové. Králem, byť nekorunovaným, je ovšem majitel nejvděčnější role Racionálně-Retardovaného-Rétora-Rádce, jemuž kultovní status neunikl ani přes televizně maximálně nevýpravný háv. Krampolovo Humbabahuuu s jeho rozkošně "progresivním" tancem je chytlavé samo o sobě, a skvělý text to pak jen umocňuje v hit hitů. 80% ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Tuto pohádku jsem viděl snad jen dvakrát, a musím říci, že ve srovnání zejména s dnešní produkcí nebyla vůbec špatná. Představila se v ní totiž celá řada předních, oblíbených českých herců, počínaje samozřejmě Dádou Patrasovou a Janem Čenským a Ivou Janžurovou s Jiřkou Bohdalovou konče. V paměti mi ale utkvěla zejména díky postavě proradného a ráčkujícího rádce v podání Jiřího Krampola, který se své role zhostil opravdu velmi dobře. Navíc je pohádka doprovázena řadou milých písniček, které si snad většina z nás z dětství pamatuje. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Královna (Iva Janžurová) si čte v knize z roku 1923 „Domácí lékařka“ od Jenny Springer. (Nick321)

Reklama

Reklama