Reklama

Reklama

Goon Show, The

(TV film)
všechny plakáty
Komedie / Krátkometrážní
Velká Británie, 1968, 30 min

Obsahy(1)

roce 1968 se britská televize rozhodla, že převede legendární rozhlasový pořad The Goon Show na obrazovky. Toto je její pilotní díl s jedním z nejlepších dílů Tales of Men's Shirts. Post hlasatele zde obsadil John Cleese a jinak zbytek obstarala stará známá parta v čele s Peterem Sellersem. V podstatě jde o převyprávění rozhlasového příběhu na jevišti před kamerou. (c.tucker)

(více)

Recenze (4)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Sice jsem čekal běžný skeč s kulisami a kostýmy, nicméně ani záznam vysílání v rozhlasovém stylu obsahu nijak neubírá na kvalitě. Sellers & spol. srší humorem a donutili mě se zamyslet nad tím, zda Monty Python jsou skutečně tak inovativní, a to je sledování jejich skečů mým osobním ramadánem... Už zde totiž vidíme hlasatele (jakoby náhodou jej hraje budoucí Pythonovec John Cleese, který má mimochodem na tyto party nevídaný talent), kterak je zapojen do skeče a není jen pomyslným lanem mezi divákem a herci, vystřídání více rolí a ostřelování všech možných terčů také nechybí. Na druhou stranu, MP zase do svých bláznivých pásem zakomponovali audiovizuální prvky (Idle, Gilliam) a tím onen nápad zvýraznili, jenomže to už se netýká díla samotného... Tak jako tak byla půlhodinovka s Goony strávená báječně a dle mě je celkem na škodu, že se toto uskupení nedočkalo podobně jako zmínění Pythonovci vlastního televizního prostoru. 90% ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Ani se nedivím, že na to neměla BBC nervy a zůstalo jen u tohoto speciálu k 15. výročí. Vždyť Milligan ani nedodal originální skript a byla použita epizoda z poslední série (The tale of men's shirt). Ovšem díky němu máme i my dnes možnost vidět jaký že to byl diamant v podobě Milliganova svérázného (po)válečného humoru, kterému vdechovali život jeho kolegové Secombe a Sellers. Já patřím k těm, kterým vůbec nevadilo vidět autory, jak nedokáží udržet vážnou tvář při předčítání vtipných replik - s občasnou změnou, kterou kolegové nečekali. Sellersův výkon netřeba komentovat. Cleesova přítomnost dobře symbolizovala budoucí předání štafety (v tomto případě žezla) britské komedie do rukou MPFC. ()

Reklama

Reklama