Reklama

Reklama

Země koho?

(festivalový název)
  • Egypt Balad Meen? (více)
Egypt / USA / Francie, 2016, 60 min

Obsahy(1)

Mladý egyptský filmař podává palčivou zprávu o rozpadu své domoviny, která se v roce 2011 jen zlehka nadechla znenadání nabyté svobody, rychle přidušené turbulentními událostmi následujících měsíců. Otevřené výpovědi policistů v civilu, stavebních kamenů starého systému, ukazují ustupující nadšení popřevratových měsíců i neradostný výhled na šedivou budoucnost Egypta. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (4)

xxSmoldaxx 

všechny recenze uživatele

Zajímavý hodinový dokument o revoluci v Egyptě. Snímek mi pomohl pochopit politickou situaci v Egyptě. Rozhovor s autorem po promítání ještě daleko zajímavější. (MFF Karlovy Vary) 76% ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Z dokumentární hlediska tohle dílko dost pokulhává na tom, že divákovi představuje pouze autorovy názory a názory jednoho ze zkorumpovaných policistů. I tak jsem ale dostala možnost nahlédnout trochu blíže na problematickou politickou situaci současného Egypta. Přesto se nemůžu zbavit pocitu, že se spíše jedná o film určený Siamově nejbližšímu okolí, nikoliv pro veřejnou distribuci. ()

Reklama

Gendarme 

všechny recenze uživatele

Dokument, který přináší velmi zajímavé informace zevnitř egyptské revoluce.... Režimy my se mění ale lidé zůstávají. Myslím, že konkrétně pro čechy by měl mít film zajímavé poselství. ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Téma dokumentu určitě zajímavé, byť ne úplně vyčerpané. Vhled do policejní šikany prostřednictvím samotných policistů je z investigativního hlediska obdivuhodný a navíc dost nebezpečný. Co se "řemeslnosti" dokumentu týká, tady už moc pozitivní být nemůžu: poměrně nudně sestavené a opakující se diskuse s jedním a tím samým člověkem, jedno jediné téma diskutované stále dokola a navíc pouze z jednoho úhlu pohledu. Možná jsem jen zvyklá na trochu jiný dokumentaristický styl... Každopádně za tu odvahu tleskám. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama