Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdo dovolil, aby vznikl tento film? Raději to vědět nechci. Jackie Chan jako Passepartout má být největší lákadlo? Proboha, vždyť ten chlap neumí hrát a jen se furt směje a skáče jak může. Ten mě ani tentokrát nepotěšil. Steve Coogan jako Fogg je naprosto strašný. Hloupý idiot co se tváří a dokonce i o sobě tvrdí, že je vědec? To má být hlavní hrdina? To může někoho bavit sledovat jeho stupiditu? Jediná aspoň na oko chytře se chovající postava je hraná Cécilii De France, která dokonce i hezky vypadá. To však nestačí a film s obrovským rozpočtem (110 milionů vzhledem k obsazení a scénáři jsou vyhozený peníze...) působí jako taková dražší reklama pro všechny cameo herce. To je bohužel tvrdý fakt a je jedno jestli jde o guvernéra Arnolda Schwarzeneggera nebo možná ještě lepší a velmi vtipný výstup bratří Owenů (hrají bratry Wrightovy:)). Vše ostatní je prostě špatně a myslím, že se tu nepobaví ani malé děti. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Je to takový typ filmu, který napoprvé celkem pobaví, i když se u něho občas budete cítit trapně a svým kamarádům se rozhodně nebudete chlubit s tím, že jste se u toho i smáli...a že byste se na to podívali víckrát? Nemyslím si. Dětem se bude každopádně líbit, je to barevné, je to praštěné a furt se tam někdo mlátí do hlavy. Jako film vzniklý na základě knižní klasiky to je velký průser. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se do kina vypravila s neteří a mým bratrem, který vznesl návrh a vlastní snad všechny Verneovky. Tudíž chtěl vidět, jak dopadne toto filmové zpracování. Musím říci, že jsem očekávala průměrný zážitek a ten se také dostavil. Pár dobrých scén, hezká výprava, ale jinak slabý průměr. Rozhodně ne důstojná adaptace literárního génia. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já jsem se zbláznil. No vážně, já jsem se asi definitivně zbláznil. Zavolejte mi odvoz, připravte lůžko, vyžehlete kazajku, protože já, vážené dámy a vážení pánové, já jsem se zbláznil. Nebo snad existuje jiné vysvětlení pro moje hodnocení? Ale ne, to ne... To neříkejte, dost! Cože? Že jste se snad, ale to nemůžete myslet vážně...že jste se zbláznili vy? Na mě nekoukejte, já jsem blázen, já uvěřím všemu... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel i já se musím zařadit do fronty k těm, kterým se tento film nelíbil. Jako malý jsem kreslený seriál taky žral, ovšem tahle splácanina se mu nemůže rovnat ani po kotníky. Rádoby humorných situací je tu sice dost, ovšem jen málo která z nich je opravdu srandovní. Přišlo mi jako by se ta plejáda herců snažila předvést co možná nejdebilnější výkon a vysloužit si tak Zlatou malinu. Chan kromě svého bojového umění málokdy nabídne něco navíc, Arnieho přínos filmu už nebudu ani komentovat a během sledování filmu jsem měl co dělat, abych neusnul nudou. Nevidím to ani na průměrné hodnocení, protože nevidím jediný důvod, proč se na to podívat ještě někdy znovu. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Když skupina na své cestě potká prince Hapiho (Arnold Schwarzenegger), říkají, že jsou v Turecku. V době, do které je příběh zařazen, se však Turecko nazývalo Osmanská říše. (Mr.Hudson)
  • Většina záběrů vznikla na území Thajska a Německa. (EMMY)
  • Ve chvíli, kdy Philleas Fogg (Steve Coogan) v galerii povídá slečně Monice (Cécile de France): „Váš obraz je lepší, než všech těch amatérů kolem,“ se na něj otočí zrzavý malíř (Perry Andelin Blake), který dotčeně prohlásí: „Co jste to říkal?“ Ten muž představuje slavného nizozemského malíře Vincenta van Gogha a obraz před ním, na kterém pracuje, je „Hvězdná noc“, kterou namaloval v roce 1889. (TomKey)

Reklama

Reklama