Reklama

Reklama

Dead of Summer

(seriál)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Horor
USA, 2016, 6 h 59 min (Minutáž: 40–43 min)

Hrají:

Elizabeth Mitchell, Elizabeth Lail, Alberto Frezza, Mark Indelicato, Ronen Rubinstein, Paulina Singer, Zelda Williams, Amber Coney, Zachary Gordon (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Kemp pri jazere Stillwater vo Wisconsine sa vďaka slečne Deborah Carpenter (Elizabeth Mitchell) dočkal opätovného otvorenia. Partia známych kamarátov sa preto vracia, aby sa tu postarala o táborníkov a zaspomínala na parádne zážitky, ktoré v kempe ako deti spoločne zažili. V kempe sa však po opätovnom otvorení prebudilo dávne tajomstvo, ktoré tu vo vode číhalo viac ako 100 rokov. Netrvá dlho a v kempe sa objavia prvé záhadné úmrtia... (Marceloo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (16)

matufran 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to tváří jako příjemná duchařina okořeněná špetkou satanismu. V jednotlivých dílech jsou představeny ústřední postavy, což je fajn. V průběhu seriálu však narazíte na nelogičnosti, například někdo zemře za záhadných okolností, ale tábor funguje dál, jako by se nic nedělo. Nejlepší přítel postavy, která umřela, to de facto vůbec neřeší a vše je v pohodě. Někdo vidí ducha, ostatní taky, ale stále si myslí, že to není pravda. Musím však ocenit atmosféru posledních dvou dílů, kdy se příběh řítil do cílové rovinky a opravdu byl děsivý. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Dead of Summer je přesně tím typem hororového seriálu, který jsem do těchto horkých letních dnů hledal. Samozřejmě, že jako hororový expert upřednostňuji především náročné horory s vytříbeným scénářem a hutnou hororovou atmosférou, ale čas od času nepohrdnu ani lehce "uvolněnějším" hororem, jenž staví spíše na lekačkách než na atmosféře. V rámci hororové seriálové tvorby patří Dead of Summer bezpochyby k tomu lepšímu, co bylo v posledních letech natočeno, a tak již netrpělivě očekávám další epizody. ()

Reklama

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Spracovaním a tematikou je to veľmi podobné minuloročnému seriálu Scream. Bohužiaľ zápletka je aj po dvoch dieloch absolútne nezaujímavá, herci príšerní a napätie to vyvolalo iba svojou dĺžkou epizód. Je však aj možné, že som len prehnane kritický, keďže som mal súčasne cez leto na porovnávanie Stranger Things od Netflixu. Drop 2/10 – 35% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tohle smrdí průserem už od prvního dílu. Atmosféra prakticky neexistuje, ze zamýšleně hrůzostrašných scén trčí sláma na všechny strany a místo pečlivě budovaného napětí jsou lekačky snad už v titulcích. A žádné rafinované, ale ty primitivní, kdy znenadání zařve nepříjemný zvuk a kamera sebou trhne. Komu by to nestačilo, za tři minuty přijde další, stejně jalová. Tudy cesta nevede. Děj je bůhvíproč zasazený do pozdních osmdesátek a díky hudbě a slušné výpravě má seriál alespoň trochu osobitosti. Ani ta ale nepřebila naivní děj a hloupé dialogy. Možná i kvůli nim je většina postav protivná a nesympatická. Slušných scén bych napočítal stěží tucet a opravdu zajímavých momentů je ještě méně. A za ten brilantní nápad rozházet mezi hororové scény neoznačené flashbacky zaměřené na mezilidské vztahy, by měl někdo dostat pár facek. Není jistější způsob jak rozředit i ty zbytky napětí, které seriál horko těžko sesmolil. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších seriálov aké som za poslednú dobu videl. Priam som sa cítil akoby som čítal knižku. Okrem mojej obľúbenej Elizabeth Mitchell tu hrali predovšetkým mladí a neznámi herci, ale u mnohých si prajem aby sa objavili aj v ďalších filmoch a seriáloch lebo hrali ozaj kvalitne (Alberto Frezza, Eli Goree, Amber Coney a Elizabeth Lail). To by som rád zdôraznil, lebo mňa tento seriál bavil aj vďaka mnohým dobre zahraným postavám. Nemal som len jednu obľúbenú postavu. Po hororovej stránke to bolo viac než slušné, dnes je divák náročný a nezľakne sa všetkého ale moje očakávania seriál splnil aj po tejto stránke. Dej sa odohráva v 80.tych rokoch, takže sa dočkáme úžasných dobových skladieb, ktoré neskutočne sedia aj pri poriadne krvavých scénach. Plot twist je skvelý, možno sa ich tam udeje aj viac. Vedľajšie príbehy postáv (v každej časti o inej postave) sú zaujímavé a niektoré sú dôležité pre ďalšie pochopenie, takže tam nie sú len na vyplnenie času. ..Ja som sa bavil. Odporúčam. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (3)

  • V 15. minutě, když se jdou všichni koupat do jezera Stillwater, hraje v pozadí skladba „Lullaby“ od briské kapely The Cure. (Trajektt)
  • Seriálový kemp Stillwater sa nachádza v americkom štáte Wisconsin. V skutočnosti sa však kemp, v ktorom sa natáčalo, nachádza v Kanade. (Marceloo)
  • Když hlavní hrdinka Deb (Elizabeth Mitchell) vzpomíná na svého přítele Keitha, jak jí před dvaceti lety požádal, aby s ním cestovala kolem celého světa, slyšíme v pozadí skladbu Blasphemous Rumours od britské kapely Depeche Mode. (Trajektt)

Reklama

Reklama