Reklama

Reklama

Epizody(6)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Slabota na zakázku. Chcem veriť tomu, že Woody si spravil z Amazonu prdel, aj preto tam hrala katastrofálna otrasná nesympatická a neviemešteaká neherečka Miley Cyrus. Je tu všetko čo máme na Woodyho filmoch (starých aj novších) radi, ale bohužiaľ tu sa šuští papierom a zbytočných scén/postáv/dialógov je tu viac ako by sa patrilo. Allenove podarené hlášky/scénky treba hľadať medzi záplavou balastu a nudných kecov (za mňa vedie skvelá úvodná scénka piateho dielu napr.). Tento "seriál" sa dá pozerať, len ked je na scéne sám autor, inak sklamanie veľké (hoci úprimne, nič svetoborné som ani neočakával). ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Poslední elenovka předtím, než vypukla mítů hysteria, znovu vyplulo na povrch to absurdní obvinění, který na svět vytáhla Mia Farrow v 92 poté, co zjistila, že se wůdy zaláskoval do sůnji, tak si vymyslela tu absurdní historku o tom, že wůdy sexuálně obtížil jejich adoptivní ceru, to celý si vymyslela jen proto, aby se mu pomstila, že jí dal kopačky a nabrnknul si její adoptivní vjetnamku. Pak střich. Je rok 2017 a wůdyho vlastní syn Ronan Farrow pomůže odhalit sexuálního predátora Hárvy wajnštajna a rozjíždí se mítoo wave která kromě skutečnejch rejpistů semele i ty, kerý byli dřív obvinění, což je případ elena. Nyní už dospělá dylen vyleze před kamery a sehraje srcervoucí divadýlko o tom, jak jí wůdy molestoval když jí byli čtyři, fajn, jistě si to živě pamatuje, co na tom, že je to celý fejk a vymyšlený act, nevadí, přece budeme rači věřit jí než starýmu prasákovi, kerej beztak obtěžoval holčičiky celej život, jenom to dovedně skrýval, ostatně ve filmech měl vždycky vztah s mladšíma holkama, takže to určitě musí bejt pedofil jak brno ne? Takže co udělá Amazon, potažmo celej filmovej svět alespoň in US? Okamžitě zavrhnou wůdyho, stejně jako pár trotlů herců, je snadný házet na někoho špínu, abych si nezadal. Takže z Elena se udělá netvor, pomalu jak ten Němec, co držel ve sklepě tu holku, co snad byla jeho cera a vesele s ní plodil debily. A to celý jen proto, že se Mia před 30 lety nakrkla, že jí wůdy utek s její vjetnamkou. Kvůli ní teď wůdy pomalu nemůže ani na vzduch, a v usa už si ani neškrtne a vypadá to, že si neškrtne už nikde. Hlavně že je spravedlnosti učiněno za dost...jak to řekl apolo kríd rokymu ve trojce, až bude po všem, I thing evrybády will owe you a big apology! Big faking epolodžy budou wůdymu všichni dlužit, akorát, že to už bude pozdě, po smrti samozřejmě, dokud bude naživu pudou po něm jak supi, jakoby se to už milionkrát nestalo a vopakuje se to furt dokola. Takže fakjů mijo ferou, fak jů a celej tvůj klan. Seš jen parazit, bez wůdyho by si na tebe nikdo ani nevzpomněl, bez něj bys nebyla nic a dneska kdo si na tebe vzpomene jinak než na tu kerá neunesla to, že tě wůdy opustil? Sem fakt nasranej, že to takhle funguje, ale co, každej amádeus má svýho salieriho že? ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Typický Woody, veľmi veľa dialógov, v podstate nezastaviteľný tok slov a frkov, v medzipasážach klavírna hudba a pohľady na ulice New Yorku. Ale veľa som sa nezasmial, navyše vírus Cyrus nie je žiadna herečka, nech sa hrá na neomarxistickú aktivistku koľko len chce, tie jej grimasy poznáme už z Hannah Montany a nič sa odvtedy nezmenilo. Nikto však už Allenovi nezoberie titul najlepšieho scenáristu všetkých čias. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdo má Woodyho nakoukaného od šedesátek do současnosti, bude mít paradoxně nevýhodu. Stačí si totiž vzít seznam jeho nejznámějších trademarků a jenom si všechna témata odškrtávat. Válka, víra, psychiatrie, paranoia, hypochondrie, literatura, scenáristika - to všechno tu je. Ne ale ve formě čistokrevného seriálu, ale spíše v podobě rozkouskovaného filmu o celkové délce půl třetí hodinky. Televizní forma Allenovi sedí o to méně, že točí opět stejným tempem a v nejobvyklejší náladě, kterou jsme zažili u každého jeho retra nebo nostalgického ohlédnutí, což v době streamovacích služeb působí téměř až nepatřičně a poprvé v kariéře bohužel i trochu manýristicky, protože žánru a koneckonců ani sobě nic nového nepřináší. To všechno bych ale moc rád odpustil, nebýt obřího castingového omylu v podobě Miley Cyrus. Moc jsem si přál, aby tenhle nepochopitelný tah vyšel, jenže jakákoli scéna s bývalou dětskou hvězdičkou je pravým utrpením a ukázkou nefalšovaného neherectví. Trochu problém mám i s Elaine May, kterou moc rád vidím po Mistrově boku celých šestnáct let od legendárních Darebáčků, ale které zároveň při vší její sympatičnosti a snaze bohužel není rozumět každé druhé slovo. Díky vpravdě bláznivému finále se mi po těle užuž začal rozlévat blažený pocit, ale ačkoli chci jít v hodnocení výš, byl bych potom jen slepý fanboy a to si Allen za roztomilou, ale stále pouze jen recyklaci, bohužel nezaslouží. Pokud ale právě tohle bylo jeho poslední herecké představení v hlavní roli, těžko se mohl předvést lépe, protože i za hranicí osmdesátky umí své neurotické koktání na jedničku. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Kdo se bál (jako já), že už Woodyho neuvidí pro všechno narušování zaběhnutých pořádků "hrát" a recyklovat oblíbené stereotypy, si může oddychnout. Krize obnáší tolik woodyovských klišé, že ani nemá smysl je vyjmenovávat. Nadhled, se kterým tak činí, je ale odzbrojující a skvěle ho charakterizuje jedna z prvních scén série, rozhovor hlavní postavy průměrného spisovatele a scénáristy, toho času pracující na scénáři pro televizní sérii, s kulturně nepříjemně kompetentním holičem: kéž by by zvládali všichni zasloužilí umělci podávat sebevykrádaní tak zábavně! Jestliže na úrovni formy a schématu nic nového pod sluncem, nové fóry představují ryzí zlato. Scény z partnerské poradny Elaine May a čtenářského kroužku seniorek, potýkajících se s Rudou knížkou zaručují záchvaty hlasitého smíchu. Kdo nečeká od televizní série osmdesátiletého komika koperníkovský obrat jako Interiéry či Match Point (a nikdo neříká, že se nějakého takového nedočkáme), bude nadmíru spokojen. Už jen pro radost, že frajer Woody dokáže být v pokročilém věku stále spíš vtipný než legrační. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama