Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajemný mnich, legendární čínský mistr kung-fu, už šedesát let cestuje po světě s magickým svitkem, jenž dodává svému majiteli neomezenou sílu. Dnes musí najít svého nástupce, zodpovědného člověka, kterému by svitek mohl předat. Kar je mladý, do sebe zahleděný sanfranciský výrostek a pouliční spekulant. Když mnichovi jednoho dne zachrání život, zvolí si ho za svého následníka. To však ještě netuší, co je Kar zač a kolik práce ho bude stát naučit jej zodpovědnosti... Ve snímku plném svěžího humoru a rychlých karate mlátiček si hlavní zápornou roli kung-fu zloducha, usilujícího o magický svitek, zahrál Karel Roden, který kvůli této roli absolvoval tvrdé lekce kung-fu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tohle snad nemyslíte vážně. Nečekal jsem dobrý film. Vlastně jsem nečekal nic, co bych nazýval filmem. Jenže takovouhle slátaninu bych nevygenereval ani pod vlivem LSD. Yun-Fat Chow už opravdu musí být bez peněz, protože jinak nechápu jak se mohl k takovému "mistrovskému dílu" zaprodat. S. W. Scott je podivný jako vždycky a t jehoo vystoupení s tou tyčí bych mu nevěřil ani, kdyby 100 let trénoval a měl černý pás v jakémkoliv bojovém umění. Karel Roden je v tomto iflmu asi jen proto, že jeho honorář je 100x menší než Scottův. Pro mě jeho výstup byl hodně úsměvný a jen doufám, že se mu ty peníze za roli hodili. Scénář je horší než jsem si myslel a konec filmu dokládá naprostou zbytečnost této podívané, před kterou bych všechny varoval.. Režie je tragická a kameraman se snad učil své řemeslo od tvůrců běčkových nesmyslů. Triky v tomto filmu jsou taková malá třešnička na dortu. Jsou tak špatné, že kdykoliv se nějaká triková sekvence objeví ve filmu plakal bych. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tenhle film jsem videl uz asi poctvrty, ale asi poprve v originalu a nemuzu si pomoct, me se to tentokrat libilo. Film sice nema kdovijak promakanej scenar, ale zapletka staci a dava prostor pro akci, ktery by tu sice mohlo bejt vic, ale ta co tu je, je v pohode. Nejvetsi slabina filmu jsou asi triky, ne ze by byly vylozene odporny, ale podprumerny jsou. Co se tyce hercu, tak Yun-Fat se tu sice tvari jako uchylacek, kdyz poucuje Scotta, nicmene je slusne charismatickej. No a Scott dela uchyla jako obvykle, akorat, ze tentokrat se umi slusne rvat. No a Roden je jako zaporak kvalitni. Proste akcni film u kteryho se nemusi premejslet, tady navic okorenenej tajemnym svitkem. Slabsi 4*. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Akční blbinka pro děcka ala hrané Želvy ninja - včetně směšného přístupu k asijským prvkům, floutkovské rozvernosti a proměny undergroundové komiksové předlohy do uslintané hollywoodské triviality. Nicméně zdejší absurdní roubovačka hollywoodského finále s ustanovením heterosexuálního páru na módní exotickou mystiku nemá ve své tvrdošíjnosti obdoby. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

nic...neoplati sa to pozerat ani ked chcete zabit nudu.Zaujimavejsie je podla mna cuniet na nejaky dobry plug-in equalizer vo Winampe ;-) Herci stoja za prd, bojove sceny stoja za prd,pribeh stoji za prd,zvitok stoji za prd,mnichova kapsa stoji za prd,a...no neviem...ked to vsetko scitam, vychadza mi z toho jeden velky "prujem"....no plus je tam Kodem, za to hviezdicka naviac. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Moderne a zároveň aj mierne historicky ladené sci-fi s neobyčajným obsadením a príbehom. Má veľa nezabudnuteľných scén ako šplhanie sa, scény v ďalekej Ázii, či záverečné boje. Karel Roden predviedol jednu zo svojich naozaj podarených rolí. Že niekomu nesadla táto akčná sci-fi môj problém nie je, je to síce šialené, ale má to myšlienku a je to zaujímavé. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (12)

  • Vizuální efekty pro tento film jsou ovládané společností "Boy Wonder Visual Effects", v jejímž čele stojí americký televizní herec Burt Ward, známý jako Dick Grayson/Robin ze seriálu Batman. (Stocki)
  • Herci, ktorí hrali mníchov, boli skutoční žiaci bojových umení školy "Sunny Tang Martial Arts Center" v Toronte. (Raccoon.city)

Související novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama