Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajemný mnich, legendární čínský mistr kung-fu, už šedesát let cestuje po světě s magickým svitkem, jenž dodává svému majiteli neomezenou sílu. Dnes musí najít svého nástupce, zodpovědného člověka, kterému by svitek mohl předat. Kar je mladý, do sebe zahleděný sanfranciský výrostek a pouliční spekulant. Když mnichovi jednoho dne zachrání život, zvolí si ho za svého následníka. To však ještě netuší, co je Kar zač a kolik práce ho bude stát naučit jej zodpovědnosti... Ve snímku plném svěžího humoru a rychlých karate mlátiček si hlavní zápornou roli kung-fu zloducha, usilujícího o magický svitek, zahrál Karel Roden, který kvůli této roli absolvoval tvrdé lekce kung-fu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bezejmený mnich (Yun-Fat Chow) stráží posvátný svitek, který může tomu kdo jej celý přečte splnit cokoliv. Nacista Struker (Karel Roden) chce tento svitek dostat, a splnit tak veškeré nacistické plány. Po šedesáti letech mnich hledá svého nástupce, když mu do cesty padne zlodějíček Kar (Seann William Scott). Pokud od filmu nečekáte nějaké hluboké zamyšlení, a nevadí vám popírání základních fyzikálních zákonů, tak se budete docela dobře bavit. Seann William Scott je skvělý herec - komediant, Yun Fat bohužel nedostává tolik prostoru k ukázkám svých pohybových vlastností a .. Karel Roden, z něj už se stává ten pravý Hollywoodský záporák. Bohužel kromě několika minut na začátku a několika na konci ho ve filmu moc neuvidíme.. Celkem .. takový průměr (ty "triky" by v dnešní době mohly být efektnější), závěr mě docela překvapil (a to se u moc filmů nestává..)... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ten snímek není neprůstřelný .. ani zdaleka, ale napodruhé zvedám hodnocení na solidní 3*. Možná mám jenom vstřícnější náladu ... ale to není důležité. V podstatě se jedná o nenáročnou, leč dostatečně zábavnou akční podívanou, která se nebojí úsměvných ani dramatických momentů a je si vědoma všech svých nedostatků. Nečekejte od ní příliš - a s největší pravděpodobností nebudete zklamaní. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Karlu Rodenovi role nacisty docela sedla. Některé akční scény byly povedené. To je asi tak vše ke kladům tohoto filmu. Digitální efekty jsou neuvěřitelně "umělé" a působí poměrně lacině. Film se tváří jako vážně míněný, ale na mě to i díky Seannu Williamu Scottovi působí spíše jako komedie. Dialogy jsou také poměrně k smíchu. Tak jako název. ()

themic 

všechny recenze uživatele

Pro mě nic extra, spíše naprostá blbost..! Herecké výkony se nedají úplně tak hodnotit, ale pokud mám tak je to nic moc..:( Příběh je obehrané klišé o nezabitelném mnichovi, kterého nemůže hrát nikdo jiný než Yun-Fat Chow..:) Nejvíce se mi tu líbil Karel Roden, který zahrál dobře toho fašouna... Sean William Scott se do tadytoho filmu nehodí, role mu absolutně nesedla... Musim říct, že jsem se po celou dobu filmu docela slušně bavil nad absurditou scénáře a spracování bojových scén... Bojové scény těžce toporné a nudné... Celkově mě film nezaujal, dávám 3hvězdičky...:( ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Bohužel asi jako jeden z mála, kterému se takovéhle filmy líbí. Scénář sice trochu místy pokulhává, ale herecké ambice Seanna W.Scotta se projevili i jinou cestou než v komediální sérii prciček, což mě docela mile překvapilo. A Jaime King se předvedla v celé své kráse, která filmu dodala šmrnc. Záporňáka si Karel Roden opět vychutnal dosytosti a myslím-vydařilo se. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (12)

  • Jaime King si během natáčení zlomila prst. Ve filmu je mnoho akčních a bojových scén, jenže Jaime si prst zlomila při chůzi do schodů, když právě telefonovala. (Stocki)
  • Vizuální efekty pro tento film jsou ovládané společností "Boy Wonder Visual Effects", v jejímž čele stojí americký televizní herec Burt Ward, známý jako Dick Grayson/Robin ze seriálu Batman. (Stocki)
  • Natáčeno od 9.března do června 2002 v Kanadě, převážně pak v Torontu a Hamiltonu. (Stocki)

Související novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama