Reklama

Reklama

Les ozvěn

(festivalový název)
  • Rakousko Wald der Echos (více)
Krátkometrážní / Fantasy
Rakousko, 2016, 30 min

Obsahy(1)

Christina ztratí při hře v lese své přátele. Během pátrání po nich najde těla tří utopených děvčátek. O chvíli později (nebo snad dříve?) si tři děvčátka hrají u vody a v rákosí najdou utopenou Christinu. S dětskou bezstarostností se o tělo postarají. Aby její duše našla klid, je potřeba provést mnoho rituálů – pokud je tedy opravdu mrtvá. Les ozvěn není třeba vysvětlovat, ale prožít. Směs imaginace, naivity, smrti a bezčasé letní atmosféry zavádí diváka do lesa, kde mrtvé a živé jedno jsou. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (1)

anetd1 

všechny recenze uživatele

Až mrazivě obdivuhodná práce s dětmi, těch tří slečen se prostě nešlo nabažit! Škála emocí, které ve mě film v průběhu vyvolával byla široká - nechyběli úsměvné momenty, smích ani napětí. Snímek mě naprosto pohltil a požitek z něj neskončil ani při odchodu z kina, naopak ve mě zanechal takový ten příjemný pocit vybízející k přemýšlení nad příběhem i po jeho skončení. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Film získal četná mezinárodní ocenění, mj. cenu Maxe Ophülse 2017 v kategorii středometrážních filmů a Rakouskou filmovou cenu 2017. (Zdroj: Das Filmfest)

Reklama

Reklama