Reklama

Reklama

Rande pro šílenou Mary

  • Irsko A Date for Mad Mary (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Počátek dospělosti může znamenat i konec dětských přátelství. Impulzivní Mary se po půl roce vrací z vězení, kde skončila kvůli brutální školní rvačce. Její nejlepší kamarádka Charlene se bude za tři týdny vdávat. Mary hledá doprovod na svatbu. Vhodného muže se nedaří najít, a k tomu se zdá, že Charlene už nechce trávit s Mary tolik času jako dříve. Mary objevuje útočiště u zpěvačky Jess, ale její zmatky se tím jen prohlubují. Je Jess tím člověkem, kterého Mary celou dobu hledala? A silný vztah k Charlene – bylo to skutečně jen dětské přátelství? V postavě Mary se mísí výbušnost s bezradností a zranitelností, asi jako v každém člověku na prahu dospělosti. Výkon Seány Kerslakeové dodává charakteru Mary jedinečnost, herecká kreace pomáhá filmu přesáhnout žánrové škatulky konvenční romance a coming-of-age story z předměstí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (31)

emma53 

všechny recenze uživatele

Celou dobu si říkám, že se jedná o béčkový film, tak co mě nutí jít s hodnocením nahoru? Mary je trochu z jiného těsta, než jsem normálně zvyklá. Hledá sama sebe a její postupné dozrávání mě zajímalo a o tom to možná celé je. Zřejmě za rok si už nebudu tenhle film pamatovat, ale v tomhle případě bych přivítala nějakou druhou část s Marií a jejíma trablema. ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Dovolím si odbočku. V Rande pro šílenou Mary se zkoncentrovala lesk a bídá dramaturgie 51. ročníku KVIFF. Než mě někdo osočí z blábolení, to, že Rande byla pro dramaturgy zlatá karta se přiznal jejich šéf přímo před projekcí. Film, který hýří barvami, hlukem a vypjatými emocemi a který zaměstává po celou dobu vaše smysly tak, abyste nemohli přemýšlet, co se vlastně před vašima očima odehrává. Pokud na tuhle hru nepřistoupíte, začnou vám v hlavě vrtat nepříjemné otázky, kterých postupem času bohužel přibývá. Mám trochu teď dejavu, jelikož mám pocit, že podobný komentář jsem už psal. To, ale není tak důležité. Důležité je, že mám po KVIFF pocit, že díky digitalizaci se sice zdokonalila technická a formální stránka filmů, jenže na úkor toho, že jen málokdo umí odvyprávět příběh tak, aby měl hlavu a patu a abyste se po každé scéně nemuseli deset minut sám sebe ptát: "A proč jako sakra?". A odmítám vysvětlení, že jsem jen natvrdlý. Na to už mám těch flmů nakoukaných trochu moc... ()

Reklama

angloumene 

všechny recenze uživatele

Rande pro šílenou Mary se mi ze všech filmů, co jsem zhlédla na letošním karlovarském festivalu líbilo asi nejvíc. Hluboký příběh o hledání sebe sama je tentokrát posazen do velice jednoduché linky, kdy se Mary snaží dokázat své bývalé nejlepší kamarádce, že také dokáže žít dospělácký život. Jenže, jak už název napovídá, tahle tak trochu šílená holka to rozhodně nebude mít jednoduché a tak diváka provede řadou osobních selhání, vzletů ale i opravdu vtipných situací. Celkově mohu všem tohle malé velké drama vřele doporučit, překvapí svou lidskostí, jednoduchostí a lehce načrtnutou hloubkou. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Jediný film, který se mi podařilo ve Varech vidět - a ačkoliv to bylo naslepo, vůbec nebyl špatný. Ačkoliv se Mary zrovna vrátila z vězení a měla být údajně drsnějšího ražení, ve většině situací působila naopak docela dost normálně, tedy alespoň normálně pro mě. Přesto mě zápletka trochu zklamala, podobné věci jsem viděla, nebo četla už stokrát - prozrazovat ji ale nebudu... :) ()

campix 

všechny recenze uživatele

[KVIFF - 2016] Mohlo by se zdát, že půjde o klasickou indie romantickou komedii/drama, ale hned od prvních minut jsme přesvědčeni o opaku. Irové odvedli kvalitní žánrovou práci s několika klišé, které prostě k žánru patří, a k nim přidali i něco navíc. Příběh Mary, která se vrací z vězení a má si najít +1 na svatbu své nejlepší kamarádky, která se ovšem během té doby zásadně změnila. Mary bojuje s opovržením ostatním, ale zároveň také sama se sebou, aby nakonec našla lásku (možná ne takovou, jakou byste čekali). Věřím, že spousta dívek se alespoň v nějakém aspektu najde a tento film pro ně bude mít větší přidanou hodnotu. ()

Galerie (10)

Související novinky

51. MFF Karlovy Vary

51. MFF Karlovy Vary

09.07.2016

51. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlednout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 tisíc… (více)

Reklama

Reklama