Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že nejpopulárnější příběh všech dob ztvárňují největší hvězdy stříbrného plátna v novém, zvláštním prostředí: to je Sen noci svatojánské v režii Michaela Hoffmanna. Zatímco o Hermínu soupeří hned dva nápadníci, Helena trpí při pohledu na muže, kterého miluje a jenž její lásku neopětuje. Jenže díky vílím kouzlům i ten největší cit během okamžiku zmizí a naopak - kde nebyla ani jiskřička, rozhoří se nezvladatelná vášeň... Klasická Shakespearova komedie o lásce a soupeření, tentokrát plná nadpřirozených bytostí. Král Oberon (Rupert Everett) a královna Titanie (Michelle Pfeiffer) vás zvou do svého čarovného lesa... (Cinemax)

(více)

Recenze (71)

Želik 

všechny recenze uživatele

Nenapadlo by ma, že v jednom filme uvidím Christiana /Batmana/ Balea, Calistu /Ally Mc Beal/ Flockhart a Annu /Bathory/ Friel:))). Inak k filmu môžem povedať iba krása, krása, krása. Ale čo sa čudujem, veď je to Shakespeare so skvelým obsadením, dobrou hudbou a vtipom. Keby ma niekto hľadal, zháňam ten zázračný kvet, aby som neskončila v háji a sama. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Teď už vím, o čem je Sen noci svatojánské, film mi základní děj krásně přiblížil. Ale opravdu jen přiblížil. I když zde byla zřetelná snaha režiséra o živou a věrnou napodobeninu Shakespearova díla, byly tu i hluchá místa. Ve filmu se sešla celá řada známých herců, některé výkony byly velmi zdařilé, nakonec tedy udílím čtyři body místo tří. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Simon Boswell: 1. Overture A Midsummer Night's Dream [11:31] ,2. Brindisi - Renee Fleming/Marcello Giordani [2:52] ,3. Che Gelida Manina - Luciano Pavarotti [4:37] ,4. The Course of True Love [3:23] ,5. Between the Cold Moon and the Earth [3:20] ,6. Hot Ice [2:22] ,7. The Forgeries of Jealousy [3:53] ,8. I Know a Place Where the Wild Thyme Blows [4:15] ,9. Casta Diva - Renee Fleming [7:05] ,10. Intermezzo [2:16] ,11. What Fools These Mortals Be [2:46] ,12. Strange Snow [3:34] ,13. Fair Lovers You Are Fortunately Met [1:46] ,14. Una Furtiva Lagrima - Roberto Alagna [3:40] ,15. Wedding March [5:01] ,16. A Most Rare Vision [5:55] ,17. Non Piu Mesta - Cecilia Bartoli [3:06], ()

TheRay97 

všechny recenze uživatele

První, o čem se musím zmínit, jsou verše. Velice se mi zamlouvá, že stejně jako v původní Shakespearově hře zanechávají strukturu a tím pádem i kouzlo celého díla. V angličtině se občas člověk zapotí, protože hra obsahuje nespočet slov, které jsem v životě neviděla, avšak stojí za to si film pustit v originále. A to nemluvím o skvělém obsazení v podání nejednoho velmi známého herce, doslova se to hemží celebritami. Michelle Pfeiffer mě překvapila svou rolí, úžasně zahranou, ke které bych ten sen určitě přirovnala. Ačkoli se jedná o všeobecně známou předlohu, vtípky se nesmí vynechat, těch je během dvou hodin hromada. Celkově jsem nečekala tak povedený snímek, nedá se co vytknout. A s italskou operou je perfektní. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Sen noci svatojánské je asi nejzajímavější Shakespearova komedie, protože díky té kouzelné kytce umožňuje rozplétat a zase zaplétat vztahy mezi lidmi dle libosti. Ale tohle převedení do 19. století (proč?) mi nějak nesedlo. V paměti mi utkvěl Christian Bale jedoucí na kole (proč?). Z dnešního pohledu trochu devadesátkový kýč (třpytící se víly, barevné kytičky, jezírko ve studiu), ale hru to obsáhlo vcelku dobře. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama