Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární horor o panence Chuckie, hračce s duší sadistického vraha. Pojďte si hrát!!!  I kdyby americký režisér Tom Holland už nenatočil nikdy nic jiného, bude jeho jméno již navždy zapsáno zlatým písmem na zdi slávy moderní popkulturní hororové zábavy. Právě díky němu se totiž na první pohled triviální větička „Pojď si hrát“ stala v roce 1988 nesmrtelnou.Za hlavního hrdinu jeho klasického hororového thrilleru Dětská hra by šlo považovat malého chlapce Andyho, který právě oslavil šesté narozeniny. Ale pravda je taková, že prim v tomto snímku, který se v průběhu let rozrostl o čtyři další pokračování a letos se dokonce dočká vlastního remaku, hraje především hračka, kterou Andy dostane jako dárek. Panenka Chucky totiž není zdaleka tak roztomilá, jak se zprvu tváří. Pomocí prastarého voodoo rituálu se do ní během zatýkání převtělil umírající psychopatický vrah Charles Lee Ray a je jasné, že dřív nebo později se svět dozví o jeho návratu. Jenže kdo malému klukovi uvěří, že jeho malá hadrová panenka sprostě kleje, provádí naschvály a občas také s velkou zálibou zabíjí? Je to chyba, že dospělí svým dětem tak málo naslouchají. Teď za to někteří budou muset zaplatit svým životem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (382)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento horor byl pro mě extrémně děsivý v době, kdy jsem ho poprvé zhlédla, to mi bylo okolo 14ti let. Když jsem pak večer usínala, krčila jsem se v rohu postele, klepala se nehorázně strachy a čekala, odkud na mě Chucky vyskočí. Snad po žádném hororu jsem se tenkrát tak strašně nebála, jako po tomto. K opětovnému zhlédnutí jsem se odhodlala zhruba o deset let později a očekávala, jestli na mě zapůsobí stejně jako před léty. Ze začátku jsem cítila neklid a jistý strach, který se však postupem času rozplynul a zůstala jen lehká nostalgie a vzpomínky. Ve scénách, o nichž si pamatuju, že mě tehdá "scared to death", což byla návštěva "voodoo" přítele či schovávání Andyho ve skříni, se onen strach vůbec nedostavil a vzpomínala jsem, jak se mi tenkrát zdálo, že je ta scéna nekonečně dlouhá a děsivá. Andy, ten jeho malý, umělohmotný, zrzavý spratek s modrýma očima a ozdobným nožíkem a jeho pravé jméno Charles Lee Ray, pro mě vždycky budou patřit ke klasice mých dětských let a k jedné z těch nezapomenutelných "dětských her"...:) Chucky říkal, že teta Maggie byla strašná kráva a dostala, co si zasloužila", "Mluv, sakra, nebo tě hodím do toho ohně!" ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

S asi desetiletým odstupem jsem se trochu obával, zda to bude stejně silný zážitek jako kdysi. Ale Chucky prostě nezklamal. Jen jsem začal mnohem více přemýšlet, čím to je, že osmdesátkový filmy ve většině případů prostě fungují o po mnoha letech, což se o některých hororech např. z devadesátých let, říct nedá? Prostě parádně namíchaný hororový koktejl s povedenou děsivou panenkou, překvapivě ne protivným a nepříjemným malým klukem (hrál to parádně) a dobře budovaným napětím. U tohohle filmu se můžete obávat jen jednoho - že nějakého blba napadne udělat remake. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Aj po niekolkych rokoch sa da na tento horor s potesenim pozriet, len dnes som inac vnimal neschopneho policajta, ktory sa nechal Chuckym takmer zabit a jeho reakcie mi liezli o nieco viac na nervy, ako pred 20-timi rokmi, ale inac je to stale zabava divat sa na behajucu hracku s nozom v ruke :-) ________ Catherine Hicks - (Karen Barclay) +++ Chris Sarandon - (Mike Norris) +++ Alex Vincent - (Andy Barclay) +++ Brad Dourif - (Charles Lee Ray / Chucky) +++ Dinah Manoff - (Maggie Peterson) +++ Tommy Swerdlow - (Jack Santos) +++ Jack Colvin - (Dr. Ardmore) +++ Hudba: Joe Renzetti +++ Produkcia: David Kirschner +++ ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|80%| Na tu dobu je to vydařená záležitost. I ta atmosféra, napětí či další hororové aspekty - to vše se dá jen a jen chválit. Samozřejmě bych ještě něco vylepšil, třeba zvolit dramatičtější finále atd, ale to už jsou jen detaily. Kdybych to viděl dříve, možná bych hodnotil plným počtem hvězd. Zde panenka Chucky docela vzbuzuje respekt, i má pár dobrých hlášek. Vyvražďovačky jsou dobré, krvavé. S tímto prvním filmem jsem naprosto spokojen. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Chuckyho vykrútená hlava vo mne stále vyvoláva zimomriavkový pocit. Možno časom dobrý pocit z filmu klesá a niektoré scény vyznejú smiešnejšie, ale stále si udržuje u mňa dosť vysoké skóre. Možno aj tým, že som si dojem nepokazil ostatnými dielmi a tak si chcem Chuckyho pamätať takto. A musím ale povedať, že darček v podobe takejto bábiky by som neprial nikomu. 65%. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (50)

  • Hlas Chuckyho nahrával Brad Dourif vždy dopředu, aby se mohl synchronizovat jeho hlas s ústy Chuckyho. (HellFire)
  • Předobrazem zabijácké hračky se stala panenka námořníka Roberta, který patřil Robertu Eugenu Ottovi. (Asmodin)
  • Tom Holland použil námět z filmu v mnoha svých dalších pracích. V jeho filmech se často lidé setkávají s něčím "nadpřirozeným" a nikdo nechce jim nechce uvěřit. (HellFire)

Související novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (více)

Mark Hamill je nový Chucky

Mark Hamill je nový Chucky

31.03.2019

Hororovou klasiku Dětská hra čeká reboot a studio Orion Films čerstvě oznámilo, kdo bude v nové verzi dabovat kultovní vražednou panenku Chuckyho. Roli se upsal slavný herec a zkušený dabér Mark… (více)

Reklama

Reklama