Reklama

Reklama

Spojení Shaolinů

  • Česko Napij se se mnou (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Banda zločinců přepadne statní úřad a zajme jednoho z jejich vysoce postavených úředníků. Hlavním důvodem je zajetí jejich vůdce, kterého chtějí dostat na svobodu výměnou za uneseného úředníka. Golden Swallow, která je zaměstnána ve stejném úřadu, je vyslána Guvernérem osvobodit svého bratra. V převleku za muže se setkává s únosci, kde poznává, že vyjednávat s jejich vůdcem Jadem Faced Tiger nebude snadné. Golden Swallow poté najde nového spojence v Drunken Cat a společnými silami se pokusí tuto krizi překonat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Tuhle klasiku od Kinga Hu stárnutí (alespoň v mých očích) poškodilo o něco víc, než třeba starý dobrý Dragon Inn od téhož režiséra - ale pořád je to velmi příjemné pokoukání. I Come Drink With Me vděčí filmové wuxia za mnohé, a že je to jeden ze základních kamenů žánru, o tom není sporu. Člověk, který čeká kung-fu film (neřkuli něco o shaolinských mniších a odboji proti zlým copatým Mandžuům), bude nevyhnutelně zklamán - takže se nenechte zmást debilním českým distribučním názvem a kung-fu film od Come Drink With Me nečekejte. Zato na velmi solidní porci fajn old-school wuxia se těšit můžete. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale toho Jackie Chana jsem tam nějak nepostřehnul... I když je fakt, že v době natáčení mu bylo dvanáct let, takže jsem ho nejspíš nepoznal... Jinak průměrný kung-fu film, který je spíše než bojovou choreografií zaměřen na kulturu a filozofii staré Číny, takže čistě záležitost pro fanoušky žánru... ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Zlatá vlaštovka musí zachránit svého bratra ze spárů Nefritového tygra. A protože by na něj sama nestačila, pomůže ji žebravý mistr kung-fu Opilá kočka. Film má pěknou výpravu, typickou pro vrcholné filmy Shaw Brothers. I přes pár krvavých gejzírů je Come drink with me spíš pohádka než přehlídka soubojů. Jistou zvláštností je jedno hudební zpívané číslo (s dětským sborem), kterým si Opilá kočka vydělává na živobytí. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že se do naší distribuce dostává spíše slabší kousek z filmografie King Hua. Spojení... ne, říkejme raději Come drink with me... není klasický kung fu film, ale jeho subžánr Wu Xia, který patří k mým oblíbeným. Bohužel... přes čtyřicet let je opravdu hodně znát. Pokud je pro vás synonymem tohoto žánru Tygr a drak či spektákly Čang I-Moua, budete stejně zklamaní jako já a možná ještě zklamanější. Co první udeří do očí, jsou naprosto nikoho neohromující triky, jejichž identifikace nebude dělat potíže ani školčátku. Nezachrání to ani tryskání páry. Jediné, co stojí skutečně za pochvalu, je Drunken cat a speciálně jeho souboj, ve kterém mu spíše překáží bezvědomá hrdinka... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe by mal tento Shàolín snímok ešte väčší úspech. Ženská naklepáva ( hlavne v závere ) mužským šovinistickým prasatám rite. Čo je dnes viac v móde? Napriek tomu je to film nudný, nezaslúžene doceňovaný ( nechcem byť jedným z tých prasiatok prosím ! ) a vo svojej bojovej choreografii lacný. Shaw Brothers bolo už v určitom štádiu tvorby filmov jedno, čo točia! Money, money, money! ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Jackie Chan údajně hraje jednoho z dětských zpěváků na začátku filmu. Cheng Pei-pei, která hraje hlavní roli, však zvěsti o jeho obsazení ve filmu popřela. (Raztubyl)
  • Když Yueh Hua (Fan Ta-p'i) poprvé vstoupí před kameru, tak v sobě má dvě láhve čínského vína, chtěl totiž dokonale vystihnout charakter své role. (Epistemolog)
  • Choreografiu bojových scén vytváral Han-Ying Chieh a Sammo Hung Kam-Bo. (Michal123)

Reklama

Reklama