Reklama

Reklama

Střed mého světa

  • Německo Die Mitte der Welt (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po návratu z letního kurzu francouzštiny zjistí sedmnáctiletý Phil, že jeho rodné městečko zasáhla silná bouře. Otřes však neutrpěly jen perfektně upravené zahrádky. Mezi jeho matkou a sestrou panuje podivné dusno, kterému neumí přijít na kloub. Aby unikl napjaté atmosféře, tráví zbytek léta pojídáním zmrzliny a hraním “oblíkaček” s nejlepší kamarádkou Kat. S novým školním rokem přijde i nový student – pohledný a tajemný Nicholas. Poblázněný Phil pozoruje objekt svého zájmu, jak běhá po škole na stadionu, a je štěstím bez sebe, když začne Nicholas opětovat jeho city. Jakmile se však projeví nestálost jeho první lásky, Phil si uvědomí, že se musí nejprve vypořádat s problémy ze své minulosti, aby mohl ustát ty současné. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Eodeon 

všechny recenze uživatele

typicky schematický zástupce německých snah o obdobu new queer cinema, typicky umělohmotné "drama" poskládané z neobjevného repertoáru pseudoproblémů a předvídatelné pro přemíru tropů a klišé, typicky tematicky povrchní a nanicovatý "feel good flick," poněkud dosebezahleděný a v menší míře chcípácký a vlezlý kýč. možná ne až tak plakátový a motivační jako braková Letní bouře, možná ne až tak nepřesvědčivý ve své manipulativnosti a rozhodně mnohem lépe zahraný, ale pořád jen kýč. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to ze zájmu pro evropský film. Unavený, očekávající relax a odpočinek v nadcházejících dvou hodinách. To vše samozřejmě aniž bych si přečetl obsah. Kdybych věděl, že si mám navléct tepláky, abych se alespoň sladil s některými postavami ve filmu, tak to možná bude stravitelnější. Takhle to místy bylo docela na vypnutí. A nemůže za to jenom podstata příběhu, ale i nuda, jakým byl natočen. Jediné plus shledávám na kameře, která místy vykouzlila zajímavé a pěkné kreace, které film alespoň na chvíli ozvláštnili. Jinak nic moc. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Kde se nachází střed světa? - Myslím, že je pro každého jinde. Záleží na tom, kde stojíš a co je důležité." Pro Phila nebylo důležitější věci než jeho rodiny, jejíž rozkol, symbolizovaný ničivým lesním polomem, mu lámal srdce. Střed mého světa nabízí svěží a silný příběh o prvních velkých láskách, přátelství a rodinných vztazích. Zaujal mě styl vyprávění, v němž se přítomnost střídala s výjevy z minulosti, přičemž byl celý příběh zahalen v tajemném hávu skrze zprvu nevysvětlitelné pnutí mezi Glass a Dianne. Rovněž se mi líbilo, jak si tvůrci během filmu hráli s obrazovým materiálem a vkládali do něj různé popkulturní odkazy. I když se příběh z velké části točí okolo dospívajích hrdinů, tak to celé působí dospěle a přirozeně, což člověka vtáhne ještě více do děje. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Každý človek má ten svoj stred sveta niekde inde. Záleží na tom, kde sa práve nachádzate a na okolnostiach. Pre Phila to bola jeho rodina, a myslím si, že až keď v nej bolo všetko na poriadku, až vtedy bol spokojný. To je základ. A sklamanie v priateľoch, v prvej láske? To vylieči čas, a niekedy aj cesta do Ameriky. Snáď. Pocitovo veľmi fajn, zaujímavé spracovanie a ten chlapec ma baví stále viac a viac. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Byl jsem k filmu zpočátku dosti nedůvěřivý, ale nakonec si mě Střed mého světa získal. Je to fantastické rodinné drama s parádními hereckými výkony a skvěle vystaveným scénářem. V centru pozornosti se objevují dvě dvojice, konkrétně matka (skvělá Sabine Timoteo) a dcera a syn a jeho přítel. Právě druhá jmenovaná dvojice je sice na vedlejší koleji, nicméně oba herci jsou jsou úžasní a jejich chemie je absolutně přirozená. To potvrzují i jejich četné kontaktní scény, kde jsou Louis Hofmann a Jannik Schümann viděni, jak je Pánbůh stvořil. Musím říci, že na oba byl nádherný pohled, hlavně Jannik Schümann se nenechal zahanbit. Fakt skvělý divácký zážitek. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama